Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Gamla FP-dagar?

Skrivet av BeaBom
Hej,
Vi väntar barn nr 3 men har lägstanivådagar kvar från barn 1 och FP-dagar kvar från barn 2. Vi skulle ju vilja ta ut barn 1 och barn 2´s dagar först, men samtidigt vill vi behålla möjligheten att ha barnen på dagis 15/h/vecka (dvs halvdag ti-on-to).

Kan man ta ut FP för bebisen de dagar 1:an och 2:an är på dagis och ta ut dagarna som är kvar från 1:an och 2:an resten av veckan?

Var det nån som hängde med?
Svar på tråden: Gamla FP-dagar?

Ja, det kan man.

Men det gäller att hålla redan på alla dagar hit och dit... :) Jag tog ut för 2:an före jul förra året. Under jul- och nyårsveckan hade dagis stängt, så då tog jag ut för 1:an och efter nyår så började jag ta för 2:an igen. Sen gjorde jag en variant och det var att ta ut SGI dagar i veckorna för 2:an och ta ut garantidagar för 1:an på helgen.
Skrivet av    Majamyra

Aha!

Tack för svaret.. då funkar det alltså. Måste man lämna in två (eller som i vårt fall tre) blanketter till arbetsgivaren och till FK?
Skrivet av    BeaBom

Ja, en blankett per barn till FK

Ett tips! Jag tog en kalender och skrev barnents namn och vilken typ av dag det var (SGI/garanti), för då var det lättare att hålla reda på datum och allt när man skulle fylla i papprena till FK. Det blir ett litet kvällspyssel för er med tre barn...
Skrivet av    Majamyra

Artiklar från Familjeliv