Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Provsvaren kom idag...

Skrivet av Venus
och de visade inte på glutenintolerans.

Varför hon har diarré och inte går upp i vikt kunde läkaren inte svara på utan ordinerade mer mat med mycket fett i och så uppföljning av vikten hos BVC.

Känns ju jätteskönt att det inte är gluten, men nåt är det ju! Vad?
Svar på tråden: Provsvaren kom idag...

Leta vidare

Hej! Jag skriver nästan samma sak till dig som till Jennie med Albin här nedanför. Läkaren har större kunskaper och förståelse för mekanismerna i kroppen än vi outbildade. Det läkaren inte har är helhetsbilden, utan går på provsvar och våra beskrivningar av hur barnen reagerar. Så det gäller att vi föräldrar berättar allt - inte bara det som bekräftar våra egna teorier *ler* Saker som vi tycker är ointressanta kan vara en nyckelfaktor. Svårt det där. Om vi då leder in tankarna på tex glutenintolerans ställer läkaren frågor utifrån den problembilden - och så missar man kanske saker som tyder på ... ja vad ska vi dra till med?...mjölkallergi kanske. Så då utreder man gluten och ser att det inte är det. Sen får man gå vidare på nästa teori, och nästa och nästa. En idé är att du för noggrann dagbok ett par veckor - vad äter hon, när kommer reaktionerna, hur bajsar hon. Det ger ett bättre underlag än \"jag tror hon är glutenintolerant\" - mer påtagligt liksom med konkreta fakta om vad, hur och när. Ta med detta till läkaren och be denne att hitta orsaken till din dotters problem. Kanske är det inte heller maten? Kroppen kan reagera på andra saker också :) Lycka till!
Skrivet av    Illan

ja..

Vad skönt att det inte är gluten! Men jobbigt att inte veta. De tror inte det är mjölk?
Skrivet av    Cilla med Emma och Emil

om de inte kollat...

att det inte är CF (cystisk fibros) så tycker jag ni skall be om det. Det kan ge sådana här symptom, behöver inte ge lungbesvär. Vår son har inget besvär med lungorna, gick bara upp väldigt dåligt och bajsade jättemycket. Trots att han åt massor.
Skrivet av    Lena m Emil

Artiklar från Familjeliv