Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

http://www.stoppaflatfobin.com/

Skrivet av biflatan
för alla er som är trötta på mainstreamfeminismens ignorerande av HBT-frågorna!
Svar på tråden: http://www.stoppaflatfobin.com/

Stor stark grupp

Tänk att en så stor, välorganiserad och ekonomisk stark grupp kan tycka så synd om sig själva. Detta är en grupp som får massor med uppmärksamhet i media, filmer, TV serier, teatersener, böcker ja, i hela kulturvärlden. Jämför det med hur mycket uppmärksamhet utbrända, dubbelarbetande, hetrokvinnor inom kommun får. Varför föraktar lesbiska \"hetro- medelklass-kärringarna\"?
Skrivet av    Sunrise

Var var var!

Jag skrev ett inlägg som bara försvann så nu blir det en kortare variant. Nåväl, jag vill gärna veta var de välorganiserade och ekonomiskt starka lesbiska kvinnorna är när de uppenbarligen är en stor grupp som jag har missat. Och var är massan lesbiska i kulturvärlden? Var är filmerna och teatrarna? Och massa tv-serier, jag som bara sett L word, var är de???
Skrivet av    -Allis-

Var finns denna flatfobi då?

Vad som finns är ett antal kvinnor med egendomlig omvärldsbild. Som påstår att män är rädda för dem för att de vägrar att bekräfta män sexuellt, som säger att kvinnor hatar dem för att de vågat ta steget ut ur könshierarkien och inte de. Men var är detta hat någonstans. Det enda jag hör är dessa kvinnor som aggressivt ropar att ingen ser dem. Och vem är det som har fobier egentligen?
Skrivet av    Wallander

Tämligen OT till Allis

Hej! Nu kommer jag hit och frågar fastän jag är en heterosexuell borgarkärring och bara försökt kalla mig särartsfemenist en enda gång (när jag fick skrivet på näsan att jag inte ens var det ,-)) och inte vet något om flatfobi inom feministrörelsen. Jag lyssnade med 3/4 öra på Konflikt (P1 lördagmorgon) där de har ngnsort radioteater om ett lesbiskt föräldrapar. Hört det? Vad tänkte du om det i så fall? Jag tänkte på dig när jag hörde det och tyckte att det var.... över gränsen... å andra sidan brukar väl folk i radioteatrar inte vara helt sunda (par som bråkar och skriker så att man är rädd att grannen ska ringa polisen om man lyssnar på det på radion), men... Hoppas du inte tycker att jag kommer här och frågar som \"hur gör djur\" nu!
Skrivet av    Elsa B

Där satt den!

Naturligtvis vet du mer om min vardag än vad jag själv vet och jag har nog egentligen bara en egendomlig världsbild. Jag ska be att få använda just detta som exempel på mina utbildningar för det var klockrent. Skulle du vilja ändra din världsbild skulle du t.ex. kunna ta del av ett utmärkt arbete som heter Fritt fram, jag beskrev det för Sunrise längre ner. Jag förstår att det är svårt att se hur vardagsdiskriminering ser ut när man själv inte utsätts för den men där finns väldigt bra exempel.
Skrivet av    -Allis-

Också ot

Alla ska ha rätt att vara vilka de är och rösta som de vill. Borgerlig, medelklass och särart - nedvärdera inte det för det är ju en del av dig. Nej, jag hörde inte programmet så tyvärr kan jag inte diskutera det.
Skrivet av    -Allis-

jag är beredd att hålla med

Inte för at tjag vet hur det är att vara lesbisk, men i många sammanhang där jag rört mig så har det varit slående att just lesbiska inte syns, hetero män och kvinnor och bögar har visat sin sexualitet på ett annat sätt. Hett tips om hur man vet att någon är lesbisk enligt en kille på en stor media-arbetsplats med massor av \"fördomsfria\" människor: \"man vet att någon är lesbisk om de inte haft någon pojkvän de senaste 10 åren\". Själv trodde jag att man upptäckte att någon var lesbisk när personen ifråga presenterar en för hennes flickvän... Jag fattar inte varför det är så viktigt för många att mörka homosexuellas problem. Det är ju så lätt att göra om exempelvis lagstiftning och skapa ett rättvisare samhälle utan att det påverkar en själv så himla mycket... I så fall är det väl jobbigare med regler kring föräldraledigheter och vem som ska få barnbidrag o.dyl. eftersom det riskerar att påverka en mycket mer. Vem vinner egentligen på att homosexuella särbehandlas?
Skrivet av    Missy

