Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tina R

Skrivet av Jenny
Nu har också Tina Rosenberg lämnat Feministiskt in. och det var inte en dag för tidigt, hon är en läskig människa...
Svar på tråden: Tina R

Jippi! Äntligen finns det hopp.

//
Skrivet av    Sunrise

Tragiskt...

...att hon tycks totalt oförmögen att se sin egen roll i omvärderingen av ordet \"feminism\". Om man lyfter upp ämnet till allmän debatt och t.o.m. bildar ett parti med feministisk inriktning är det ganska självklart att ideologin bakom granskas. Mycket i debattartikeln i DN antyder rädla för att tvingas lämna genusforskningens skyddade verkstad och konfronteras med verkligheten. Att hon däremot blivit skrämd av homofoba påhopp har jag full förståelse för. Den typen av angrepp har ingen plats i debatten. Något som också är tragiskt är lögnerna som hon \"kryddar\" artikeln med.
Skrivet av    Pappa KP

Det är helt

otroligt vad folk har mage att säga om henne. Läskig människa??? Va??
Skrivet av    Mustardseed

Jag vet inte om hon

är mer läskig än någon annan, men jag delar inte hennes åsikter. Jag tycker synd om henne som blir utsatt för förföljelse och hot. Inte det man vill när man startar ett parti. Sedan kan jag tycka vad jag vill om F! men att hota partimedlemmar är att gå för långt.
Skrivet av    SjörövarJenny

jag tycker

att hon är en läskig människa, bara det att hon tycker att det är könsförräderi när en kvinna har sex med en man ger mig kalla kårar!
Skrivet av    Jenny

FÖr övrigt tycker jag att det är tragiskt

och ett hot mot demokratin att engagerade människor inte orkar vara kvar i en offentlig politisk roll för att de blir hotade och förföljda (vilket Tiina Rosenberg blivit från den dagen hon trädde in i rampljuset). Förstår verkligen inte hur man kan jubla över något så tragiskt.
Skrivet av    Mustardseed

Hon säger ju själv

att hon inte har något att göra med det där uttalandet. Jag tycker du är en läskig människa som uttalar dig på det sätt du gör.
Skrivet av    Mustardseed

Smart och taktiskt! Schyman ligger bakom?

Skulle inte förvåna mig om den slipade politikern och maktmänniskan Gudrun ligger bakom detta mycket väl tajmade drag. Utåt sett ser det nu ut som om Rosenberg \"hoppar av\". Reellt sett så kommer hon naturligtvis även fortsättningsvis behålla sitt inflytande och sitt medlemskap i FI. Självklart kommer inte Gudrun och andra i styrelsen i FI nu att börja undvika och ignorera henne och hennes åsikter. Istället så kan TR nu utöva samma inflytande som förut fast bakom kulisserna utan att synas utåt och utan att behöva utsättas för media. Samtidigt så kan hon nu utnyttja media till att skapa medkänsla för FI och dess idéer, använda sitt avhopp som ett instrument i en politisk attack på borgerligheten (läs Timbro) och dessutom på ett trovärdigt sätt avveckla och minska en del av den extremist-stämpel som gjort att FI under det senaste halvåret tappat sympatier. Nu kan FI sakta återvinna avhoppare som skrämts av TR. Utan att behöva ändra något faktiskt innehåll i sin politik så kan man nu återvinna legitimitet hos de kvinnor som Rosenberg avskräckt. Och därmed får Rosenberg faktiskt MER makt i slutänden för sina politiska idéer! Mycket smart! Mycket politiskt taktiskt!
Skrivet av    Sportbil

Intämmer och

Instämmer och ännu mera tragiskt är det med tanke på det drev som gått mot Susanne Linde och som Tiina inte velat se. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=472858&previousRenderType=1
Skrivet av    Sunrise

Susanne Linde kommenterar Tiina:

\"Jag undrar var finns den finska karga tuffheten nu - som Tiina tog som förklaring till de uttalanden som hon gjort mot bland andra mig? Sen vet jag ju att Tiina är bra på att dramatisera. Hon har ju förvisso en bakgrund inom teatervärlden.\"
Skrivet av    Sportbil

Och om det INTE är så...

