Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skulle bli glad för kritik

Skrivet av Rebecca
för min hemsida: http://babys-diary.com
Min webbdesign tutor sa att det var rörig men förklarade inte mer!
Har precis startat eget med det här men ingen kunder än :/
Svar på tråden: Skulle bli glad för kritik

Spontant

tycker jag nog också att det är rörigt. Gillar inte att de gula \"rutorna\" ligger utspritt på det viset, det är obekvämt för ögat känner jag att de liksom hoppat runt. I vissa webbläsare som jag kollade med hamnade texten på ett sådant sätt i rutorna att det blev väldig obalans. Jag kan nog också tycka att det är lite för mycket saker på varje sida, lite trångt. Jag gillar inte det där sidhuvudet med texten \"Allt ni behöver...\". Jag gillar att man hela tiden ser vilken sida man är på (raden upptill) men i och med att webbplatsen inte är så stor är det kanske egentligen inte helt nödvändigt. Färgerna är behagliga. Hmmm... Det var allt jag kommer på nu. Jag hade gärna sett lite rensning och ommöblering på sidorna för att få mer \"luft\".
Skrivet av    Anonym

tack!

Tack.. det var precis det jag var efter. När jag fråga mina kompisarna så säger de att det var snygg.. men de kanske försökte vara snäll bara, lol.
Skrivet av    Rebecca

Jag känner

att det är en massa klickande i alla rutorna som man väljer i för att komma vidare. Färgerna är behagliga.
Skrivet av    Petra m. 6 troll

Blev det bättre?

Har flyttat allting runt lite nu.. http://babys-diary.com
Skrivet av    Rebecca

Mycket bättre!

Stor skillnad, gillade detta betydligt bättre. Det var ungefär så jag tänkt mig, mycket mer överskådligt och inte så trångt! :-) En liten petitess bara och det gäller startsidan och det som är lite fetare och gröngult. För mig (med mac och Firefox) hamnar den andra \"Baby\'s Diary\" erbjuder denna tjänst från bara 250 kr! så att enbart kr! hamnar på andra raden, kanske går det att dela upp? Jag hade också gärna sett att \"Alla sidor är lösenordsskyddade, ni väljer vem som får titta.\" hamnade på en egen rad och inte som nu direkt efter stycket som slutar \"egna personliga sidor!\"
Skrivet av    Anonym

Spontant....

det är en bra sida, men... det märks att Du är brittiska, det märks på språket, det finns en del grammatiska grodor och stavfel. Se t ex Klicka här för att beställa en skärskillt tillverkad webbplats Den är luftig, det är bra men i vissa fall känns det märkligt då en rad enbart består av tre bokstäver, försök få med det i samma rad. Söt sida annars, jag gillade det, men frågan är om Du går runt med de priserna? Det såg billigt ut.
Skrivet av    Desperado

Det där med "kr!"

på andra raden, det blir så för mig med PC/IExp också... *ska kika vidare*
Skrivet av    ME med J&R

ME svarar...

Jag gillar idén! Hoppas du får igång det, för jag tror det kan finnas en marknad. Här kommer lite osorterade tankar: *priser till privatpersoner måste anges INKL moms. *du behöver se över språket. *Exemplet Rebecca Rose; där står det \"Hej jag heter Ellen\" i rutan. Är det inte en Rebecca sidan handlar om? Petitess, jag vet, men... *fnissar* VAD betyder dummy-texten?? Min latin är KASS... ;) *jag skulle vilja ha en gul flik med \"startsidan\" bredvid de andra, det känns inte helt självklart att man kommer till start genom att klicka på loggan iom att den är så ljus. *titta igenom du/ni i texten, var konsekvent. Du växlar så det känns ojämnt.
Skrivet av    ME med J&R

Men ME

har jag inte presenterat Lorem Ipsum för dig? ;-) Världens mest använda dummy text! Här finns en hel sida bara om den: http://www.lipsum.com/
Skrivet av    Anonym

Jag säger så här;

fin sida med småsaker som bör ändras (ME med J&R tror jag fick med alla punkter jag hade tänkt skriva!*S*). Sen är jag ju oerhört skeptisk mot att lägga ut information om mina barn på nätet. Det jag inte kan annonsera i dagspressen om vill jag inte ha på nätet = inte lägga ut info om barnen eller bilder på dem. SÅ om jag skulle välja en internetstite till barnen skulle jag absolut vilja ha den lösenordsskyddad så att jag bestämmer vem/vilka som får titta på den. Kunde du erbjuda det också tror jag fler blir lockade! Lycka till!
Skrivet av    Frida S

Jag skulle göra Baby\'s Diaryloggan i betydligt

mer utstickande utförande. Större eller annan färg eller något som gör att man direkt ser vad det rör sig om. Nu upplever jag att första intrycket är att det här är en bebis hemsida istället för att förstå att det är en säljtjänst. Då kanske man lätt klickar förbi om man är ute och strövar på nätet... Jag skulle dessutom lägga till lite mer färg och inte enbart ha softade \"bebisfärger\". Men annars är det ju bra förutom att svenskan behöver ses över. Kul idé!!
Skrivet av    Televinken

Näe... *fniss*

Jag fick vackert skriva mina egna dummytexter, remember??? ;)
Skrivet av    ME med J&R

Lösenord..

Ja, det står på första sidan att all sidor är lösenord skyddat :)
Skrivet av    Rebecca

tack igen!

wow tack för alla hjälp. Det där med svenskan är det svåraste! Min man har läst över det minst tre gånger men jag tror han börja bli blind eller nåt lol. Tyvärr är språket mitt största handikapp när det gäller jobbsökandet! Att prata gå bra för då ser ingen min stavningsfel :P
Skrivet av    Rebecca

haha

ja, jo, det stämmer ju. Men jag hade för mig att vi körde Lorem Ipsum på Elefanten-sidan... *försöker minnas* Jag kanske blandar ihop det med något annat dock, det blir ju några sidor lite nu och då och minnet är inte det bästa.
Skrivet av    Anonym

*S* slarvigt av mig...

... jag läste mer noga på de andra sidorna!! Sorry! Kanon! Ja, då har jag inget mer att tillägga! :-)
Skrivet av    Frida S

Mina åsikter

Jag tycker sidan var lite blek. Och loggan kanske lite väl diskret. Jag skulle föredra lite krafigare färger med tydligare avgränsningar (t.ex ramar i starkare färg runt de gula rutorna). Sedan när man tittar på exemplen var det brutna länkar i något av bildgallerierna. Lycka till!
Skrivet av    Minimagen m. Isa -03

Artiklar från Familjeliv