Allis igen OT

Jag värderar det nog nästan för högt det jag står för ;-), men kände att det inte var vad det här sidan stod för. Du får gärna lyssna ngnggn på det och kommentera - tror det är en följetong av ngt slag - kanske med olika författare var gång? Heter nog Ett perfekt liv. (Förresten har jag läst mig hur man kan se om någon är homosexuell - från makens jobb - man tittar på om (hur det nu var) pekfingret är längre än ringfingret - det ska det vara hos \"riktiga män\" (och vv för kvinnor då). Om du undrade ;-). Min make var inte riktigt riktig men friskrevs eftersom vi har en sån väldig skara ungar. Faktiskt helt sant! (att de diskuterade detta på det här viset))
Skrivet av    Elsa B

Den...

...teorin har jag aldrig hört. Men då borde det alltså vara dags för mig att \"komma ut\" för mitt ringfinger är längre! *S*
Skrivet av    Ziggy

Men jisses Amalia!

Nu får du väl ändå fundera ett varv till! Tror du på fullt allvar att flator inbillar sig, att deras erfarenheter att öppet visa sin sexualitet har gått som smör i solsken? En av mina bästa vänner är gift med en kvinna och de väntar nu barn, hennes berättelser om vad hon och hennes fru möter i vardagen, hur hon tvekar att hålla sin fru i handen en kväll på stan i rädsla att bli påhoppad, att få höra gormande svenne medelklasskillar gorma i t-banan att dem har fått för lite kuk, att deras barn kommer att få det tufft eftersom det inte finns någon pappa, att hantera släktmiddagar med vånda för att hälften tycker det är genant, obekvämt när de dyker upp tillsammans etc etc, tror du att de inbillar sig detta att det inte är faktiska upplevelser? Tror du dem är ett undantag?
Skrivet av    KL

Vad beträffar sexualitet

Är du ju representerad överallt hela tiden, som utbränd, dubbelarbetande kvinna inom kommun kan jag hålla med om att det är en grupp som inte fått så mycket uppmärksamhet (mer som utsugare av samhällets resurser kanske då). \"Vi tar fajten\" är ett praktexempel på detta då media och samhället gav dåligt stöd.
Skrivet av    KL

Men berätta då

utan att ta till de löjliga argumenten om vad vanligt folk tycker innerst inne. För det enda man kommer ihåg från det hållet när man läser om det är att män, som jag, är rädd för att inte bli sexuellt bekräftade. Jag läste det senast idag (Ordfront, senaste numret, intressant artikel om vårdnadslagstiftningen, Kristina någonting). Av alla saker som jag hör om den \"nya\" lesbiska rörelsen, så är detta det argument som dyker upp om och om igen, som förklaringen varför män känner sig hotade. Detsamma gäller argumentet om varför heterosexuella kvinnor känner sig hotade. Jag kan mycket gärna förstå de andra subtilare argumenten, att det inte finns några lesbiska förgrundsfigurer (inga mysgummor i stil med mysfarbröderna Jonas och Mark). Att lagstiftningen delvis är diskriminerande för lesbiska kvinnor, eftersom de inte har samma rättigheter som gift kvinna och man. Vardagsdiskrimineringen tror jag inte på. Jag tror att den är så subtil att man inte lägger märke till det - att man istället projicerar motgångar på sin sexuella läggning. Men de allra flesta människor blir förbigångna, utsatta för elakheter, i vissa sammanhang utfrusna. Det är att vara människa. Trist - de allra flesta råkar ut för det. Det är tyvärr den typen av argument som jag nämnde ovan, som är de som fastnar, av den enkla anledningen att de är så absurda att man undrar om de överhuvudtaget har tittat utanför sina propagandablad. Liknande argument kommer ofta från vänsterhåll - projicering på en viss grupp. Som Cecilia Stegö Cilo sade i TV4-nyheterna nyss: Det är oerhört tacksamt att hitta en yttre fiende att skylla sina problem på. Argumenten - såsom de lyfts fram bl.a. i uppropet ovan är typisk vänster-retorik. Dela upp samhället i vi och dom. Hitta på att de andra hatar oss för att vi berättar sanningen om hur de EGENTLIGEN tycker och varför... helst att gemene-man känner sig hotad av oss. Men gemene-man har betydligt verkligare hot att fundera på än vad folk gör privat.
Skrivet av    Wallander

