Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad gör era barn på fritids?

Skrivet av MamaMu
Sonen började skolan nu i augusti, och stortrivs:) Han går också på fritids och trivs bra där också:) Och vi är nöjda med hur både skola och fritids fungerar:)
Så varför skriver jag här i så fall???
Jag undrar helt enkelt om jag kanske har lite lågt ställda förväntningar på fritids, för jag är så över förväntan nöjd. Och nu kommer tanken att det kanske inte är så fantastiskt bra, utan mer genomsnittligt bra (fast fortfarande bra då)... Ett riktigt i-landsproblem, jag är nöjd men jag kanske skulle kunna vara lite mer nöjd.
Äsch, jag undrar helt enkelt vad era barn gör på fritids, hur mycket personal och hur många barn osv, så jag har något att jämföra med.
Svar på tråden: Vad gör era barn på fritids?

Min son

På hans fritids är de 2-3 personal och ca 25 inskrivna barn, men det händer inte ofta att alla är där samtidigt. En dag i veckan går de till skogen eller annat ställe. Ett par ggr i månaden har de mysdag med film. Ibland delas gruppen in i tjejer-killar. Vet inte riktigt vad de gör då. De har en dag när de pysslar och en dag så är det bakning på schemat. Allt är frivilligt och vill inte någon vara med så får de leka istället. Mest är sonen ute och leker med andra barn. han har det bra och vi är nöjda. Tycker att det är lagom med aktiviteter, det behöver inte vara så mycket.
Skrivet av    71:an Nika

Leker

Fri lek är det min dotter vill ägna fritids till. De har organiserad verksamhet ibland men hon deltar nästan aldrig i den. Eftersom det inte bor andra barn där vi bor så leker hon inte md kompisar annat än på fritids så jag tycker att det är jättebra att de får leka fritt där. Allt annat är så styrt jämt och jag tror att den fria leken är väldigt utvecklande.
Skrivet av    Sofia*

Ungefär som hemma

Leker lite ute, ritar, bakar, leker med lego, läser böcker, rasar av sig i gympasalen... En dag i veckan har de utedag. Då går hela avdelningen iväg till nå´n lekpark eller till skogen. Vissa vinterdagar tar de med sig ved och grillar korv. Jag tycker det är kanon att det inte är en massa inplanerade aktiviteter på fritids. Det ska vara skillnad på skolan och fritiden. Och jag är urnöjd med ett genomsnittligt bra fritids ;).
Skrivet av    -Maria N-