... man har klurat ut det borde du, Sportis, omedelbart söka medlemskap som partistrateg:-)
Skrivet av    Helena

Men vad onödigt...

... sånt här är, kan jag känna. I går såg jag filmen The Contender på TV, förvisso rejält idealiserande och skönmålande och bombastisk som bara amerrkanska filmer med politiskt patos kan vara, men ändå: när den blivande vice presidenten förtalas på falska grunder går hon inte ens i svaromål eftersom det i sig skulle ge själva frågorna legitimitet. En liten dos av sådan principfasthet kan man önska sig emellanåt:-)
Skrivet av    Helena

Kan också tänkas...

...att alltför stor mediaexponering försvårar Tiina Rosenbergs chanser att få den åtråvärda professuren vid Lunds Universitet.
Skrivet av    Pappa KP

Det finns ingen politiker

som blivit så omdebatterad för sin person som Tiina Rosenberg. Det skulle vi kunna diskutera på denna sida och lämna läskighetsfaktorn därhän. Några exempel man skulle kunna reflektera över: Varför är det just hon som blir så intressant? Varför alls diskutera någons utseende? Varför finns det så få öppna lesbiska politiker?
Skrivet av    -Allis-

Överdrift

\"Det finns _ingen_ politiker som blivit så omdebatterad för sin person som Tiina Rosenberg.\" Nog för att media har gått hårt åt henne men den överdriften gör du henne till martyr. \"ingen\" är en klar överdrift om du tittar på all världens politiker genom alla årtusenden. Faktum kvarstår att TR har sagt mycket av dumheterna som speglats i pressen. En del av det i direktsändning. Dina övriga synpunkter är viktiga och är värda att reflektera över.
Skrivet av    Sadako

Kan du ge

exempel på manliga politiker som blivit så hårt omdebatterade för sin PERSON som Tiina Rosenberg?
Skrivet av    Mustardseed

MonaSalin, Olof Palme tex. *IMT*

//
Skrivet av    Sunrise

Hela inlägget

Här är hela inlägget så du slipper läsa något ur sitt sammanhang. DÅ blir det mera förståeligt. Det där med teatern var bara rubriksättarna på DN som förstorade upp. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=472858&previousRenderType=1
Skrivet av    Sunrise

ja

Bert Karlsson George Bush Sr Olof Palme ...etc Det är något magstarkt att påstå att INGEN har NÅGONSIN blivit så hårt omdebatterad som TR. Först dog Jesus på korset för våra synder. Sedan TR för för okunskap ... *ironi*
Skrivet av    Sadako

Varför gör du det till

en könsfråga förresten? Är hon ett offer bara för att hon är kvinna? Skall jag tolka dig att media bara taskiga mot politiker av kvinnligt kön?
Skrivet av    Sadako

Ja...

... nu har jag läst. Och jag tycker fortfarande att det här krypskyttande och skitkastandet på pressarenan är under allas värdighet och skymmer sakfrågorna. Nu minns jag knappt vad TR sa (var Linde en av de homofoba borgarkärringarna?) men det är ju uppenbart att Linde är enormt bitter och faktiskt även offentligt skadeglad. Och det tycker jag är under hennes värdighet.
Skrivet av    Helena

Visa mig gärna

var man skrivit om Olof Palmes utseende i samma sjuka utsträckning som gjorts om Rosengren. Jag skulle f.ö naturligtvis skrivit ingen svensk politiker eftersom det var det jag menade men det kan ju knappast inte andra gissa sig till. Vare sig Bushs eller Bart Karlssons privatliv har mig veterligen blivit så debatterat heller men du kan väl ge mig lite exempel om jag har fel.
Skrivet av    -Allis-

(Ursäkta)

Åh ursäkta. Jag läste inte ditt inlägg innan jag skrev mitt här nedan. Sorry.
Skrivet av    Sunrise

Vem gör det till en könsfråga?