Jag tror de upplever hot

men det är inte detsamma som att hotet finns där. Jag tror inte de är ett undantag, de överdriver hoten. Förmodligen tar vissa skruv på de egendomliga argumenten som HBT-rörelsens representanter kommer med i tid och otid.
Skrivet av    Wallander

Håller med KL

Har en syster som lever öppet med flickvän i Sthlm och de historier jag får höra om hur de bemöts är hårresande.
Skrivet av    Karenina

Då måste jag ställa frågan

Finns det i ditt livssammanhang, i din teori om människor som lever, för att vara mer explicit i sverige, någon grupp som kan tänkas vara diskriminerad på grund av sexuell läggning (den tycks gå bort enligt tidigare inlägg), etnicitet, hudfärg, kön, handikapp? Du skriver att de upplever hot, men paradoxalt att hotet inte finns där? Hur tänker du då? En enstaka individ som råkar klämma en groda i fyllan och villan eller någon påtänd galen människa som i affekt slår ner en bög eller flata. Att de gör det oriktat utan fördomar, eller fördomar tagna utan sammanhang? Det är väl klart som korvspad, Wallander, att större och mindre grupper diskrimineras, utsätts för våld, glåpord i vårt samhälle?
Skrivet av    KL

Var det till mig?

Jag hänger inte riktigt med hur inläggen hamnar numer, var ditt inlägg \"men berätta då\" ett svar på mitt?
Skrivet av    -Allis-

OMG!

Ja är det inte längd på fingrar så är det örhängen, näsdukar, handrörelser, tonläge, bananflugeforskning, plats i syskonskaran, längd på håret och mycket, mycket annat. Istället för att fundera på om folk är dittan eller dattan borde man kanske fundera på hur alla ska känna sig hemma och bekväma i sina liv. Vad jobbar din man med :O))))?
Skrivet av    -Allis-

När

När jag var ihop med en kvinna var jag otroligt frimodig och frejdig till en början. Men sen blev jag bara räddare och räddare kan jag tala om. Därför att det hände obehagliga grejer. Både vacuumkänsla, skitsnack, underliga frågor, men också hot och faktiskt tvättäkta våld på en tunnelbaneperrong. Det blev ett slags självförtryck av det till slut. Som sitter i långt senare. Tyvärr. Tyvärr. Knasigt men jag t o m tvekar att skriva om det så här på nätet och det är ju åt helvete. Kriminologen Eva Tiby har skrivit läsvärt om hatbrott mot homosexuella för BRÅ tror jag.
Skrivet av    Jurta

Nu kanske jag tar mig vatten

över huvudet igen=)) Men! Jag vill bara säga detta tiller som lever lesbiskt, NI är fantastiskt starka. Och det är otroligt modigt. Jag håller med Allis mfl när de skriver att just lesbiska kvinnor åsidosätts. Det är inte alls rättvist, ni ska samma plats som bögarna om man kan skriva så. De vänner till mig som är flator, de har horribla berättelser allihop om hur olika dumma kommentarer sägs, eller hur de blir hotade med spö för att de håller sin tjej/fru i handen. Ni har all min sympati, Stå på er i kampen mot nedvärerandet av era val! Bara det jag ville säga.
Skrivet av    SjörövarJenny

Ja Allis, det var till dig IMT

Skrivet av    Wallander

Men jag har inte påstått

att diskrimineringen inte skulle finnas. Jag har själv tidigare tagit upp det. Diskrimineringen finns överallt. Och det är fel. Men att ta till diskriminering som argument till att man varje gång känner sig åsidosatt, det håller inte, oavsett om man är invandrare kvinna eller homosexuell.
Skrivet av    Wallander

Jepp jag erkänner också

jag är fingerbög...
Skrivet av    Wallander

och vad är det som är rättvist då?

livet är INTE rättvist en del förblir friska till 100årsdagen andra dör efter en vecka på tal om rättvisa när tänker ni börja kräva 100% rättvisa på krogen när det gäller uppvaktningar där tror jag nog att ni är ganska nöjda med gällande orättvisor
Skrivet av    frasse-boy

Va? Jag fattar inte vad du menar...

Jag skrev att jag tyckte att de lesbiska kvinnor jag känner blir åsidosatta. Inget om nån uppvaktning på krogen. Och vadå NI? Jag är en person, inte ens feminist utan bara intresserad av politik, jag är heterosexuell, dessutom betalar jag min egen öl på krogen, tack så mycket.
Skrivet av    SjörövarJenny

frasse-boj

Nej livet är inte rättvist och om jag förstår dig rätt vill du göra det ännu orättvisare än vad det redan är. Hur tänker du dig ett partiprogram för ett orättviseparti? Eller så har jag missuppfattat dig och du vill vara den som ska avgöra vilka som är passande orättvisor och vilka man ska försöka göra något åt. Sammanfaller dina behov möjligen med de orättvisor du tycker man ska bry sig om? Eller så vill du bara käfta i största allmänhet. Inte så genomtänkt så där.
Skrivet av    Tove

Eeeh?

