Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vettiga långsiktiga räntor?

Skrivet av Majsan
Vi håller på att räkna på ungefär hur dyrt hus vi tycker är rimligt för oss att köpa. Men jag kör fast på vad vi bör räkna med för räntor egentligen. Vad är egentligen rimligt på lång sikt, tror ni?

Jag vill inte räkna på "i värsta fall-räntor", utan hyfsat realistiska sådana. Blir det "i värsta fall-läge" så får vi ju helt enkelt dra in på resor, bil etc så det funkar ju ändå. Men vad är då realistiska långsiktiga räntor tror ni?

(Även på Hus & Hem)
Svar på tråden: Vettiga långsiktiga räntor?

på hur lång tid?

på något år nog händer inte specielt mycket å andra sidan så har inte skulden på ett huslån sjunkit specielt mycket det heller när vi köpte vårat hus låg 5 årsräntan på 12,5% den rörliga låg då några procentenheter högre det är i dag ca 16-17 år sedan så innom den tidsramen hinner det hända nästan vad som helst med räntan med den skillnaden att den kommer garanterat inte att gå neråt lika mycket igen 10% minusränta kommer vi nog inte att uppleva
Skrivet av    frasse-boy

Håller med frasse-boy

det beror på vad som menas med långsiktigt. För fyra år sedan köpte vi vårt radhus och räntan låg på ca 5,5% (toppräntan på ca 7%). Nu har vi en ränta på 2,57%. Jag tror att man bör räkna med att räntan kan gå upp till ca 5% inom loppet av 3 år utan att något oerhört dramatiskt sker i världen/Sverige.
Skrivet av    Madelaine

Försök till generellt svar

Räkna med bankens 10-årsränta. Då har ni rimligtvis viss marginal eftersom banken förmodligen har räknat litet högt även om de förstås återförsäkrar sig genom att sälja obligationer med lägre 10-årsränta.
Skrivet av    Christopher

Artiklar från Familjeliv