Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ägg och mjölkallergisk

Skrivet av Mia m Iza& Klara
är visst min 6 mån gmla dotter.
Min stora tjej (3½år) har haft eksem sen 5 mån ålder, men är inte allergisk mot ngt(vad vi kommit på , inget på pricktest)
Var på sjukhuset igår på återbesök, hon fick lite nya salvor för hon har ett fult eksem på magen, så vi fick Kenacutan mot det.

Men lilla Klara har lite eksem på bröstet och vid halsen, så jag visade det(dessutom blev hon knallröd på hakan i förrgår när hon fick smaka Sempers banangröt), och då fick vi göra pricktest för mjölk och ägg, och båda gav utslag, och en ganska stor prick blev det på mjölken.

JAg ammar ännu, har tänkt göra det några månader till.
Läkaren sa att jag skulle sluta helt med alla mjölkprodukter nu så länge jag ammar(och ägg då).
Men då hör man från vissa håll att mamman kan fortsätta äta som vanligt för att barnet verkar tåla det som går över i modersmjölken???

Men jag har nu köpt hem solhavre och mjölkfritt marg.

Men såg att Milda Culinesse och smörgåsrånet vi har hemma faktiskt är mjölkfritt(så då behövdes det inte bytas ut)
HAr läst att man kanske skall undvika soja till mjölkallergiska barn , stämmer det??
Läkarn el sköterskan sa inget om det.
Kan iofs ringa och fråga.
Sen när jag ska sluta amma måste hon ju få mjölkfri välling.

Ang ägg, är det nåt som kan växa bort??
som ajg förstått det så växer mjölkallergin bort vid2-3 års ålder??
JA mkt tankar har det blivit här!


Svar på tråden: Ägg och mjölkallergisk

Hej Mia

Min treåring är också mjölkallergisk och reagerade exakt likadant som Edith - endast med röda prickar runt munnen. Jag fick då rådet att själv sluta med mjölkprodukter eftersom jag ammade. Ja, olika besked alltså? Sara
Skrivet av    Sara med Edith 6 mån

slutade med all mjölk

HEj! Min tjej fick utslag och fläckar, till en början mest på armbågarna men sedan över hela kroppen och hon grät mycket. Jag slutade med all mjölk först när jag ammade eftersom hon hade kolik och tålde redan då inte mjölk. Sen forsatte allergin. Pricktestet visade ägg och sen mjölk. Efter en tid fick hon eksem på hela kroppen och hon grät dag som natt. Tillslut kom vi på att det var banan också. När jag slutade med all mjölk belv hon jättebra och fin i huden. Hon var konstant hård i magen också, inget hjälpte. Prova att avstå från mjölken. (Om du dricker kaffe så skär sig havremjölken, använda då soja mjölk i kaffet.)
Skrivet av    Lindis

Hej(ang soja)

hur är det med soja baserade produkter, som soja mjölk och tofulineglass mm , ska/kan man äta det , alltså kan jag äta det medans jag ammar och kan man laga barnmat på soja mjölk? Förresten tycker jag att de tär rätt gott med havremjölk i kaffet:)
Skrivet av    Mia m Iza& Klara

Soja

Hej! Enligt våran läkare så tyckte han att jag skulle undvika soja produkter eftersom soja är allergent ämne. Så vi har aldrig använt soja produkter utan bara havre. Tror att det är viktigast att undvika soja när de är under 1 år. Vet inte hur det är när man ammar...
Skrivet av    Lindis

Artiklar från Familjeliv