Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ännu en..........

Skrivet av Alienmamman
Nu har ytterligare en familj i vår omgivning fått uppleva "lyckan " att som barn nr 2 få den andra sorten(läs könet och blivit den ultimala perfekta familjen). Och det är väääääldigt måååååånga! Vi har tre flickor och får/har fått höra otaliga gånger om pojken som aldrig anlänt! Kanske vi borde försöka en fjärde gång!? Statistiskt sett så är det vanligast att få två eller tre av samma kön, eller? Hur fan bär sig då alla andra åt för att få både flickor o pojkar???????? Kom med alla sorters tips, åsikter eller tröstande ord ni bara vill. Just ni känner jag mig som en "stackars utmobbad alien från yttre rymden med mina tre av samma sort!!!!!!!"
Svar på tråden: Ännu en..........

Folks kommentarer

kan man verkligen undra över i sådana här sammanhang - ni har ju tre unika individer och det är DET som är det viktigaste. Jag tror att många inte förstår hur deras kommentarer sårar. Vi fick en pojke först och sedan en flicka. När jag väntade trean var det MÅNGA som undrade om \"det där egentligen var meningen\" eftersom vi hade en av varje redan. Och en väninna med två killar säger att på slutet av sin tredje graviditet brukade hon börja med att säga att storebröderna ville ha en till i fotbollslaget (går förstås med en tjej också - men....) för att få tyst på alla \"tjej-tillönskningar\".
Skrivet av    Elsa B

jag tycker att du ska vara GLAD över de barn du

har, och vad andra tycker, är ju inte intressant (jo, om dom tycker snälla saker förstås!).
Skrivet av    pola

Det spelar väl inte någon roll...

...vad det är för kön, bara de är relativt friska. Jag har själv ett barn med hjärtfel och ett annat som fick akut anemi och som vi trodde skulle dö... så man ska vara tacksam för det man får :-)
Skrivet av    Trillian m Saga99, Casper02 och Marcus04

Men jösses...

Försök vara nöjd med de barn du har/kommer att få - oavsett kön. Och framför allt, varför bryr du dig så mycket om vad folk tycker och tänker om en sån sak?
Skrivet av    Pepparkakan

Är det svartsjukan som speglar igenom eller???

Varför har du skaffat dig barn på ett så \"osäkert\" sätt om du nu vill ha av båda könen. Var glad över de barn du har. Visst att man skall få önska sig att få av båda men naturen har sin gång och den får man acceptera eller om du absolut vill ha en pojk så varför inte adoptera????? Jag hoppas att du inte är så som det låter i ditt inlägg, att du faktiskt är nöjd med dina barn du har. Jag känner en som gjorde ett sista försök och det blev nr 4 av pojkar, alltså bara pojkar och hon är helt nöjd med det. Så som sagt var glad över att du kan få barn på egen väg, det finns många som inte kan få barn överhuvudtaget.
Skrivet av    sara med 4:e på väg

va?

fastna inte i en sorts fejkad \"man ska ha ett barn av varje sort\"-noja! vad hemskt för barnet som \"skulle ha varit\" en pojke! JAG är ett sådant barn - min bror dog som bebis och sedan kom jag. Det är inte så roligt att behöva höra pappas suckar och veta att han velat ha två tjejer och en kille - och så kommer JAG!
Skrivet av    Tova

Svartsjuk-NEJ, Arg o Ledsen-Ja

Jag är otroligt glad o stolt över mina barn, men tar väldigt illa vid mig att vår omgivning hela tiden måste påpeka o tjata om pojken som vi aldrig fått. Varför vet jag inte. Ett par kompisar till ett par kompisar har haft väldigt svårt att skaffa barn, fick först en flicka o sedan efter lång väntan en pojke med Downs syndrom. Så visst ska man vara nöjd med de friska barn man har. Det är det jag försöker förmedla till vår omgivning, men får dock ändå upptryckt i nyllet att alla andra kan göra båda sorterna o inte vi, och är det därför vi har tre och funderar på en fyra!? Svar nej!
Skrivet av    Alienmamman

Men vadå...

