Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

vad har era 7 åringar på

Skrivet av Camilla A med Tim 98, Tilde 02& Isac 041018
sig när det är 10 grader varmt?
Om era barn svettas tvingar ni på dem en extra munkjacka ovanpå en annan långärmad tröja att ha under jackan?
Får barnen bestämma själva om de ska ha en extra tröja på sig eller inte?
Svar på tråden: vad har era 7 åringar på

Min 6-åring får välja

om hon vill ha tjockare tröja under jackan eller inte. Jag har själv bara tunn vindjacka på mig över långärmad T-shirt eller skjorta så jag har lite svårt att motivera barnen att klä sig tjockare om de själva tycker att det räcker. Även 4-åringen får välja om han vill ha tjock tröja under jackan eller inte. Vi har dock alltid med extratröja/kofta till dagis och skola. / Jennie
Skrivet av    Jennie m I -99 & M -01

Jag tvingar inte

Min son är 6,5 och i dag när han gick till skolan var det 9 grader. Han hade en långarmad tröja (inte jättetjock) och utanpå det innerjackan i Pops 3i1 jacka (en äldre modell). Känner jag honom rätt så har han inte jackan på när han har rast sedan...fast då kanske det är lite varmare. Tror att barn i den åldern själv känner om de fryser eller ej. Min pojke är varm av sig jämt.
Skrivet av    Mamma till 6 barn

Min 6-åring...

... får känna efter själv om han vill ha extra tröja eller inte. Han rör sig mycket när han är ute och fryser inte lika lätt som t ex jag själv. :-)
Skrivet av    lindsey_77

Mina barn bestämmer själva

Jag kan möjligen bestämma att de måste stoppa en extra tröja eller en regnjacka i väskan. När det är ca 10 grader brukar de ha t-shirt, munkjacka och vindjacka/regnjacka. Det ger flexibilitet till alla evetualiteter.
Skrivet av    Sofia*

Bestämmer själv om inte....

det blir _för_ tokigt. Men idag hade han en väst med stickad tröja under. I väskan låg en skaljacka. På skolan finns fleecen på hyllan. Så han får välja själv där, vilket som känns bäst.
Skrivet av    U. med tre

Det svåra med

7 åringar är ju att det inte går kolla vad de har på sig på skolan. Har insett att fritids/fröken inte hinner kolla*S* Sonen har ofta fleecetröjja utanpå en vanlig långärmad. Har försökt få honom att ta på jacka utanpå, men insåg då han ena dagen haft fleecen hela dan inne och andra dan kom hemcyklande i långärmad t-shirt och vadderad väst, att hans dagar som noga med kläder var över. Förra året så var han jättenoga med att inte fysa, vantarna skulle gå över jackärmen osv. Men jag skulle aldrig tvinga dem att ta på sig mer om de svettas. Då har de ju redan aldeles tillräckligt på sig.
Skrivet av    Akleja

Artiklar från Familjeliv