Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Socialkärring!!??

Skrivet av *lessen*
Jag kan börja med att beskriva situationen...

Jag och min man skilde oss, kom på att vi gift oss av fel anledning. Men saknade varann och ville försöka igen. Blev gravida superfort! Beslöt oss att behålla barnet och vill levde lyckliga..

Tills nu... Skulle skriva faderskapspapper. Soc tanten vill att vi gör DNA, vi avböjer, för vi är säkra. Jag och min gubbe skriver under, även gemensam vårdnad. 1 1/2 vecka senare ringer soctanten och säger att hon inte skrivit under pappret, för min kille verkat osäker. Jag blir upprörd och känner mej mycket kränkt! Ett par dagar senare har hon fått pratat med min kille på telefon och hon ringer tillbaks till mej, säger då att min kille ville göra DNA för han var osäker. Då jag frågar varför han sagt det till henne men inte mej så svarar hon att han sagt att "vi har pratat sönder ämnet", vi har knappt nämnt det alls...

Till mej säger min kille att hon tjatat och tjajat om att göra DNA och att han svarat "man kan aldrig vara 100% säker på nånting" när hon frågat om han var 100% säker på att han var pappa till vår son. Han hade till slut gått med på att göra DNA för att hon skulle sluta tjata. (sa han till mej...)

Jag är just nu så jäkla arg, känner mej sååå kränkt och vill bara ta ett struptag runt den jäkla soctantens hals!
Ett DNA i sej skulle inte visa något vi inte redan vet, men VARFÖR gör hon så? FÅR hon hålla på så? Ringa och hålla på och tjata och skapa problem där det inte finns några?
Får hon löneförhöjning om hon får igenom ett DNA test??
Svar på tråden: Socialkärring!!??

Men vilken typ!

Det förstår jag inte alls..Så var det inte för mig någon utav gångerna. Tycker du ska ringa hennes chef och fråga om hon får göra så.
Skrivet av    -TH-

Jag förstår att du är arg

Men hon gör nog det rimliga och rätta. Det är för barnets skull. Om jag minns rätt på rak arm så har cirka 5 % av svenska barn fel pappa på papperet och det är självlklart inte bra. Om ni nu strulat lite med ert förhållande och du blev med barn så snabbt efter att ni återförenats så kan jag tänka mig att de ser detta som ett riskfall. Kan du se hur jag menar? Sedan kan man framföra saker på olika sätt, det förstås.
Skrivet av    Malinau

mmm...

Ja, men när vi båda är säkra tycker jag inte att det finns någon anledning. Det KÄNNS vädigt kränkande, jag kunde ju lika gärna skrivit luder i pannan på mej själv! Sen OM hon nu insiterar på ett DNA så kan man lägga fram det snyggare, inte vänta 1 1/2 vecka och sen vrida och ljuga till det och säga att det är min kille som sagt det. Det fanns ingen misstro från hans sida från början och jag kände mej inte misstrodd. Du kan ju tänka dej hur det här har påverkat vårat förhållande... :/ Men vi ska göra ett DNA, om så bara för att jag ska kunna be tanten stoppa upp papprena där solen aldrig skiner! Sen så tycker jag väll att ÄVEN om det skulle vara så att ett barn har fel pappa på pappret, så är det väll bra att det FINNS killar som VILL ta ett sådant ansvar? jag hörde att NÄR det blir så att ett barn har fel pappa på pappret så är det inom äktenskapet, där pappan automatiskt står som fader...
Skrivet av    *lessen*

Men herregud!

Det låter ju helt sjukt! Jag håller med TH om att du borde ringa hennes chef och fråga om de får göra på det viset.
Skrivet av    Dingeling m Anton

Jag tycker att detta är kränkande

Egendomlig tolkning av Föräldrabalkens 1:a kapitel 4 §: 4 § Bekräftelse av faderskap sker skriftligen och skall bevittnas av två personer. Bekräftelsen skall skriftligen godkännas av socialnämnden och av modern eller en särskilt förordnad vårdnadshavare för barnet. Är barnet myndigt eller står det enligt 6 kap. 2 § inte under någons vårdnad, skall bekräftelsen i stället godkännas av barnet självt. Socialnämnden får lämna sitt godkännande endast om det kan antas att mannen är fader till barnet. Bekräftelse kan ske även före barnets födelse. Visas senare att den som har lämnat bekräftelse inte är fader till barnet, skall rätten förklara att bekräftelsen saknar verkan mot honom. Lag (1994:1433).
Skrivet av    Wallander

Anmäl!

Ring hennes chef och anmäl detta. Försök få med pojkvännen också för att få extra tyngd. Så här får hon inte göra. Hon måste få en tillsägelse/andra arbetsuppgifter! Det är säkert inte bara ni som drabbats. Stackare, inte kul att låta en sådan idiot störa ens sinne! Kom ihåg, att bara du avgör om du känner dig kränkt eller inte. Låt henne inte lyckas, subban Kram!
Skrivet av    Miss Lyckad

Som sagt så förstår jag dig

Självklart är det kränkande och jag hade också blivit väldigt arg! Jag tycker att hon verkar ha hanterat ärendet väldigt klumpigt. Undrar om det var något hon misstolkade när ni var där eller så? Känns också väldigt klumpigt, det här borde hon kunna utan och innan. När det gäller faderskap håller jag dock inte med dig. Det är väl fint att någon vill ta ansvar, men de ska inte stå som biologiska föräldrar till barnet. I vissa situationer kan det ställa till med ganska allvarliga problem. Ett barn har enligt Genevekonventionen rätt till sitt ursprung så långt det är möjligt och det finns goda skäl till det. Anmäl henne till Socialstyrelsen så får du saken prövad. För även om hon gjort rätt i sak så bör hon lära sig att göra det klart mycket smartare och trevligare!
Skrivet av    Malinau

Artiklar från Familjeliv