Hur läser du nu? Hon är en person, tolkar du det som en könsfråga så ja visst, det är din frihet att läsa in vad du vill. Jag har dock inte skrivit det.
Skrivet av    -Allis-

F.ö kan du väl ge lite exempel

från personerna du nämnde ovan. Jag var förvisso tonåring när Plme mördades så det är ju rent av troligt att jag missat debatter om hans utseende och privatliv.
Skrivet av    -Allis-

Det var så länge sedan

Palme ledve att det nog är knepigt att enkelt ragga citat - men jag minns det enorma Palmehatet. Bakrutestexter med \"Det föds en Palme varje minut (?) - använd kondom\". Och uppmaningar att knäppa ut hans bild ur tidningen med långfingret när man såg den. Men det förminskar inte kritiken av hur Tiina R har behandlats av media - jag håller med om att det är ett demokratihot. Och jag tycker t.o.m. att man som journalist bör ta viss hänsyn till hur medievan en person är innan man börjar gå rågång med mindre genomtänkta uttalanden. Hon kunde fått en bättre inskolningschans på den politiska arenan.
Skrivet av    Elsa B

Allis!

Olof Palmes utseende drev ju alla enormt mycket med när han levde. Är du för ung för att minnas det? (Efter hans död har dessa elakheter gud ske lov tystnat.) Han fick mycket kritik för att han kom från en fin (adlig?) familj också. Många ifrågasatte vad han gjorde i ett arbetar parti. Tänk vilket rabalder det varit om Mona Salins korta kjolar och att hon köpte en Toblerone! Laila Frejvalds (ursäkta stavning) fick massor med kritik för att hon köpte... en vanlig bostadsrätt! Media förföljde henne i trappuppgången i hennes bostad. Hennes grannar kände sig tom förföljda. Hon lämnade ett tag politiken för hon blev så kränkt. Blanda inte ihop kritiken mot Tiina med kritiken mot genusforskningen. Forskning måste alltid tåla kritik och ifrågasättas. Jag hoppas verkligen inte att Genusvetenskap=Tiina. HU! Allvarligt talat Allis: Ni lesbiska måste sluta framställa er själva som martyrer. Annars kommer ni bara att försötöra för er själva. (ps Jag väntar med spännign på ett svar på mitt tidigare inlägg långt ner under \"Kan vi enas\")
Skrivet av    Sunrise

Det vore ett långt större hot...

...mot demokratin om inte politiska företrädare granskades av media. Däremot ska de inte ha några synpunkter på t.ex. hennes sexuella läggning oavsett hur öppen och stridbar hon är när det gäller den. När det gäller hennes egna, ibland kontroversiella uttalanden kan hon väl knappast förvänta sig att media ska ge henne en speciell silkesbehandling. Det gör de inte med någon politiker.
Skrivet av    Pappa KP

Trist med de homofoba inslagen. imt

.
Skrivet av    Nilsfar

Vilka martyrer?

Ursäkta men vad snackar du om? \"Ni lesbiska måste sluta framställa er själva som martyrer. Annars kommer ni bara att försötöra för er själva.\" Vad menar du? Jag är f.ö född 1970 så den enorma debatt om Olof palmes utseende måste jag uppenbarligen ha missat, jag kommer ihåg en del men inte att normalbegåvade människor gång efter gång skulle ha varit fixerade vis vare sig näsan eller något annat. Jag diskuterar gärna genusforskning men det var inte det här saken handlade om det förmodar jag att du förstod. Nu ska jag titta på ditt gamla inlägg.
Skrivet av    -Allis-

Det var ett svar på mustardseeds

inlägg. \"Kan du ge exempel på _manliga_ politiker som blivit så hårt omdebatterade för sin PERSON som Tiina Rosenberg?\" Det var hon som drog in kön i frågeställningen.
Skrivet av    Sadako

