Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det här med vikt & längd...

Skrivet av Tea med Tös 0211 & Påg 0312
... Har en dotter som fyller 3 år i november, hon är ca 95 cm lång och väger ca 12.5 kg. Hennes lillebror som blir 2 år i december väger nästan lika mycket och är bara någon cm kortare. Får alltid höra att flickan är så liten och späd.

De ser ut som tvillingar och pojken har alltid varit större om man nu ska jämföra deras storlek. Han vägde 1 kg mer och var 7 cm längre än storasyster när han föddes och de föddes båda 9 dagar innan bf. Jag ser ju själv att vår tjej inte är någon "modell större" men tycker att hon ser proportionerlig ut.

Det som oroar mig lite är att hon har dålig aptit och matvägrar till och från. Hon lider även av kronisk förstoppning som behandlas dagligen. Pojken är glupsk som bara den men ändå smal.

Vad tror ni, behöver jag oroa mig för hennes längd och vikt? Jag blir orolig när hon matvägrar och är blek och trött. Vill ju inte att hon ska gå ner i vikt vilket hon gör då. Vad har era tjejer haft för mått i den åldern?

Ha det bra!
Svar på tråden: Det här med vikt & längd...

Glömde ju infon!

Den är inte hemlig!
Skrivet av    Tea med Tös 0211 & Påg 0312

Ingen dotter..

Men en son. Han är 99 cm & väger 13 kg. Jag tror inte du behöver oroa dig för henne. Så länge hon äter & dricker. Mina barn matvägrar oxå i bland. Tror det är ett fenomen som vissa barn har. Och så länge de inte blir sjuka av det, så ska man nog låta det bero.. Bla,bla, bla:-) Kram på Dig!
Skrivet av    ::Hannanon m 5::

Dålig viktuppgång coh förstoppning

Hon väger lite i förhållande till sin längd och ålder men du har inte skrivit nåt om hur hennes viktökning ser ut. Följer hon sin viktkurva eller har den ändrat sig? Det är absolut inte normalt med daglig föstoppning och att vara blek och trött. Det borde utredas noggrant av en läkare. Förstoppning får väl till följd att hon tappar aptiten? Så är det iallafall för min dotter. Ta kontakt med barnläkare som gör en ordentlig utredning av ev allergier eller glutenintolerans.
Skrivet av    onormalt

Ja,

Jag skrev inte hela historien för den är så lång. Det började med invagination när hon var 4 månader men den redde ut sig under kontraströntgen och behövde inte opereras. Förstoppad har hon varit sen hon började äta fast föda och är utredd flera gånger för det. Hon är kollad för gluten osv men de hittar inget fel på henne. Har sprungit flera ggr till doktorn pga detta ihop med tröttheten, blekheten osv utan resultat. Hon behandlas dagligen med Laktipexpulver som mjukar upp avföringen utan att påverka tarmarna. Får hon det regelbundet fungerar magen oftast bra. Just nu är hon inne i en bra period och både äter och bajsar bra. Hon är \"periodare\" vad gäller alltihop. Usch ja! Antagligen kommer jag att uppsöka Barnkliniken igen nästa gång hon blir håglös osv men det är ett trauma varje gång för henne. Hon hatar det och blir helt hysterisk. Potträningen går åt skogen för hon tycker det är obehagligt. Jag förstår henne efter alla gånger någon läkare petat henne ibaken, laxerat henne och stuckit henne. Tack för svaret!
Skrivet av    Tea med Tös 0211 & Påg 0312

Tack,

för ditt svar! Vi får väl se hur det hela utvecklar sig.
Skrivet av    Tea med Tös 0211 & Påg 0312

Min flicka

är lika gammal som din, född oktober-02. Hon är 84 cm lång och väger nu 11,5 kg. Vikten är äntligen bra eftersom hon får näringstillskott varje dag. I maj vägde hon 9,8 kg men sedan dess har hon alltså gått upp ordentligt i vikt. Hon har precis som din tjej kronisk förstoppning och få importal ex-lax varje dag i jättedoser. Trots detta får vi åka in ibland och ge henne klyx på sjukhuset för att tömma tarmen. Hon är utredd för diverse allergier men de hittar inget. Vi märker att hon blir mer förstoppad av mjölkprodukter så det undviker vi, annars äter hon vanlig mat. Vi har tät kontakt med barnläkare pga hennes dåliga tillväxt, magproblem och dessutom har hon andra medicinska problem.
Skrivet av    C

Min son

fyller tre i april och väger 10kg och är 83cm lång. Han hade problem med konstant förstoppning hela första året. (Bröstmjölk och laxermedel!)Det visade sig att han är mjölkallergiker och reagerar med förstoppning, dålig viktuppgång, kräkningar(ren mjölk), matvägrar (mjölk i saker t.ex. skummjölkspulver i kakor). Såg i ett inlägg längre ner att ni undvek mjölkprodukter, är hon helt mjölkfri? Han vägrar äta i flera dagar efter han fått i sig något som innehåller det minsta mjölk. (är fruktansvärt känslig!) Min son är testad för mjölkallergi men testet visar inte någon allergi, så de kan man inte lita på. Kan tyvärr inte ge mer råd än att testa för alla allergier genom att utesluta (med läkares övervakning!) och kolla upp om hon har brist på vitaminer eller mineraler framför allt järn! Lycka till!
Skrivet av    Elflin

Har man

kollat så hon inte har nån födoämnesallergi, när hon är förstoppad och mår dåligt och inte vill äta som man ska?? Visst verkar hon liten och nätt, men inte _för_ liten tycker jag...
Skrivet av    Monka

Artiklar från Familjeliv