Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon som bor/har bott i Västerås?

Skrivet av Byebye Stockholm?
Hur är det? Barnvänligt? Dagis? Kommunikationer? Finns det hyreslägenheter eller är det lång kötid? Vilka områden är trevliga att bo i? Är intresserad av att veta allt!
Svar på tråden: Någon som bor/har bott i Västerås?

Vi bor i Västerås!

Och trivs jättebra här! Skulle ju kunna berätta hur mkt som helst i princip :) Så vad är det du vill veta, om du kan vara lite mer precis? Vi bor i city, innanför cityringen och här är det perfekt ;o) (Kan tillägga att jag inte har körkort) Även om vi bor i city är här väldigt barnvänligt med fina parker, nära till dagis etc. Det dagis vi har vår dotter på är helt suveränt! När det gäller V-ås lite mer generellt har vi samma problem här som i övriga Sverige skulle jag tro, vi är ju inte förskonade på ngt sätt t.ex. från det våld som finns överallt i samhället. Men jag upplever absolut att jag är trygg med min familj här. Kommunikationerna är väl lite sisådär kanske. Det beror ju först och främst på vart man bor. Bor man i stans ytterkanter kan det vara lite halvkassa kommunikationer dagtid/lågtrafik och bil kan kanske vara att önska men överlag tycker jag att det funkar fint. Men vi bor som sagt i stan så jag tänker kanske inte på det så mkt. Min man har körkort så vi använder ju bilen om vi ska ta oss nånstans annars. Fråga gärna mer...vet inte riktigt vad jag ska skriva om annars. När det gäller lägenheter har jag faktiskt ingen aning. Mimer heter det bolag som är störst i stan, har flest lägenheter och bäst är kanske om du ringer dem och hör dig för! Deras hemsida är www.mimerbygg.se. Själklart finns det fler bolag men jag vet faktiskt inte vad de heter (bor själv i en av Mimers lägenheter). Fråga på! :o) Kan tillägga att jag själv sa byebye Stockholm till förmån för V-ås för 6 år sedan nu :o)
Skrivet av    MrsS

Infödd V-åsare här=0)

*Självklart är V-ås bra! *partisk så det förslår*..Är själv på väg tillbaka efter 8 m då hemlängtan är för stor *S* *kommunikationerna är bra även i utkanterna typ Bäckby,Bjurhovda osv det är väl sämre mot Hökåsen,Tillberga,Tortuna mm men det finns iaf=0) *Barnvänligt beror väl lite på var man bor och vilket område. *Dagis finns i massor både kommunala och privata. *Hyreslgh har Mimer AB.Verner Andersson,Ståhls fastigheter,Akelius,Aroseken mfl och även många privata värdar. *Östra stadsdelarna är ju att rekommendera-Skiljebo,Viksäng,Klockartorpet,Stentorpet,Odensvi,Bjurhovda men även Önsta Gryta,Skälby har fina barnvänliga områden. *Bäckby,Hammarby,Vallby,Råby/Fredriksberg,Pettersberg är väl de som räknas som de lite sämre. *Mycket naturområden som tex Ängsö,Björnön med underbara vandringsstråk och bad *Erikslund och Hälla är populära shoppingcentra. Ja vad finns det mer-jo nöjen som bio,krogar Å lite till.V-ås är toppen *S* fråga om du vill veta mer Å gå in på www.vasteras.se så kan du läsa lite om stan,dagis,skolor,boende mm=0)Lycka till
Skrivet av    no1wildcat

Artiklar från Familjeliv