Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Olycklig dag...

Skrivet av Fanny m Jacob
Jacob var hemma från dagis igår. Han hade nästan ingen feber men var rejält snorig och hostig. Imorse var han helt feberfri och höll ett enormt tempo redan från klockan sju, strålande humör! Det var dagisfotografering idag så vi skickade iväg honom med reservation för att de kunde ringa om han blev sämre.
Tio i ett ringde dom och berättade att han inte kunde somna på vilan, att han vaknade av att han hostade. Jag satte mig på cykeln och var där tio minuter senare. Då hade han somnat. Jättedjupt. KÄndes jättedumt, men eftersom jag ändå var där tog jag med honom hem. Det var väl inte så jättesmart. Han vägrar sova, vill inte äta, är mest gnällig. Nu har jag provat lägga honom för femtielfte gången och det har varit tyst i tio minuter. När han låg bredvid mig på vår säng höll han på att somna hela tiden men gjorde allt för att hålla sig vaken. :-(. Undrar hur det blir ikväll? Tror inte han har så mycket feber men han är ju inte frisk heller... tycker det är svårt att veta var man ska dra gränsen för dagis...
Svar på tråden: Olycklig dag...

Det sägs att man

ska låta barnet vara feberfri en dag innan man skickar iväg det till dagis. Det tycker jag är en bra regel. De behöver vara hemma och ta det lugnt även om de verkrar pigga. Hoppas han blir bra snart :)
Skrivet av    A.med Tilde

Tycker också det är svårt

att veta om de är tillräckligt friska för dagis. Vi har fått träna oss i denna avvägningen mycket på sista tiden. Först var vi hemma en vecka med ögoninflammation, tillbaka på dagis en vecka, sedan vattenkoppor. Nu har hon gått en vecka igen men när jag hämtade henne igår var hon jättensnorig och hostig så vi får väl se hur det går på måndag. Vi har faktiskt gjort så att vi rådgjort med dagis några gånger, ringt och hört vad de tycker. Men annars brukar man ju säga en feberfri dag hemma som A med Tilde skriver.
Skrivet av    Camilla m Lovisa

Samma problem idag

Jakob är också snorig och hostar, men har ingen feber. Vi valde att stanna hemma med honom, men mest för att det skulle ge oss en chans att gå till läkaren. Han har hostat nästan varenda kväll i en månads tid och det enda som hjälper är receptfri hostmedicin (slemlösande + hostdämpande) och det börjar kännas lite kymigt att ge honom den varenda kväll... Vi har fotografering på fredag och hoppas att han är frisk tills dess... Någon som har koll på hur man VAB-ar?? Anmäler man till f-kassan + jobbet, eller hur??
Skrivet av    Kaja m Jakob 040112 och Jussa bf 17/3

Japp,

man ringer till försäkringskassan, viktigt att man gör det samma dag man har till midnatt på sig. Och jobbet vill nog också veta att du är hemma.... Lovisa har också haft envis hosta och vi var hos läkaren i fredags men det var vanlig virushosta sa läkaren men vi fick lite hostmedicin i alla fall.
Skrivet av    Camilla m Lovisa

Artiklar från Familjeliv