Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tradera problem...

Skrivet av Cissi
Sålt en vara till en person som påstår att hon ej har fått paketet. var nu in på hennes sida och såg att hon blivit avstängd. Nu vill hon ha tillbaka sina pengar men jag står ej för postens slarv. Kan hon ge mig dåligt omdöme? Kan tradera ta bort hennes avstängning som hon hävdar i mailet. Ska jag ge henne pengarna tillbaka?
Svar på tråden: Tradera problem...

oj svårt

maila tradera och fråga vad dom tycker kanske.. hon borde väl inte kunna lämna omdömen alls om hon är avstängd? jag skulle nog inte betalat tillbaka om jag vet att jag har skickat varan och posten slarvat!
Skrivet av    ~*Nina med Jennifer & Lucas*~

nej....

hon kan inte ge dig varken dåligt omdöme eller upphäva sin avstängning. Har du skickat paketet till henne, tycker jag inte att det finns så mycket mer du kan göra....du har ju uppfyllt din del av avtalet så att säga. Eller? nån som inte håller med?
Skrivet av    Sanna bf 15/12

Just nu

kan hon inte ge dig omdöme eller göra nåt annat på tradera pga avstängningen. Eftersom man blir avstängd även för obetald faktura på tradera är det ju mycket möjligt att hon snart kommer att vara aktiv på tradera igen och då kan hon lämna omdöme. Så fort betalningen ahr gått in, hävs ju avstängningen. Vad/Var har du skrivit att du inte står för postens slarv? Det bästa är ju att enas med köparen, kanske att man betalar hälften var eller så när sånt händer. Kan du bevisa att du lämnat in paketet? Det ska man ju kunna, enligt de diskussioner om just detta problem som jag följt tidigare. Trist läge oavsett, men även en avstängd kund är en kund/köpare som kanske vill komma tillbaka en annan gång och handla av mig. Så resonerar iaf jag och därför försöker jag att lösa det så gott det går.
Skrivet av    Nanna m J99,T02,J06

Det beror på..

Varför är hon avstängd? Hon kan inte ge dig dåligt omdöme under tiden hon är avstängd. Men, kan du bevisa att du har skickat paketet? Det är ju så att även en köpare kan känna sig lurad om man betalar men inget får, hon kanske inte heller vill stå för postens slarv... Hade du skrivit det i annonsen? Tradera kan ta bort avstängning, beroende på varför hon är avstängd. Hade du inte skrivit i mailet att att du inte stod för postens slarv, och du har kollat upp med Tradera att hennes avstängning inte har med dåligt beteende att göra så tycker jag nästan ni skall dela på kostnaden. Hur är det man säger \"Kunden har ju alltid rätt\"....;)
Skrivet av    Mamma till 6 barn

Artiklar från Familjeliv