nu förstår jag inte, menar du att du uppriktigt är ledsen för att du \"bara\" har flickor och saknar en pojke eller menar du att du vill ha en pojke också för att slippa människors tjat? Hur som helst så tycker jag du ska försöka sluta bry dig om vad folk anser om detta, varför i hela fridens namn skulle det vara mer perfekt med en av varje kön (inte sort för det är knappast samma sak =)) än två, tre eller fler av samma kön? Folk har en tendens att snacka en massa s-t när de inte vet vad de ska säga. Jag har tre flickor och det känns hur bra som helst, ibland har jag fått kommentarer om att vi har tre av samma sort och jag brukar kontra med att de är av tre olika sorter. Den yngsta är iofs också ytterligare en sort. Jag har också fått frågor om vi hoppades på pojke när vi väntade trean, om vi blev besvikna (redan vid tvåan faktiskt) osv, trist att folk förutsätter sånt. Några tips på hur man gör en pojke har jag inte, om du inte vill ha ett fjärde barn utan mer känner sug efter en pojke så ska du nog inte ge dig på det för det är rätt hög risk att det misslyckas (inte för att man kan kalla det att misslyckas att få ett barn alltså...) och då lär folks kommentarer bli ännu värre =)
Skrivet av    Sara med flicktriss

Men du...

inte för att man ska vara taskig mot folk men om de är riktigt envisa och dumdryga så kan du väl försöka få slut på tjatet (de borde iofs förstå att det gör dig ledsen) genom att ge igen med samma mynt. Inte så deras barn hör såklart men nästa gång du får kommentaren så fråga dem om inte de blev besvikna när andra barnet var av det andra könet, om de inte helst hade velat ha två av samma sort. Dra upp allt det klassiska med att de ju leker så mycket bättre ihop då (inte för att det är sant men det är ju en vanlig klyscha), de kan ärva varandras kläder (som om inte barn av olika kön kan det- men ytterligare en klyscha) osv. Det kanske skulle kunna ge en tankeställare? Du kan ju avsluta med att \"det är ju synd att ni redan har av olika kön, ni kan ju inte ändra på det som en annan åtminstone har chansen att göra\" ;-) Nej, den var nog lite för ful och onödig men jag förstår delvis lusten att vara lika dryg själv tillbaka. Jag tar själv inte åt mig av dylika kommenterar så jag brukar inte få lusten att ge igen på något småtaskigt sätt, men jag förstår att man kan vilja det om man tar illa vid sig som du gör. Att folk inte kan begripa att de inte har med saken att göra.
Skrivet av    Sara med flicktriss

"Hoppas det blir en liten flicka nu då"

Vi väntar vår tredje (har 2 grabbar) och jag känner igen det där tjatet - alla kommentarerna om att de \"hoppas att det blir en liten flicka nu då...\" *suck*
Skrivet av    oxen

Och tvärt om

När man fått en av varje så får man höra : Så bra då behäver ni ju inte skaffa några fler barn. Som om det är det som bestämmer hur många barn man vill ha. Vi såg ju till att det blev även en trea. Det verkar vara ett ämne som måste kommenteras av någon anledning.
Skrivet av    Annica

Vilka puckade bekanta/vänner ni har som

säger sådana saker! Jag fattar inte (precis som de flesta ovan) varför det ultimata skulle vara att ha en av varje kön? När jag väntade tvåan (1:an var en kille) så antog många att vi hoppades på en tjej. Men det gjorde vi inte. Vi hoppades på en underbar unge. Många trodde oss inte, men det sket vi i. Och jag tillåter mig fortfarande att skita i vad andra tycker. Nu har jag en av varje kön, men själva könet är inte det som är den största skillnaden mellan mina barn. De skiljer sig på miljoner olika sätt, och har också hundra likheter. De som ser barn mest utifrån kön, som ger puckade kommentarer om vad man borde eller inte borde ha, de är ju verkligen inte värda att lyssna på. De har ju inte fattat själva grejen med att ha barn och få barn... Jag tycker inte att det är en bedrift av oss som fått en kille och en tjej. Inte mer än att det är en bedrift att ni har tre tjejer. Ta hand om era tjejer och gläds åt dem!!
Skrivet av    jessica

När månad efter månad går...

..utan att man blir förälder, känns det futtigt att folk bekymrar sig för huruvida man ska bära sig åt för att få barn med det kön man önskar. Var glad istället för att du är så lycklig att du har tre barn. Det finns de som inte ens får ett enda.
Skrivet av    Ledsen

Är inte huvudsaken att man

överhuvudtaget KAN få barn, och att de är friska??? Jag har tre pojkar och är supernöjd med det, helt underbara individer. När jag väntade min tredje fick jag också mycket kommentarer som tex: Men nu vill du väl ändå ha en flicka?? Jag svarade bara att det enda jag önskar är att barnet är friskt, och rent praktiskt är det ju bättre med en till av samma kön..
Skrivet av    Saskira

Fast om du själv

verkligen varit nöjd så hade du ju inte brytt dig om andras kommentarer??? Jag hade inte brytt mig skit om det. Så att du öht bryr dig andas för mig att du egentligen är missnöjd själv och det är väl det som många svarsinlägg har reagerat på. Ett exempel: om jag är nöjd med min figur och ngn annan påpekar att jag borde gå ner 5 kilo så börjar jag itne undra om det är så om jag verkligen ÄR nöjd. Istället konstaterar jag att detta är en person som verkar vilja vara taskig mot mig och som jag nog ska sluta umgås med. Bry dig inte, säg åt dem att knipa!
Skrivet av    seven

Normalfamiljen tröstar..