Själv har jag definitivt bjudit män lika ofta som jag blivit bjuden, så du är helt klart ute och cyklar frasse-boy.
Skrivet av    Mustardseed

Ok

Jag är med på noterna! Det du skriver om längre upp, hatet mot lesbiska, tror jag, till skillnad från vad du tror, att det kan vara en del i det hela men inte enbart. Tror även att det finns en rädsla om att de klassiska feminsistiska frågorna som främst gynnat vita heterosexuella kvinnor glöms bort. Jag tror heller inte att det finns en överdriven argumentation för diskriminering som faktiskt upplevd. Den upplevs snarare överdriven, tror jag, för att det finns mer kunskap och kunskap är ju makt, att få makt över sitt liv och våga ifrågasätta givna vedertagna sanningar.
Skrivet av    KL

Så du tror inte på vardagsdiskriminering?

Jag kan ta ett axplock. Jag blir ifrågasatt som mamma, mina möjligheter att hitta en gynekolog som kan lesbisk hälsa är minimala, det har aldrig hänt att människor inte tystnat när jag sagt vem jag är gift med, jag får alltid frågor om mitt privatliv, min komma ut process, jag har blivit av med ett jobb och för min chef tyckte att det var äckligt med sådana där, man forskar för att hitta den homosexuella defekten, jag får förslag från män som de aldrig dristat sig till att säga om jag varit hetero, min fru blir oftast kallad min väninna även när folk vet att vi är gifta, banker och försäkringsbolag vet inte vad de ska kryssa i för rutor eftersom de inte har några som passar in på oss. Jag skulle sannolikt aldrig komma på tanken att hålla min älskade i handen när vi är utomhus, jag ska tåla plumpa skämt och förväntas svara på varför andra homosexuella gör som de gör. Fast det kanske bara är lite motgångar som beror på annat? Suck.
Skrivet av    -Allis-

Förklara gärna mer

\"möjligheter att hitta en gynekolog som kan lesbisk hälsa är minimala\" Vad skiljer mot en hetero- eller bisexuell hälsa? Jag är bara nyfiken.
Skrivet av    Sadako

Allis!

Får man vara så \"plump\" så att jag frågar rakt ut vad \"lesbisk hälsa\" innebär? Jag frågar av nyfikenhet eftersom det är något som jag i mitt \"obildade\" tillstånd aldrig har reflekterat över att det är någon skillnad. \"Fysiskt\" så är väl en kvinnokropp densamma oavsett om man är homo-/ hetero- eller bisexuell. De övrig delarna behöver du, (tyvärr), inte förklara närmare eftersom jag har bekanta som är homosexuella och själv i.o.m. detta sett eller fått mig berättat liknande erfarenheter även om dom inte är \"självupplevda\".
Skrivet av    Ziggy

