Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lånefråga

Skrivet av me
Vi ska lösa in ett lån på 397000 kr. Lånet är bundet fram till 20070903 på en räntesats på 6,7%. Bindningstid fem år. Spintablån.

Hur mycket blir ränteskillnadskostnaden?
Grejen är att vi säljer vårt hus och det är det vi har som säkerhet på lånet. Vi säljer för att vi inte har råd att ha det kvar men nu börjar jag bli rädd att vi inte har "råd" att sälja heller med alla avgifter som blir?. :-/

Tack!
Svar på tråden: Lånefråga

Har räknat lite snabt och

det blir väl ca 51.000 kr som ska betalas
Skrivet av    Anonym

Skräms inte!

Den summa du nämner är ca-summan på _hela_ räntan för hela perioden. Det får de inte ta ut. De får ta ut ränte_skillnads_ersättning, vilket är skillnaden mellan den ränta, ca 51000 de skulle fått ifall me haft kvar sitt lån och vad de får om de istället lånar ut pengarna nu. Det blir istället max 28.000 (då har jag räknat på en ränta på 3%, mrn då låg femårsränta tror jag inte finns, så den verkliga summan blir troligen nånstans kring 20-23.000. Och me, kom ihåg att du får ränteavdrag med 30% av det i deklarationen, så 6-7.000 av den summan får du tillbaka på skatten nästa år. Du kan också ansöka om jämkning ifall du behöver pengarna tidigare (dvs be skatteverket om ett beslut på att din arbetsgivare ska dra mindre i skatt i år, så får du mer pengar i plånboken i år istället för att få dem tillbaka nästa år).
Skrivet av    Kumikameli

Artiklar från Familjeliv