Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon av era barn som är blöjfria?

Skrivet av Elin & Tim 0401 + bf 17/2 -06
HEJ!

Jag har en son som är född i januari 2004. Jag tittar in titt som tätt och tjyvläser, men skriver sällan.

Tänkte mest kolla om era busungar är intresserade av pottan och har de koll på vad som händer när de bajsar och kissar.

Vi väntar på en bebis i februari och det skulle ju vara toppen om han blev blöjfri innan dess. I alla fall på dagen.

Vad tror ni?

Svar på tråden: Någon av era barn som är blöjfria?

hej

Lukas kissar på pottan ibland, men det är som han känner för det. Vi tränar inte utan han gör det när han ber om det typ. Lukas storasyster var dagtorr innan sin tvåårsdag(hon var 23 månader) men det är ganska tidigt... Räkna inte med det utan ta det som en bonus bara. Två blöjbarn är bara marginellt jobbigare än ett tycker jag.
Skrivet av    Annika m R, L & N

Lite koll

har Tilde. Hon har kissat många ggr på pottan och bajsat några ggr. Hon har själv gått dit och satt sig. Ska snart låta henne vara utan blöja mer, men inte än... Verkar han vara mogen för det och att ni orkar fixa med pottan så kan det säkert gå.
Skrivet av    A.med Tilde

Nej Måns är inte särskilt..

intresserad av pottan. Han vet vad man har pottan till, och ibland vill han sitta där när man själv går på toaletten. Men än så länge har ingenting hänt där... Storebror vart inte helt blöjfri förrän efter treårsdagen.. men då gick det fort.. på några dagar bara! Och två veckor senare la han av med nattblöjan dessutom. Det är klart att det inte är någon omöjlighet att sonen blöjfri till tvåårsdagen, alla barn är så olika! Men det skulle nog klassas som ganska tidigt. Liam fick sin lillebror strax innan han fyllde två. Jag upplevde det aldrig som särskilt jobbigt med två blöjbarn samtidigt. Man byte först på den ena, sen den andra. Jag tror att jag skulle ha upplevt det som jobbigare med en unge som precis höll på att avvänjas från blöjan. Med några olyckor, byte av kläder, extra tvätt, blöta golv. Behöva oroa sig när man ska ut, till lekparken eller affären och till öppna förskolan. Jag tyckte att blöja var bekvämt, och så bwhövde han inte bli så stor på en gång.. trots att han blev storebror. Men, som sagt, alla barn är så olika och du får nog känna av din son och hans kapacitet.
Skrivet av    Millan m. LMN

Artiklar från Familjeliv