Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nattskräck

Skrivet av Morran m. tre
Har era barn nattskräck? Dvs att dom skriker hysteriskt helt plötsligt när dom ligger och sover. Barnen är inte vakna och inte sover dom heller utan är i nått annat tilstånd om ni förstår vad jag menar.
Lilla L har haft detta i perioder. Jätte jobbigt att försöka få henne lugn och sluta att skrika.
Jag brukar få gå ner med henne på undervåningen, stå med henne i famnen och vyssa. Hon håller mig kramp aktigt runt halsen.
Vet att storebror hade nattskräck ända upp i 4 års åldern.
Svar
Japp
det har vi här med!! Det är jobbigt, dels sover man ju så skönt själv oftast och så ska man trösta en hysterisk son/dotter. Det tar ofta ca 20 min för oss! Vaddå...kan de hålla på upp till 4 år.....gahhhh!!!!! ;-) Hur är det med dig annars Morran? Med mig är det fint. Inget att rapportera än ;-) Ha de gott! KRAM Anna
Skrivet av    Anna m Joel
Vad jobbigt
Alva har inte nattskräck, men någon enstaka gång kan det hända att hon skriker i sömnen utan att vara vaken. Men då är det en mardröm hon har. Men visst är det svårt att få henne lugn då för så fort jag rör vid henne så skriker hon ännu mer och inte lugnar hon sig förrän jag har hållt om henne ett tag.
Skrivet av    Jool
Hejsan *vinkar*
Hoppas att du snart kan rapportera något skojigt :) Här är det både upp och ner. Vissa dagar känns beslutet ok andra dagar känns det för jäkligt. Vi var och kollade på en ny bil (du vet) men jag vart jätte missnöjd då den inte alls kändes rymmligare än den bil vi har :( Så nu kanske det inte blir någon ny bil alls... *suck* Vi får suga på den karamellen en stund. Men jag får se fram imot vår Sälen semester i stället. Ska riktigt svisch ner i backarna, eller hur... lär stå dubbelvikt med två småbarn i dom gröna barnbackarna *s*. För pappa i fam. kommer att åka med sonen, för jag är inte så poppis i sonens ögon utan han brukar säga \"Måste jag åka med mamma, jag vill hellre åka med pappa för pappa kan åka mycket fortare\". Det är liiiiiiite jobbigt när barnen börjar åka bättre än en själv *fniss*. Ha det gott!!!!
Skrivet av    Morran m. tre
Något sånt
har Ida också...Men jag har också fått gått upp ett par gånger på nätterna men som inatt var hon jobbig..så hon fick välling (vet att man ska inte ge på natten) men hon åt upp hela flaskan...Sov så gott sen! Hoppas detta är bara tillfälligt!
Skrivet av    Johanna med Julia & Ida
Inte lillebror
men väl storasyster och det var/är riktigt otäckt. När hon får nattskräck så hör vi helt plötsligt (tidigt på natten) skrik från hennes rum. NÄr man kommer dit så är hon utom sig av skräck och \"ser\" saker framför sig och säger saker som \"varför gör dom så här med mig?\" \"mamma, ta bort dom\" osv med en konstig lite dov röst. Jag är glad att jag inte tror på spöken för man blir nästan rädd själv. Hon är alldeles ifrån sig och så lägger hon sig ner, helt plötsligt, och sover vidare. En gång vaknade hon och då hade hon inget som helst minna av vad som hänt utan var på gott humör och undrade vad jag gjorde i hennes rum. Jag tror att nattskräck är vanligast i 3-4 års åldern, men det kan ju säkert förekomma hos 1-åringar. Otäckt är det i varje fall.
Skrivet av    Björna med lillebror
Någon gång...
..har det hänt alla grabbarna! Det är så obehagligt när man inte får kontakt med dem... Har hon det ofta?
Skrivet av    Kattis med 4 killar!