Jag är ledsen

för att jag inte fattade hur det hängde ihop Sadako.
Skrivet av    -Allis-

ex

Palme har redan skrivits om ovan. Bert Karlsson hånades för sitt utseende och sin dialekt ordentligt när NyD startades och var aktivt. Det är \"legitimt\" att fortfarande skämta om hans yttre. Det grundlades och blev \"accepterat\" då. Hur många gånger har man inte hört kommentarer av typen \"om du måste ha sex med Bert Karlsson eller Brad Pitt vem skulle du välja\" i tv, media etc. Bert är ytterligheten av avsky tydligen. George Bush har kritiserats för sin religion, sina privata tankar kring abort och homosexualitet t.ex. Detta innan han blev president. Han är ju \"korkad\", \"humorlös\", \"långsam\" osv vilket skämtas med till dagligdags i många av världens tidningar.
Skrivet av    Sadako

Ingen fara :) imt

Skrivet av    Sadako

Som väntat

har media skrivit ner FI från början. Var det någon som trodde något annat? Håller med om att vissa åsikter och uttalanden kanske varit något skumma men jag är ytterst tacksam att det finns kvinnor som vågar kämpa emot patriarkatet. Är en hetro, kristen mamma som mycket väl skulle kunna tänka mig att rösta på FI. Ville bara säga det!
Skrivet av    Johanna

men...

\" en död moderat är en bra moderat\" \" kvinnor som har sex med män är könsförrädare\" \" heterosexuella kvinnor har en kollektiv skuld\" Sagt av Tiina Rosenberg...tycker du att man säger så då?!!
Skrivet av    Jag älskar män!

bevisa det!

Hur kan du bevisa att hon har sagt det? Tror du på allt de skriver i tidningarna?
Skrivet av    biflatan

:-) Tror du verkligen dom vill ha mina åsikter?

Jag tror inte FI har tillräckligt högt i tak för att rymma min feministiska syn. Däremot kan du ha rätt i att de skulle kunna ha nytta av mig som alibi inför omvärlden: borgerliga värderingar OCH man OCH blatte-bakgrund - kunde inte bli bättre! Problemet är väl att jag inte skulle kunna sitta tyst i församlingen och acceptera den nuvarande vänster-inriktningen...
Skrivet av    Sportbil

Jag avsåg inte medias granskning

..och man kan ju ifrågasätta tex kvällspressens klippdockor om radikala feminister med fula skor och avslöjande kläder och allt vad det var verkligen är att räkna som granskning. Tycker inte det är att kräva silkesbehandling att slippa den enorma fokuseringen på henne som PERSON heller. Men det jag avsåg var den förföljelse hon som person utsatts för efter att hon trädde in på den politiska arenana. Hon har blivit hotat, påhoppad på stan osv. DET är ett hot mot demokratin, att vi har ett samhälle där en lesbisk politiker är så provocerande att folk ansers sig har rätt att förfölja henne och hota henne.
Skrivet av    Mustardseed

Ja det var jag som drog

in kön eftersom jag upplever att kvinnliga politiker i mycket större utsträckning blir attackerade för sin person och sitt utseende än män. Fortfarande beskriver man i DN och andra sk seriösa tidningar hur kvinnliga politiker klär sig tex. Olof Palme var ett bra exempel, men jag upplever att vi har ett annat politiskt klimat nu än på 70-talet. Mycket som hände då skulle aldrig accepteras nu.
Skrivet av    Mustardseed

Och, jag vill bara tillägga en sak...

Olof Palme var statsminister, men Tina Rosenberg hade inte ens kommit in i riksdagen... När man är statsminister är det mer troligt att man får mer \"skit\" tror jag.
Skrivet av    Kicki E

Få öppna lesbiska politiker?

Varför skall politiker säga om de är homo- eller heterosexuella? Jag ger fullkomligt den i vilken sexuell läggning de har, det är lika ointressant som vad deras hund heter eller vad de åt till middag i går. Deras åsikter och kompetens som politiker är det enda som är väsentligt.
Skrivet av    -Amelie-

Konspirationsteori? :-)

Jag tror inte på det där, men det är väldigt tilltalande ändå!
Skrivet av    -Amelie-

Gudrun Schyman, Lars Ohly

Kritiken mot Lars Ohly har varit starkare än vad den varit mot TR. Gått mer på djupet. Men Ohly är politiker och TR är inte det. Ohly vet vad man kan säga öppet och vad man ska hålla till de slutna rummen. Och hur man ska få kritiker att tystna.
Skrivet av    Wallander

Lite hemmablind?

