Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bärsjal!

Skrivet av mr_daffne
Halloj!
Tänkte kolla med er om det är någon som har erfarenhet av bärsjal. Min fästmö vill ha en sådan men jag känner mig lite skeptisk mot det. Nu har vi en dotter på 2 1/2 år och med henne så använde vi babybjörn. Men nu när våra andra barn ska födas så vill hon ha en sjal. Personligen så gillar jag bättre babybjörn men nu sägs det att den inte är så bra med en sån till småbarn. Ja är det någon som har erfarenhet av sjalar?
Svar på tråden: Bärsjal!

Nope!

Tyvärr....använde också babybjörn när Jr var bebis. Och inte ens den användes så ofta.
Skrivet av    Ziggy

Bärsjal är enklare.

Använde själv sådan för 15 år sedan. Ett vanligt tygstycke, tillräckligt stort och färgglatt. Ungarna lärde sig omedelbart att hålla fast, till och med i sömnen.
Skrivet av    Lasseman

:)

Ja det låter ju bra..Det man kan vara orolig för är ju om knuten går upp?? vet ju som sagt inte hur det funkar...
Skrivet av    Pappa åt Linnéa 2 1/2 år

Som gammal sjöman...

har jag lärt mig att slå en råbandsknop, prova länken: http://www.korpegard.nu/knop/index.php?knot=14&hideComments=&showInt= Sitter som berget.
Skrivet av    Lasseman

tack

tack för tipset ska kolla upp....
Skrivet av    Pappa åt Linnéa 2 1/2 år

Har använt...

Och personligen tycker jag att den avlastar ryggen och axlarna mycket bättre än vad babybjörns sele gjorde till min första dotter... Använde Babybjörns sele typ 5 eller 6 ggr och jag hatade den... Bärsjalen därimot användes flitigt både utav mig och min sambo... Men nu har vi införskaffat en annan sele. en ERGO. och den är tammekatten 100ggr bättre än babybjörnens selar och jaa, nästan i klass med sjal. Följ denna länken om du vill kolla in om ergo selen. http://www.babyboden.nu/Mias/Websidor/ergo.htm
Skrivet av    AnnSofie m Saga & Alva

Och sedan NÄR...

har du blivit pappa? Att detta forum heter \"PappSnack - ENDAST för män\" har en anledning! Så pilla iväg dig nu...seså....bra!
Skrivet av    Totte

Tack för tipset.

Ska kolla upp länken tack så mycket.
Skrivet av    Pappa åt Linnéa 2 1/2 år

om

om du går in på min käre sambos sida, han som skrev inlägget. så ser du att han är en man som tyvärr bara glömt ändra sin signatur efter mig. Eftersom vi använder samma dator så blir det tyvärr så om man inte tittar ordentligt. Förlåt för att jag NU skriver här, ville bara förklara.
Skrivet av    AnnSofie med lite slarvig sambo

Har råkat ut för samma sak.. :)

Så det är lungt för min del. :)
Skrivet av    Pappa till AOA

Glöm björnen...

Vi har provat bägge alternativ och bärsjalen är mycket bättre då man inte blir lika trött i rygg och axlar så snabbt. Dessutom enkel att använda (efter lite övning.)
Skrivet av    sjalanvändare

Perfekt

Både jag och min man är helt sålda på bärsjal. Vi hade också björnen till älsta men med bärsjal var det en annan femma. Ärligt talat så tycker jag att det ser lite illa ut med bärsjal men vad gör man inte för att ge det bästa till sina små.
Skrivet av    faralex

Tack!

Tack för samtliga svar.
Skrivet av    Pappa åt Linnéa 2 1/2år

Artiklar från Familjeliv