Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Varför?????? LÅNGT!

Skrivet av J
Är så irriterad på min chef just nu! Det är så att min man och jag jobbar på samma ställe men har olika chefer. I år så har jag varit hemma för vård av barn i 2 dagar i januari. Sedan blev jag sjukskriven pga stress och depression i 1,5 månader. Sedan har jag jobbat deltid (varit halvtidssjuskriven) och jobbar nu heltid igen. Tills nu då jag varit hemma denna vecka med sjukt barn. Alltså för första gången sedan i januari. Min man har detta året varit hemma ca 10 dagar totalt för barnen när dom varit sjuka eftersom jag varit sjuskriven. Jag kan tilläga att min man tjänar enormt mycket mer än mig så vi förlorar en del pengar på att han tar VAB. Dessutom har han ibland svårt att komma ifrån jobbet när hans vikarie är borta på annat. Han är arbetsledare så det är inte bara att lägga jobbet på hög tills man kommer tillbaka som jag kan göra med mitt jobb. HANS chef har aldrig ifrågasatt att han varit hemma för VAB! Inte ett ord fast det varit lite besvärligt läge på jobbet ibland när han varit hemma.

Nu ringde min chef och ifrågasatte att jag var hemma idag. Min man måste vara på jobbet idag eftersom han inte har någon ersättare alls idag. Så jag måste vara hemma med dom sjuka barnen. Men det tyckte inte min chef inte! Han tyckte att jag skulle vara på jobbet. Han förstod inte alls att barnen var sjuka och att min man inte hade någon ersättare, jag skulle fixa barnvakt och komma och jobba tyckte han! Sedan att han självmant satt sig i den sitsen att detta kan hända ignorerar han. Vi är nämligen 3 st på vår avdelning. Den ena jobbar deltid och har ledigt varannan fredag. Idag faktiskt. Den andra sa dom upp på halvtid så hon jobbar bara 5 dagar på 2 veckor, uppdelat så att hon jobbar måndag-tisag ena veckan och ons-fredag andra veckan. Och tror ni inte dom har varit så smarta att lägga hennes lediga fredag på samma dag som min andra kollegas lediga fredag? Jodå, och när jag påpekar detta idag att dom kanske skulle ha tänkt lite grann på detta eftersom det faktiskt kan hända att jag måste vara hemma för sjukdom (barnens eller min egen)dom här fredagarna så får jag bara till svar att den här situationen inte ska behöva inträffa. Vaddå? Den har ju uppenbarligen inträffat! IDAG! Men se det får inte inträffa tycker min chef! GRRRRRRRR.

Här har man ställt upp och förlorat en hel del pengar på att mannen tar de flesta VAB-dagar men inte ett positivt "vad bra att ni delar upp det" utan bara ett "din man kan väl vara hemma hela tiden". Och "du är borta alldeles för mycket för VAB!" Jag var borta 14 dagar under 2004. Min man lika mycket!

Vad ska man göra????????

Ni som orkat läsa ända hit, tack. Jag vet att blev svamligt, men jag behövde skriva av mig lite.
Svar på tråden: Varför?????? LÅNGT!

*styrkekram*

fråga chefen om _han_ har lust att sitta barnvakt då! Fast jag hade inte velat ha en så empatilös person att passa mina sjuka barn... Förstår att du är arg!
Skrivet av    -AT-

Har ingen lösning

men jag vill bara skriva att jag förstår om du är arg och besviken. Vilken knäpp chef, hur har han mage att överhuvudtaget ifrågasätta att du är hemma??? Och att sedan klaga när de själv har satt sej i den sitsen?? Helkorkat! Tycker du har helt rätt som blir arg. Styrkekram från mej med!!
Skrivet av    Anonym

Tack båda två!

Känns ändå skönt att veta att jag inte är ensam om att tycka att det är en konstig reaktion från en chef. Det som är skönt är att min man pratade med vår högste chef, alltså min chefs chef, och hon reagerade inte alls som min chef gjorde. Hon sa att det här kan hända och mer är det inte med det. Hon har själv barn som precis har börjat skolan så hon vet hur det är. Min chef vet inte hur det är än. Han har precis blivit pappa för första gången och har inte insett hur det är att ha barn än. Men tack för stödet i alla fall. Och jag hoppas att min chef är smart nog att inte ta upp detta till någon diskussion på måndag.
Skrivet av    J

Tyck ...

mest synd om hans fru. :) Får du problem igen, kan du ju kontakta ditt fackombud.
Skrivet av    nyfiken gul

Le

Tänk att när hans barn är i dina barns ålder kommer dina barn vara mycket äldre och kunna vara hemma själva även vid den värsta kräksjuka. Som du redan har insett så kommer han inte förstå förrän den dagen kommer. Jag har en kompis som jobbar på samma ställe som sin syster och företaget betalar systern för att ta hand om kompisens barn om han är sjuk. Det kan ju vara bra att ha i ryggen nästa gång han inte förstår. Dessutom borde han vara rädd om dej istället, en och en halv månad är väldigt lite rehabilitering - ett och ett halvt år låter mer normalt annars kan han sitta i samma klister varje fredag när alla är hemma samtidigt. Lycka till! //Lisa
Skrivet av    ottarpslisa

Tänkvärt

Var sjukskriven 3 mån för ett par år sedan, är mkt ambitiös och vill göra bra ifrån mig på jobbet samt att jag har fem barn o jobbar heltid. Inte konstigt att det gick som det gick. Var till en beteendevetare och hon sa några kloka ord som fastnat: \"Du är fullt utbytbar på ditt jobb, om inte du kan jobba så kan någon annan göra dina uppgifter men du är INTE utbytbar som mamma, hustru och kvinna, tänk på detta när du prioriterar\"......så sant så sant! Om inte din chef fattar vilken tillgång det är att ha en småbarnsmamma som anställd (max simultanförmåga) och gnäller över att du tar hand om din och även hans framtid så fundera på om det finns andra arbetsgivare som skulle uppskatta dig bättre. En kram från mig också och stå på dig
Skrivet av    Maloppa

Artiklar från Familjeliv