Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sluta amma?

Skrivet av Malin med Elsa
Ni som har slutat amma allergiska barn, hur länge har ni väntat innan ni själva börjar äta det barnet inte tål?

Elsa har inte varit intresserad av att amma på elva dagar nu. Men jag har förstått att man kan amma glesare än så utan att sina, och jag vet ju inte, om Elsa t ex skulle bli sjuk eller jätteledsen kanske hon vill snutta igen. Och jag kan inte bestämma mig. Ska jag fortsätta undvika mjölkprotein för att vara "ren", eller ska jag helt enkelt bestämma mig för att nu har vi slutat? Hur gjorde ni?
Svar på tråden: Sluta amma?

Svar

jag ammade helt i 6 månader och delvis i 9 månader. Jag väntade helt med att ändra kosten tills jag var säker på att det var slutammat. Har man ätit annorlunda i så många måsader spelar några veckor till ingen roll. För mig tog det inte så lång tid från att jag märkte att intresset avtog tills jag slutade helt. Vi började med Nutra delvis från 6 månader.
Skrivet av    Karin

Jag väntade inte

utan när det väl var bestämt att det var dags att sluta så började jag äta vanligt samma dag. Milton ville i och för sig inte sluta, men han var 18 månader och jag hade levt på baskost i över ett år, så jag orkade bara inte längre. Lycka till!
Skrivet av    Karin m. s0012+m0309

Jag har atit som vanligt...

...i flera manader. Ella reagerar inte langre pa det jag ater - och hennes lakare tyckte att detta var en ypperlig form av \"provokation\". Hon reagerar dock ordentligt pa ytterst sma provokationer nar hon ater sjalv - sa dar vantar vi ett tag. Rekommendationen har varit att jag skulle tillsatta ett amne i taget till min kost for att se om det gett ngn effekt och ngn vecka senare fortsatta med nasta. (Ursakta stavningen - ar pa tjansteresa i USA...)
Skrivet av    NenNa m E 04 + A-98+ C-00

Tack för alla svar

Nu har jag inte ammat på två veckor, trots att Elsa varit sjuk några dagar. Hon vill hellre ligga i min famn och nypa mig i bröstet :-) Så vi har nog slutat... Konstigt nog känner jag nästan avsmak för att äta något med mjölk i, jag som längtat så efter goda ostar. Och chokladpraliner. Och filmjölk.
Skrivet av    Malin med Elsa

Artiklar från Familjeliv