Vi hade inte brytt oss ett skvatt om vi fått två tjejer istf en kille och en tjej. Våra ungar är dessutom väldigt lika varandra, både i temperament och utseende, så visste man inte vad det var i blöjan på nunmmer 2 hade ingen märkt någon skillnad. Jag förstår att ni blir irriterade, det måste vara frustrerande att höra det hela tiden. Om ni vill vända det till något positivt kan ni tänka att varje gång ni får någon som frågar \"bara för att man brukar göra det\" (jag brukar peta näsan men försöker ändå vara såpass välartad att jag låter bli det när andra ser på) att förstå hur himla irriterande det är så har ni förändrat världen en smula till det bättre. Kram och nya tag!
Skrivet av    politisk vilde, har en av varje

Jag har två töser...

...världens finaste btw *ler* - och fick hela graviditeten med tvåan höra \"nu är det väl en pojke\" och \"får se om pojken kommer nu då\" och liknande....som om det MÅSTE vara barn av båda könen i samma syskonskara! När tvåan \"också\" var en tös var jag och pappan överlyckliga över vårt BARN - och omgivningen lite besviken...*suck* Jag är överlycklig för våra två töser och brukar lättsamt kommentera \"Men par i damer slår en dam och en kung, vet ni väl\" när någon dumdrygt kommenterar sonens uteblivande...*ler* Ta det inte så hårt - skit i folks dumma kommentarer och gör dem inte till dina probs - titta på dina underbara barn istället och känn tacksamhet att de finns alls! :)
Skrivet av    Erindriel

Och triss i damer...

..slår t.o.m. par i damer + en kung....tänk då på vad ett fyrtal gör....*skratt* Jag skulle f.ö. gärna ha denna triss i damer....:)
Skrivet av    Erindriel

JÄTTEBRA

vi har FYRA pojkar ett långt uppehåll på 8ÅR så blev det en tös.Hon är en typisk pojkflicka.Ska prova allt bröderna gör Motorcross Kanot hästar bergsklättring cykla utför stora branter,gokart,mm.mm. Du kan ju be någon som är pappa till bara pojkar\" ETT SKÄMT
Skrivet av    sofia

Och jag som villa ha två flickor!

Och jag önskade så att det skulle bli en flicka andra gången för oss, men det blev en lillebror till Skruttan istället... jag har alltid själv önskat mig en syster, men för jag har ingen. Jag vill så gärna att min flicka ska få en syster. Elsa ska hon heta. Elsa Maria. Om hon någonsin blir till. Man ska inte bry sig så mycket om vad folk säger. Folk pratar på för att vara trevliga och för att det inte ska bli så tyst fast de egentligen inte har så mycket att säga. De kanske är nyfikna på om ni ämnar skaffa fler barn helt enkelt.
Skrivet av    karin med Skruttan och Parvel

Lika här!

Väntar barn nummer tre. Har två pojkar sedan tidigare. Inte en enda person (jag har faktiskt noterat det) har kunnat låtit bli att fråga om vi inte helst vill ha en flicka nu när vi har berättat. Till och med min man har observerat detta och sa då att bestämmer man att man vill ha ett barn till så vill man ju ha enn BARN till inte ett speciellt kön. I så fall hade man ju inte vågat chansa. Kan föresten berätta en annan anekdot i samma ämne. Jag stötte på en mamma som jag bara stöter på på lekplatser då och då men vi känner igen varandra när vi möts och samtalar lite. Jag såg att hon fått en liten trea (har två flickor sedan tidigare) och frågade vad det blivit. \"En flicka till\". \"Oh, grattis vad roligt.\" \"Tycker du det, ja, jo........det är det faktiskt ingen som har sagt tidigare\" Obervera - INGEN. Jag kommer verkligen bli grymt sårad om ingen tycker det är roligt om vi får ytterligare en pojk. Fy vad tråkigt om så blir fallet.
Skrivet av    Umal

Ärligt

talat, vad är det för människor som kommer med sådana kommentarer. My GOD, spelar roll. Tänk vad kul att ha tre av samma, perfekt med kläder och annat. var glad över att du har tre friska barn. Många avundas dig nog! Stå på dig!!
Skrivet av    Johanna

Artiklar från Familjeliv