Heterosexuella säger alltid att de är det men inte i meningen hej jag heter Göran Persson och är hetero. Säger han att han och Annika ska bygga hus så hör människor att de ska bygga hus. Säger Tasso Stafilidis att han och hans man ska bygga hus hör folk väldigt, väldigt ofta han är bög i första hand och det där om huset i andra. Självklart är det viktigt att vi har politiker som är olika, annars kunde ju lika gärna samtliga vara 33-åriga singelkvinnor från Botkyrka. Det är viktigt att det är människor som har olika erfarenheter, olika uppväxter, etniciteter, åldrar osv. för att få en vettig representation. Att det inte finns öppna lesbiska riksdagspolitiker är inte så svårt att förstå om man tänker på hur lesbiska kvinnor blivit bemötta och det kan väl knappast inte någon tycka vara bra?
Skrivet av    -Allis-

Nja

jag tycker själv att det är viktigt att vår riksdag inte är homogen. Då blir det viktigt att ha politiker med olika erfarenheter och bakgrund. Det är lätt att säga att folks sexuella läggning inte spelar någon roll, men i praktiken är det ju inte samma sak att leva som homosexuell och heterosexuell i Sverige idag. Inte pga det sexuella utan pga hur man blir bemött, vad man har rätt att göra (både enligt lag och enligt folks privata små domstolar) osv osv. Det känns lite naivt att påstå att det inte spelar någon roll om våra politiker är hetero eller homo.
Skrivet av    Mustardseed

Men har den handlat om honom

som PERSON undrar jag fortfarande.
Skrivet av    Mustardseed

Ja, definitivt

Jag vet inte om du såg uppdrag granskning om vänsterpartiet, men den handlade nästan uteslutande om honom som person. Hur han manipulerade media, hans lögner och hans sätt att styra partiet. Hetsen mot honom var mer personfixerad än vad den varit mot TR.
Skrivet av    Wallander

Jodå....

....man har ju t.o.m. ägnat ett helt program på nästan en timme kring hans lögn att han som tonåring spelat forboll med Nacka Skoglund.....vilket han aldrig gjort. Men så stort medialt genomslag som denna lögn fick kontra hur \"viktig\" den egentligen är så kan man inte annat än dra slutsatsen att i det perspektiv vi nu jämför så har han definitivt drabbats på samma sätt om man ser objektivt på det! Än så länge har väl inte journalisterna grävt tillbaka till någons \"uppväxt\" när det gäller drevet som nu är aktuellt?
Skrivet av    Ziggy

OK?

OK. Kan jag tolka det här som att du inser att du hade fel? ...att du var för ung för att komma ihåg tex Palme?
Skrivet av    Sunrise

Vilka martyrer?

Vänligen förklara ditt påstående. Vidare är det vettigt om du läser vad människor skriver istället för att hitta på egna slutsatser. Den första politiska diskussionen jag minns skedde 1976. Jag kommer från en släkt där många politiksa färger och diskussioner fått plats. Min farfar trodde att Messias hette Olof Palme, min morfar trodde sannolikt tvärtom. Deras - och övriga släktingars - diskussioner är vad jag minns bäst och de var djupt oeniga men aldrig respektlösa. Olof Palme mördades när jag var femton. Jag läste vår superröda lokaltidning och har därför aldrig tagit in den enorma kritik och nidbild du verkar minnas. Det är inte samma sak som att inte minnas Olof Palme eller ha fel, vi har bara olika minnesbilder. Hade han levt i dag och klimatet varit det du beskrev hade minnesbilden sannolikt sett annorlunda ut men jag är inte uppväxt med att man ska förlöjliga politiker, hur oense man än är med dem.
Skrivet av    -Allis-

Artiklar från Familjeliv