Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ska det behöva vara så här?

Skrivet av Orolig mamma
Jag skulle vilja ha råd och tankar från andra föräldrar och lärare.Det gäller mina yngsta barns lärare.De har en längre tid sagt att hon bara skriker på barnen(även andra barn ).En dag bestämde jag mig för att vara med i skolan, och det var en hemsk dag.
Hon började direkt på morgonen att skrika till en 6- åring att han skulle vara tyst och räcka upp handen om han ville säga något.Ska tillägga att mina barn är 7, 9 år och går i en klass F- 3.
Skrek hela fm. om allt när jag var med, men jag såg också att det fanns ett par elever som hon var väldigt vänlig mot.Det syntes tydligt att hon gör skillnad på eleverna.Särskilt min 9-åring mår väldigt dåligt av detta då hon/han inte vill gå till skolan längre, kan inte koncentrera sig på lektionerna pga detta.Pratade med en förälder i går för att höra om deras barn har sagt något hemma, hon berättade då att när de hade varit på utvecklingssamtal hörde hon hur den här läraren hade skrikit och svurit på min son för att han skulle gå in i klassrummet och hämta några böcker som han hade glömt(de skulle vara i ett annat klassrum den timmen).Läraren hade också talat om för den här föräldern att hon har sina favoriter i klassen.Detta hade föräldern reagerat väldigt starkt på,tyckte inte att en lärare beter sig så.
En händelse som inträffade är att en dag när jag hade varit på skolan och sedan åkt hem, fick min dotter göra om hela "matten" som hon hade gjort när jag var där.Frågade då om hon visste varför,om det var fel?
Läraren hade bara svarat att hon skulle göra om detta när jag inte var där,så hon såg att det var dottern som hade gjort det själv( läraren var i klassrummet hela tiden, och såg att hon gjorde allt själv) hon skrev exakt samma svar igen, det var alltså inte fel.
Detta är bara några exempel, det känns jobbigt när en lärare beter sig på det här viset,barnen har många år kvar i skolan och ska inte behöva tröttna på skolan än.
Svar på tråden: Ska det behöva vara så här?

Men hjälp!!!

Det här är defintivt inte nåt jag skulle prata enskilt med den här läraren om, utan direkt gå till rektorn. Det är ju t o m svårt att tro på att en lärare kan bete sej så här! Hon verkar ju inte heller se det som några fel när hon kör med samma stil trots att en förälder är närvarande. En del blir ju oerhört lismande inför andra vuxna, men tokiga bakom stängda dörrar. Och att ÖPPET erkänna inför en annan förälder att hon HAR favoritelever? Hallå? Var har de hittat den här läraren öht? På ett mentalsjukhus eller? Acceptera inte en enda dag till med detta betéende från läraren. Jag tror t o m jag skulle ta hem mina barn tills saker o ting är utrett och förändrat, de tar ju skada i en sån miljö!
Skrivet av    annis

Har pratat med rektorn

Jag var på skolan i går, hon skällde då på mim dotter i matsalen när hon inte ville äta upp sin mat( hade dock smakat på maten).Dottern fick sitta kvar i matsalen ensam när de andra gick ut,jag fick reda på detta när storebror såg att hon satt där och han sa till henne att gå ut.Hon kommer då ut och gråter. Jag gick då direkt till rektorn och talade om för honom vad som händer(visste dock inte det här hon hade sagt till föräldern då). Han skulle prata med henne sa han.Jag är orolig att detta ska straffa mina barn mer, men som sagt det gäller fler barn, och det är hemskt att skicka barnen till skolan och inte veta hur det går idag, tänker på det hela tiden.
Skrivet av    Orolig mamma

Vore dej skulle jag riva upp himmel och jord

Skulle aldrig finna mej i att en lärare betedde sej så där vare sej mot mina barn eller nån annans. Jag måste ju anta att det är som du skriver och därför drar jag den slutsatsen att den här läraren inte kan vara helt frisk, man beter sej inte som hon. Märkligt att inga kollegor reagerar. Fast det kanske de har gjort, men det ska ju hållas om ryggen in i absurdum ibland så det är ju inte säkert att föräldrarna får veta nåt förrän barnen tagit rejält med skada. Ge dej inte med detta samtal med rektorn. Kolla noga upp varje dag vad som händer o sker. Gå gärna och var med en dag till, för att se om det finns minsta antydan till förändring. Kom gärna oanmäld så du hör genom dörren hur det verkar vara i klassrummet. Skulle den här läraren göra det minsta som antyder på att hon straffar dina barn för att du klagat hos rektorn, jaa...då är det bara att gå vidare med anmälan.
Skrivet av    annis

Du milde!!

Här måste något göras! Det är inte klokt att en sådan ska arbeta med barn. Jag sitter här med öppen mun och håller på att tappa ögonen....Göra om matten, det var det dummaste jag hört på länge! Jag råder dig inte till något, för jag tycker att det är viktigt att man agerar på ett bra sätt och hoppas att någon annan kan ge bra tips på hur man gör. Känner att jag inte kan ge bra tips på vad man ska göra, men något måste du göra. Stå på dig! Lycka till.
Skrivet av    71:an Nika

va f*n är detta

Se till att få detta upprett, vad är detta för människa? Hur verkar rektorn? tog han dig på allvar? Det är viktigt att man som förälder reagerar annars så får ju denna hemska människa fortsätta på samma sätt. Skall bli mkt intressant att höra vad som hände efter samtalet.
Skrivet av    Anonym

Rektorn

Jag fick intrycket att rektorn tog detta på allvar,men han frågade i slutet på samtalet om jag stod för det jag hade sagt, och jag sa att jag står för vartenda ord. Anledningen till att han frågade var att han har fått samtal tidigare, men sedan när han har sagt att han ska prata med läraren i fråga har de inte vågat stå för det.
Skrivet av    Orolig mamma

Den här läraren ..

..sköter inte sitt jobb! I mina öron låter det som en människa som inte mår bra och som själv inte klarar av att se hur hon ska begränsa sin situation till något hon klarar av. Barnen kommer emellan! Du måste omedelbart reagera och kontakta rektorn. Så här får det inte vara i skolan.
Skrivet av    Sofia*