Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

när ska man berätta för stora syster

Skrivet av annika med flicka0203, pojke 0411, bf 24/4
att hon skall få en liten till bror/syster.....????
Vår stora tjej, 3,5år är mycket lyhörd och sitter ofta och grubblar på saker om hon hör/ser något....så jag är lite orolig att hon börjar fatta, och helst vill jag ju att hon skall få veta genom att vi berättar...Är bara i v13, så det är lååååång tid kvar för henne, men samtidigt tror jag att hon snart börjar ana. Jag är redan rejält tjock och har mått en hel del illa, skulle gärna vilja förklara för henne varför (hon har börjat låtsar kräka ibland om hon får i sig något hon gillar mindra bra, det känns inte heller bra.....)

Är det dumt att berätta så tidigt??
Svar
Jag skulle berätta nu..
små barn förstår mer än vad man tror. Jag tror hon kommer att bli jätteglad över sitt kommande syskon! I v 13 är den värsta \"faran\" över, så ta ett litet snack säger jag. Lycka till.
Skrivet av    Liv m Wille och Filip
Vi tänkte berätta...
...för vår då 3½ -åring att jag har en bebis i magen när vi har gjort rutin-ultraljudet och det blir nog omkring graviditetsvecka 18-20 (om inte det blir något ul tidigare) Vi vill veta att allt står rätt til.l med bebisen innan vi säger något till barnen. Kram, cerlise
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06
Nej det tycker inte jag,
utan att det är snarare positivt att berätta. Även om det är lång tid, så är det ju också ngt som påverkar er under denna tid och något som hon iallafall skulle påverkas av. Jag tycker du/ni ska berätta för henne.
Skrivet av    Sol m.A&L
Jag skulle berätta
Särskilt som hon börjar ta efter dig. Då kan du förklara varför du spyr - att det inte är maten det beror på eller vad det nu är hon associerar det till. Annars skulle jag nog vänta lite. som du själv skriver så är det lång tid kvar. Mina stora var 6-7 år när jag väntade minstingen. Inte ens i den åldern har de helt klart för sig vad det innebär att få syskon med all väntan och så, det är fortfarande ganska abstrakt. \"Jaha\" svarade de när vi berättade och så var det inte mer med det, sedan kunde det gå en vecka eller så innan vi pratade vidare om det igen. Samtidigt tyckte de att det var väldigt spännande - när de väl tog sig tid att funderade och fantiserade om det.
Skrivet av    Mumselimums