Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nya Zeeland????

Skrivet av Azza
Hej!
Några här som varit på Nya Zeeland? Flyger man bäst till Auckland el rekommenderar ni någon annan flygplats? Billiga resor finns väl inte:-( eller har ni bra tips? Vi har inte varit där förut, och har inte bestämt vad vi ska titta på än, så därav frågan om lämplig flygplats. Syd el nordön är väl ok båda två? Eller rekommenderar ni nåt speciellt. Vi tänker oss en resa nästa höst, gott om tid än ;-)
Svar på tråden: Nya Zeeland????

Ett underbart land

Det har gått många år sedan jag var där så flygpriser och sånt har jag ingen aning om. Då var det iallafall värt att kolla noga på alla bolag, för det var väldigt stor skillnad på priserna. Vi landade i Auckland och hade sedan 6 veckor på oss i landet. Vi åkte runt och bodde mest på vandrarhem. Båda öarna har ju sina fördelar. Varmt och skönt på nordön och spännande med dom heta källorna som luktar svavel. Nere i söder gick vi en fjällvandring. Då var det relativt billigt att handla mat och bo på vandrarhem. (jag gick nog upp några kilon av all god mat :-)
Skrivet av    ulmerkott

Vi var där 2001 och...

tyckte att det var ett väldigt trevligt land! Jag skulle rekommendera er att besöka båda öarna för de är väldigt olika och har mycket att erbjuda båda två! Vi flög till Auckland och sedan flög vi vidare till Australien ifrån Christchurch. Mellan öarna åkte vi färja. Vi hyrde bil och hann se det mesta. Vi bodde på hotell och bed and breakfast som i alla fall då var väldigt billigt och bra (dock funkar oftast inte bed and breakfast om ni har barn).
Skrivet av    evaOregon

TACK!

Tack för att ni svarade! Verkar som Auckland är rätt flygplats. Sätter väl igång att läsa på om landet. Bra att höra om B&B o vandrarhem, det finns väl mkt backpackers där? Man kan väl \"backpacka\" även med barn, eller? Ja, vi hyr väl en bil kanske, är lite smålata så där o vill nog ha \"eget\" fordon.
Skrivet av    Azza

B&B...

är i folks hem (många som hyr ut ett eller flera rum i sitt hus) och de flesta sådana tar inte emot barn. Vi träffade inte på några backpackers på B&B utan det var mest utländska par som bilade runt. Att hyra bil är bra för då kan man enkelt ta sig runt. Vi träffade på en del backpackers nere vid fjordarna på Sydön och det var mest yngre personer som reste runt med buss. Jo, visst kan man vara backpackers med barn också. Vi bodde inte på vandrarhem på NZ så jag vet inte hur de är där. Det finns många mindre motell och hotell på NZ som passar om man reser med barn.
Skrivet av    evaOregon

Artiklar från Familjeliv