Lesbisk hälsa

Hos gynekologen presumeras alla vara heterosexuella tills dess att motsatsen bevisats. En del kvinnor är öppna med sin identitet, andra inte. Att få extremt personliga - och inte alls hälsorelaterade - frågor när man ligger i en gynstol är ingen höjdare för någon. I synnerhet inte med snygga metall attiraljer inne i vaginan. Jag har ett par direkta skräckhistorier om det men det kan vi ta en annan gång. När alla presumeras vara heterosexuella utgår vården från ett heterosexuellt perspektiv. Det finns lesbiska som gång efter annan förklarat det direkt onödiga med grav. tester och preventivmedelsfrågor men som fått svar att det är standard. Man lyssnar alltså inte på patienterna. Lesbiska drabbas av ett fåtal STI och ytterst sällan av HIV eftersom det är kvinna till kvinna smitta är svår att få. Herpes är däremot ganska vanligt, vad jag förstår vanligare än bland heteros, varför det finns all anledning att berätta hur man skyddar sig mot detta om man är lesbisk. I stort sett inga gynekologer känner till vad lesbiska ska använda (slicklappar eller simpla uppklippta kondomer) och upplyser därför inte om detta. Det är alltså vanligt att lesbiska kvinnor blir taskigt bemötta eller osynliggjorda varför många slutar gå till gyn. Jag förstår om man inte orkar bli dåligt bemött men följderna kan bli katastrofala. Jag minns brittiska undersökningar som visade att förekomsten av livmoderhalscancer var större hos lesbiska och en kvalificerad gissning till varför det hinner gå så långt är sannolikt att man inte tar sina prover. Fertilitetsvården för lesbiska kvinnor är, trots lagändringen i somras, i stort sett icke-existerande. En gynekolog kan skriva ut lättare hormonpreparat och göra t.ex. äggblåsemätningar inför inseminationer men det är *mycket* vanligt att lesbiska blir bemötta med argumentet att \"vi pysslar inte med sådant för din grupp\" samtidigt som de har heterosexuella patienter som får det de behöver. Landstingen i Gävleborg och Västra Götaland blev anmälda för att de placerade par i olika prioriteringsgrupper. Nu har man kommit överens med HomO att det är ok att göra så eftersom man går efter medicinskt behov. Det finns ingen anledning att tro att det finns färre lesbiska med fertilitetsproblem än heterosexuella med dito men nu klumpas alla lesbiska ihop till en och samma grupp ändå. Man brukar säga at drygt 10% har fertlitetsproblem och av dessa kan man i upp till 30% av alla fall inte hitta någon förklaring till den ofrivillga barnlösheten. För landstingen kommer inte det att spela någon roll eftersom superfertila lesbiska och kvinnor som lider av samma öde som undertecknad hamnar i samma kö. Det tog många år innan jag fick barn och jag får direkt ont i bröstet av att se att andra i samma situation ska *fortsätta* bli lägre prioriterade trots att vi jobbade som galningar för att få igenom en vettig lagstiftning. Jag tycker att sjukvården ska ha goda kunskaper om alla grupper. I Stockholm och Malmö har man startat särskilda mottagningar vilket förvisso kan vara bra för de som inte vågar vara öppna (alla vet när man kommer dit men man behöver inte prata om det) men egentligen är det direkt dåligt. Det här är kunskaper som alla ska ha och hur man bemöter patienter torde vara grundutbildning för läkarna. I denna fråga är inte lesbiska unika, tyvärr. Könsstympade kvinnor kan beräta direkta mardrömsupplevelser från gyn. Därför tror jag att det är ganska enkelt att göra något åt detta, sjukvården ska helt enkelt säkra sina kunskaper om olika grupper innan de påstår att de är tillgängliga för alla. Lösningen är busenkel men att få till utbildningar är ett mastodont arbete. Nu ska jag göra helg och dricka vin, Ventisquero Gran Reserva rekommenderas verkligen om man gillar rött vin och inte har alltför skral kassa. Trevlig kväll både Sadako och Ziggy!
Skrivet av    -Allis-

Tack Allis...

....för den beskrivningen. Att det var främst en \"bemötande\"-fråga kanske jag borde ha fattat direkt....men det var kanske tur att jag inte gjorde det för då hade jag ju aldrig frågat. Och hade jag inte frågat så hade jag ju inte alls fått mig lika mycket till livs som du gav mig nu. Då hade det stannat vid...\"Hmmmmm....vad menar hon med lesbisk hälsa?.....jag vet, det måste ha nåt med bemötandet att göra\". Hursomhelst.....jag skylletr på att jag har haft mycket annat att grubbla runt på sista tiden kombinerat med en ganska slitig arbetsvecka som gjort att min intelektuella rörlighet lagom räckt till för att titta på Bollibompa med Jr ikväll. Och nu är jag ännu segare så jag ska inte \"inveckla\" mig själv mer nu......men det var en del intressanta saker du förmedlade. En problemställning som egentligen spänner över så mycket mer än bara \"homosexualitet\" eller \"vården\" etc. Dvs. \"samhällets\" förmåga att hantera och bemöta olika grupper som på olika sätt avviker och har andra behov än den \"normgivande majoriteten\" som man är dimensionerad för. Ser man krasst på det så är det ju ofta mer en \"inställningsfråga\" och/eller en kompetensfråga än en \"resursfråga\"! Men det kanske vi får anledning att återkomma till! Hursomhelst....hoppas din kväll är/var trevlig och tack för vintipset.....ska pröva den nån dag när jag har vägarna förbi monopolbutiken i kvarteret bredvid! *uppskriven på en PostIt-lapp som i vanlig ordning löper risk att försvinna bland övriga PostIt lappar med anteckningar av varierande viktighet* :-)
Skrivet av    Ziggy

