Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vänster/högerhänt

Skrivet av Bea m 2 grabbar
när era barn ritar med vilken hand håller dom då kritan? Börjar nämligen fundera på om Leo är vänsterhänt. Han håller nämligen allt i vänster hand. Kan det vara så och sen att dom byter så småningom eller är han vänsterhänt?
Svar
Om han konsekvent
tar och gör allt med vänsterhanden verkar det ju faktiskt som att han är vänsterhänt. Asta använder båda sina händer men mest höger. Jag minns inte riktigt vid vilken ålder barn \"väljer\" hand. Du får slå upp det....
Skrivet av    Malla med A
Jag hörde...
...någon gång att man kan se om de är höger- eller vänsterhänta när de är runt två år, så stämmer det är han nog vänsterhänt :). Jonathan håller det mesta i höger hand han.
Skrivet av    Malin med J. feb-04 och M. aug-05 (Mojoa)
Hon är .. jaha
och så försvann ordet jag sökte! Dottern använder än så länge både händerna! Kritor däremot hamnar i munnen mer än någon annanstans! Sökte efter ordet och ramlade in på den här länken! www.montessoriforbundet.a.se/tidningen/5_2004/vansterhanta.asp Var riktigt intressant att läsa! Sonen använde både händerna lika mycket. Men jag misstänker att vi som föräldrar uppmuntrade högerhanden mer. (läs om det i länken så förstår du vad jag menar:-) Idag är han fem år och vi märker än idag att han använder båda händerna mer än vad tex vår åttaåring gör! Tex greppar han pennen med vänster ibland, han ritar ofta med båda händerna. Tova, 8åringen, visade tidigt att hon ville använda högerhanden. Vi uppmuntrar Saga till att använda båda händerna! Maken är helt högerhänt medan jag är ambi... ambi.. GAAAH nu försvann ordet igen! Jag är höger och vänsterhänt! Skriver lika kasst med vänster som med höger *S*!
Skrivet av    YoCheri
Ambivalent? (imt)
-
Skrivet av    Malla med A
Mest vänster
men hon börjar försöka med höger också. Hon tar oftast först med vänster, sedan försöker hon med höger, men går tillbaka till vänster igen. Jag har trott länge att hon skulle bli vänsterhänt, men nu är jag inet så säker längre eftersom hon gärna vill testa höger också. Vi försöker inte påverka henne alls så det är hennes egen idé att prova högerhanden.
Skrivet av    Jool
Jag har för mig
att jag hört någonstans att barn väljer hand först när dom får ett språk. Vet inte om det stämmer.. Lillebror använder mest höger tycker jag, men det funkar nästan lika bra med vänster.
Skrivet av    Björna med lillebror