Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Åh vad kul ...

Skrivet av Magda
... at någon tar upp det! Jag har saknat en sådan diskussion här på Aff!

jag tror att Fleur och Michael Mont tyvärr fick ett äktenskap liknande Soames och Irenes ... tyvärr! Historien upprepade sig ... Kanske inte lika illa förstås, men inte bra. John var för feg för att säga ja till Fleur när han hade chansen.

Jag är glad att Irene och Soames försonades till sist, så gott det nu gick. Det som retade mig var att Jolyons dotter (minns inte namnet) så exakt likadan ut hela tiden fast hon måste varit cirka 55 år på slutet .. Hon såg ut som 30-35 hela tiden! Men det kanske man får bortse från ... tycker också det var konstigt att Joleyon inte saknade sin andra fru Helen mer., Man hörde inget talas om henne sen Irene kom in i bilden, men Irene var väl stora kärleken förstås.

Tråkigt att Forsytesagan är slut nu ...

/Magda
Svar på tråden: Åh vad kul ...

Håller med dig!

Ang Jolyons dotter alltså (June hette hon nog va?), hon såg ju för sjutton yngre ut i de senare avsnitten, men annars så älskade jag serien! Jag tror att både Jolyon och Irene accepterade att de båda upplevt \"sann kärlek\" tidigare i livet, Irene älskade ju verkligen Bossiney också, de var nog bara glada att få uppleva det igen.
Skrivet av    Polly

Michael hade det nog inte så lätt

Han älskade Fleur men Fleur bara tyckte om honom. Men likadant som Soames och Irenes äktenskap var det ju inte; Irene tålde ju inte ens att Soames rörde henne, och de hade ingenting gemensamt. Jag har faktiskt läst böckerna för länge sen. Tror det var totalt 9 böcker men har för mig att de allra sista handlade om Forsytesläktingar som inte alls var med i serien. Men åtminstone tre böcker handlade om Fleur. Jon gifte sig med en amerikanska och när de kom tillbaka till England så hade Jon och Fleur en kort affär. Men sen for Jon och hans fru tillbaka till USA. Jolyon offrade sin första fru och sin dotter June för Helene. Och att hans far ogillade det brydde han sig inte alls om. Irene brydde sig inte om varken Soames el Philips fästmö June när hon förälskade sig i Philip. Kärleken gick före allt. Men när det gällde deras egen son Jon, då tyckte de han skulle ta hänsyn till sin mor (\"den underbara Irene\") och avstå från Fleur. Vilken dubbelmoral! Jon var helt enkelt mer hänsynsfull mot sin mor än vad Fleur var mot sin far. Är det samma som feghet? Stackars June tycker jag aldrig fick någon kärlek. Hennes far lämnade henne för Helene, och hennes fästman lämande henne för Irene. Till råga på allt gifte sig hennes far senare med Irene. Både hennes far och Irene fick uppleva kärleken två gånger och June inte alls.
Skrivet av    Kajan

Artiklar från Familjeliv