Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det är tungt i dag.

Skrivet av Jennie med Torsten
Var hos BVC i går och pratade lite bland annat om amningen, för jag tycker inte den funkar på ena bröstet, gör ju så ont pga sprickan (som jag skrivit om innan). Efter den här natten har jag bestämt mig för att köpa amningsnapp. Har gjort så ont i natt trots att jag provat olika amningställningar. BVC sköterskan menade på att han kanske har fel tag... tycker det vore konstigt när det funkar utan problem på andra sidan.

Men nu har jag gråtit mig igenom halva natten så jag måste pröva nått nytt. Ska även ringa BVC och be att få komma och få hjälp med amningen, men de har stängt för kurs torsdagf och fredag... så det blir ju nästa vecka först *suck*.

Ja ja, ska ta mig till ett café i dag och äta nått riktigt onyttigt som tröst. *suck*

Kram på er.
Svar på tråden: Det är tungt i dag.

Kan berätta vad jag fick veta...

när jag var på återbesök igår. Att barnen faktiskt har ett favoritbröst som fungerar bäst för dem (och oftast för mamman också) och då kan det bli lite konstigt när de suger på andra bröstet. Jag har också sår på ena bröstet för lillsnuttan vill vända sig inåt när hon ligger vid det bröstet och då gör det ONT! Det jag har gjort är att försökt hitta något sätt att lägga henne så att detta inte händer så nu ligger hon mer på bröstet...alltså jag får sitta lite konstigt men jag har henne mun utanför bröstet och har inte kroppen under som man \"normalt\" har och det har hjälpt... Men jag tycker du skall satsa på amningsnapp och se om det hjälper på just det bröstet...men nu kanske du vet varför iallafall :) Så fel tag har han troligtvis inte men han kanske gör annorlunda och tycker det andra bröstet är bättre helt enkelt :) Kram
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007

Usch vad jobbigt för dig!

Vill du ha hjälp med amningen så prova att ringa amningscentrum. Jag vet att de finns på KS och Danderyd (du hör väl till sös, men de kanske finns där med). Jag hade/har också problem och bvc tyckte att jag skulle kontakta dem eftersom de är specialister på just amning. De kollade på min amningsteknik och gav lite tips och råd så det var värt de 70 kr det kostade mig =) Kram och hoppas det blir bättre!
Skrivet av    Dessi & Nathalie 050911

Om du orkar

kanske du vill följa med på promenad - och onyttig fika ;-) - i Liljeholmen imorgon fredag? Jag, Sonja barnen, och ev några till ska träffas kl 11 vid tbanan, uppgång Liljeholmstorget. (Ni andra som läser detta får gärna hänga på oxå)
Skrivet av    Dessi & Nathalie 050911

Tycker synd om dig

jag vet precis hur ont det gör. Som jag berättade när vi sågs igår hade jag också en spricka på undersidan av ena bröstvårtan. Fast Ebba hade bra tag så ville det inte läka. Först när jag började med bröstvårtsskydden från medela så började det läka. Jag gjorde också så under den här perioden att jag ammade så att Ebba sög tag underfrån bröstet istället för på sidan, på så vis drogs inte såret isär varje gång hon ammade. Om det inte blir bättre tycker jag du ska ringa amningmottagningen på SÖS, de är jättebra och jag fick bra hjälp där. Upplever att de är mer kompetenta på området än BVC. Lycka till!
Skrivet av    Marie m EmiloEbba

vet hur det känns ju

skitont rent ut sagt... hoppas du blir av med det onda snart kram
Skrivet av    Linda m. Saga + 3 till

Tack!

Ja så kan det ju vara... känns bättre nu i alla fall, har provat med amningsnapp och det funkar bra.
Skrivet av    Jennie med Torsten

Hej.

Jo, kanske ska göra det. Ska börja med BVC tänkte jag och se vad de säger. Men det är ett allternativ om det inte blir bättre. Provar med amningsnapp nu.
Skrivet av    Jennie med Torsten

Hej igen.

Hänger jätte gärna med nästa gång ni ska promenera. Känner i dag att jag behöver vara hemma i morgon och ta det lungt och mysa med Torsten. Det har vart en så jobbig period när det inte funkat så jag är sååå trött. Men kan du kanske säga till nästa gång ni ska ge er ut?
Skrivet av    Jennie med Torsten

Tack för tipset.

Då ska jag nog kanske ringa dem nästa vecka. Har amningsnapp nu som funkar bra. Är så himla trött nu efter allt kämpande. Så jag behöver nog fredagen och helgen på mig att ta det lungt.
Skrivet av    Jennie med Torsten

Tack.

Hoppas jag med =).
Skrivet av    Jennie med Torsten

Amningste

Det hjälper ju inte mot sprickan men däremot sätter det sprutt på mjölkproduktionen. Och mer mjölk har i alla fall hos mina betytt att de inte suger riktigt lika hårt och intensivt utan de har fullt upp att svälja. Jag brukar koka upp en liter vatten och sedan låta en msk anis och en msk fänkål dra i minst tio minuter. Fungerar att dricka både varmt och kallt, jag brukar värma mig en mugg i mikron och med socker i är det nästan gott ;-) Även suveränt att bälga i sig då bebisen har tillväxtperioder.
Skrivet av    Madde B m Hjalmar 6/9 + en hög till

Vi hör av oss =)

Jag och/eller Sonja ordnar nog en mammafika snart. Vi har lite svårt att sitta still båda två =) Hoppas du får en skön dag!
Skrivet av    Dessi & Nathalie 050911

Tack.

och detsamma till er. Hoppas det blir en härlig promenad. Jag hänger på när det blir fika eller ny promenad! Hälsa Sonja. Kram.
Skrivet av    Jennie med Torsten

Artiklar från Familjeliv