Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad ska jag göra?

Skrivet av Mamma
Jag kan inte hjälpa mina barn med läxorna, matten är för svår för mig o engelska kan jag inte alls.
Det gick inte så bra för mig i skolan...
Båda barnen har nya lärare o det känns så pinsamt att förklara för dem.
Men jag kan ju inte låta barnen få skit för att de ej gjort sina läxor när det är jag som inte kan hjälpa dem.
Barnens pappa el bekanta finns inte i samma stad som oss.
Svar på tråden: Vad ska jag göra?

har ni inte....

....läxhjälp att få i skolan extra på eftermiddagar? Om inte så ta upp det med ledningen, dina barn är inte dom enda i den situationen. Och förklara för de nya lärarna, att du inte kan hjälpa dem är inget att skämmas för!
Skrivet av    johanna2

Du kan hjälpa!

Kanske inte genom att förklara, men genom att hjälpa barnen att hitta tid då de i lugn och ro kan göra läxor,innan de är för trötta. Du kan sitta med dem och stötta och vara bollplank. När det gäller tex matteuppgifter så kan det vara till hjälp för barnet att försöka förklara för dig. Att sätta ord på det svåra är ofta stor hjälp. Ta internet till hjälp. Sök på ord och kom in här och fråga. Det är dina barn som ska göra läxorna. Om läxan behandlar något barnet inte kan så är det ju viktigt att läraren får veta att läxan var för svår, då får du skriva en lapp. Om det nu finns någon mening med läxor så är den i alla fall inte att föräldrarna ska sitta och förklara saker som barnet inte har lärt sig i skolan. Det finns ju en anledning till att pedagogerna i skolan har en lång utbildning på att undervisa barn.
Skrivet av    Sofia*

Jag tycker inte att du skall behöva det.

Jag tycker en läxa skall vara utformad så att elever klarar det på egen hand. Du är inte ensam om att inte klara av läxorna. Tankesättet i dagens skola är inte densamma som förr, alla är bra på olika saker, vissa har inte språket etc.... Om läxorna är rätt utformade så skall du bara se till att dina barn får en möjlighet att göra dem på bästa sätt - sitta bra, ha gott om tid etc... mvh MaNo
Skrivet av    MaNo

Artiklar från Familjeliv