Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hur får man mössan sitta kvar på huvudet:)

Skrivet av falköga
alltsp min 3åring drar av sig den hela tiden så det känns som om jag behöver knytband under men tycker samtidigt hon är förstor för en mössa med knytband..hur gör ni?
Svar på tråden: hur får man mössan sitta kvar på huvudet:)

Jag har letat upp

en mössa som har knutband men som inte ser ut som en babymössa. Tag gärna med dottern på jakten så att hon gillar mössan - då är det större chans att den sitter kvar sedan. Vi provade med en mössa som satt på väldigt hårt också - men dels var den svår att få på och dels verkade den obekväm - gick bort.
Skrivet av    Elsa B

jo hon har fått välja

de sista mössorna själv*S*(till en viss del)och den sitter på kanske par dagar och sen är det kört..jag kan inte köpa ny var tredje dag*S*..får kanske försöka hitta en med knytband ändå
Skrivet av    CHENOA

Du kanske kan

sätta på knytband på någon variant du redan har?
Skrivet av    Elsa B

Hon kanske är för varm om huvudet?

Jag tycker att 3-åringar kan känna om det känns kallt om huvudet och det behövs mössa. Våra killar har fått välja själva i den åldern. Vi har bara tagit med mössa ut om vi misstänkt att den kan behövas och talat om att den finns där. Våra har frivilligt velat ha mössa (fast helst en tunn sådan) och t.o.m. vantar från september till maj. Istället har de velat ha ganska tunna tröjor och jackor.
Skrivet av    ullen61

men detta gäller även mitt i en snöstorm:)

hon vägrar ha mössa på..:)
Skrivet av    CHENOA

jag får iväg och kolla

nästa vecka:)..kanske hittar nån sorts inka mössa med band:)
Skrivet av    CHENOA

Ja avskydde....

allt vad mössor hette när jag var liten, på dagis hade jag nästan aldrig mössa även om fröknarna försökte tvinga mig, i bland gick jag med på å ha sjalett,´men det var sällan, jag gillar fortfarande inte att ha mössor. Du får väl helt enkelt acceptera att hon inte vill ha mössa != )
Skrivet av    ~MaRiGoLd~

men vad ska hon ha på vintern då

hon har inget tjockt hår och hon har haft öroninflammation 2ggr redan..får se om hon ändrar sig:)
Skrivet av    CHENOA

Kan du inte

låta henne vara utan då? Eller också klä henne lite svalare i övrigt så att hon inte behöver ventilera genom huvudet? Jag läste att hon fått ÖI, men beror det verkligen på kyla? Sliter hon hela tiden av sig mössan så skulle jag tolka det som 1) för varm! klä mindre! 2) maktkamp och alltså strunta i det och låta henne komma på vitsen med mössa på egen hand. Annars kan du ju locka med världens finaste mössa som hon väljer själv med all smaklöshet ett litet barn bara kan uppbringa! Det har du också provat, men hon kanske inte hitta den riktiga drömmössan i urvalet?
Skrivet av    Anonym

*S* nää får nog ta henne på en shoppingrunda

nästa vecka verkar det som..riskenär väl att mössan skär sig med resten av ytterkläderna:)..för varm tror jag inte för jag försöker klä henne svalt,tror mest trots just nu:) tack för era tips :)
Skrivet av    CHENOA

hihi...

jaaaaa du.... hon kanske kan tnka sig öronmuffar!? =) hihi...jag ville inte ha mössa p vintern heller... men mamma kanske fick på mg något mjukt som inte stacks elelr någon keps elelr så, men jag var nog rätt envis på vintern också..hihi... det finns många snygga kort på mig på vintern i full vintermundering men utan just mössan ! =) även om jag åkte skidor eller var i pulkabacken ! =) Så jag har tyvärr inget tips, efterso matt jag var lika \"hemsk\" själv ! =)
Skrivet av    ~MaRiGoLd~

hjälp*S*

usch kommer bli en maktkamp framöver isåfall..får ska skaffa en med hänglås,kanske den sitter på*S*..vill ju inte hon ska bli sjuk bara för hon vägrar mössa..ungar va envisa de kan va..
Skrivet av    CHENOA

Artiklar från Familjeliv