Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur får man ekvationen att gå ihop?

Skrivet av Wondergirl
..har varit hemma ett tag sen jag var på hab med Cassandra. De var inte tal om att hon var helt normal, utan att hon hade problem som ska utredas vidare.
Jag känner mig helt matt, helt slut, och har suttit och funderat på hur man får ekvationen barn+studier att gå ihop.

Jag älskar min utbildning, det ger mig jättemycket och jag vill absolut inte sluta. Därmot tycker jag att barnen har för långa dagar. Elias ser jag inte mår bra av att gå sådana här långa dagar. Han är väldigt närhetstörstande och gnällig när han är hemma.
Cassandra är väldigt ojämn, det funkar bra på dagis och vardagarna medan helgerna är jättejobbiga för henne och oss. Förut när hon var hemma helt så var det jobbigt för mig, men hon var mer jämn i humöret då.
Jag vet inte hur jag ska få saker och ting att gå ihop.

Många studenter hämtar sina barn tidigare och studerar på kvällarna, något som inte jag kan göra eftersom ungarna skriker och det tar lång tid innnan de somnar. Lugna kvällar existerar liksom inte. Så enda tiden jag har på mig studera och andas är när de är på dagis.

Jag känner att jag egentligen hade behövt en vecka då de varit på dagis fram till 15 och fram till den tiden så hade jag kunnat bara vila och ta det lugnt.
Nu är det studier hämta barnen, laga mat, äta, läggas, och när ungarna väl sover så måste Zacharias få ta lite tid, plocka upp och städa, lägga Zacharias och sedan gå och lägga sig själv och hoppas på att det inte blir alltför mycket skrik på natten.

Kanske är jag bara extra spänd nu, eftersom som vi hade EVK för Zacharias i tisdags, Cassandra till hab idag, och så har jag en examinerande redovisning imorgon.
Det känns bara så svårt att få ekvationen att gå ihop.
Hur gör man egentligen för att kombinera familj och arbete?
Svar på tråden: Hur får man ekvationen att gå ihop?

Familj och arbete

går att kombinera med att ni får vårdbidrag för Cassandra och så kan din man gå ner i tid. Det går inte att kombinera med studiemedel eftersom det räknas som inkomst och gör dig återbetalningsskyldig - alltså måste din man söka vårdbidraget. Jag har vårdbidrag för Torsten och jobbar högst 6 timmars/dag och har honom som längst 7.30-15 på dagis. Det finns ett vårdbidragssnack här på AFF. Ring Försäkringskassan och prata med dem.
Skrivet av    tårtmamman

Artiklar från Familjeliv