Återigen Allis

Det går säkert att göra livet lättare för lesbiska par, på en hel del punkter, men en del av det som du berättar är sådant som du kan råka ut för även som heterosexuell. Jag kan backa en bit från min ståndpunkt. Det finns delar i vardagen som inte är anpassad för lesbiska som kan vara diskriminerande. Men du har inte övertygat mig om att förväntningen att bli diskriminerad är en stor del av upplevelsen att vara diskriminerad. Jag har inget lesbiskt par i min närmaste omgivning (däremot en och annan homosexuell man). De jag har pratat med om det har ungefär liknande erfarenheter som Malin ovanför.
Skrivet av    Wallander

Här, här här! (till Allis)

Jag hinner inte leta så mycket nu men här följer några få ex som jag kommer på direkt. Ellen DeGeneres Show/serie. operan Tintomara. operan Lulu. Mian Lodalen bok är så framgångsrik att den kommer att bli film. Tribadernas natt teaterpjäs och bok av P O Enquist (om Strindbergs liv). ryska poppduon Tatu. gamla Friends gänget Nina och Kim där en av dem är öppet bi. Gammalt Lesbiska rockband från 80-talet som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Glen Close har spelat in en långfilm om en lesbisk amerikansk soldat Eva Dalgren all musik och lyrik Efwa Attling smycken etc. Madonna leker med lesbiska attribut på scen och i sina videos (Ursäkta men jag har inte riktigt tid att diskutera så mycket nu på några dagar men jag återkommer gärna.)
Skrivet av    Sunrise

hahaha

Så det var massan? Som sannolikt är ekonomiskt stark och välorganiserad?
Skrivet av    -Allis-

Verkligen?

Så heterosexuella skulle kunna råka ut för att bli osynliggjorda och tagna för lesbiska? Och få sämre möjligheter till fertilitetsvård pga sin identitet och usla möjligheter till säkrare sex rådgivning för att vården inte känner till hur heteros ska skydda sig? Viiiiiiiisst.
Skrivet av    -Allis-

Att

heterosexuella skulle kunna råka ut för att bli osynliggjorda och tagna för lesbiska (homosexuella, min anm) sker hela tiden. Titta bara på alla ensamma killar och tjejer som finns. Jag brukade vara en av dem - så jag vet. Vad gäller vården är det beklagligt, men då är det väl bra att synliggöra det. Jag förstår inte varför det ska explodera just nu. Det finns även andra minoritets-grupper som också är utsatta. Självklart ska de också ha rätt till relevant vård. Men det du nämner som exempel, är det illvilja? Någon som hatar lesbiska som bestämt att det ska vara på detta sättet? För det var ju det uppropet handlade om. Eller är det bara okunskap. För av okunskap blir alla mer eller mindre diskriminerade någonstans. Kanske är lesbiska mer utsatta eller sårbara, och visst kan man tycka att det är fel - men det är en del av det samhälle vi lever i.
Skrivet av    Wallander

Jämför med andra grupper ja. *IMT*

//
Skrivet av    Sunrise

Men du kan knappast inte jämföra

att en ensam kille kan tänkas vara bög och att vården har så dåliga kunskaper att lesbiska som grupp får sämre vård. Varför dyker det upp nu frågar du? Varför skulle det inte? Och ja, en del av motståendet handlar om en direkt motvilja mot lesbiska. Du skulle inte ens kunna föreställa dig hur mycket motstånd som finns och därför ser jag det inte som särskilt konstigt att vår debatt blir därefter.
Skrivet av    -Allis-

Den jämförelsen gjorde jag

alldeles nyss (inte bara killar f.ö.), och jag vet inte varför man inte skulle kunna göra det? En ofrivillig singel är paria i normalt sällskapsliv - totalt utestängd från allt annat än en eventuellt öl på puben. Och det helt utan att ha en sexuell läggning att skylla det på. Jag undrar om du kan föreställa dig det - och den styvmoderlighet som detta problem tacklas i samhället, Jag frågar mig inte varför det dyker upp nu. Det är väl ganska uppenbart efter 90-talets tydliggörande av homosexuella i samhället (då främst bögar), så är det väl dags för de ffa de lesbiska att ta plats på arenan. Det är ju inte länge sedan homosexualitet var förbjudet, men förändringar tar tid. Jag välkomnar det - jag har inget emot homosexuella. Men man får vara naiv om man tror att någon sorts sexuell läggning har särställning vad gäller fördomar.
Skrivet av    Wallander

Artiklar från Familjeliv