Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

WPW-syndrome (hjärtrusningar)

Skrivet av Lillemors mamma
Finns det fler föräldrar till barn som har Wolff-Parkinson-White-Syndrome här?

Min dotter Lillemor fick diagnosen när jag var gravid i v.31. Hon medicineras med Propranolol idag. Hon är 6 månader nu.

Det skulle vara kul att prata med andra föräldrar med liknande erfarnheter.
Svar på tråden: WPW-syndrome (hjärtrusningar)

Hej!

Vet en familj som har en pojke, vars hjärta konstant slår alldeles för fort, de har bränt extra retledningar flera gånger,samt medicinerar konstant. Men jag vet inte om det är samma sak. Jag har aldrig hört något namn på hans sjukdom. Slår din flickas hjärta normalt ibland, och rusar ibland, eller?
Skrivet av    Pia & Mimi

Jo, det är samma ...

Hej! Tack för svaret! Jo, det stämmer ... Det är samma!!! Sjukdomen, hjärtfelet, syndromet ... eller vad man nu ska kalla det ... (jag blir så förvirrad) ... heter WPW-syndrome. Det är precis så min tjej har det. Men hon mår ganska bra trots allt tack vare medicinen. Det enda som syns på EKG:t nu är extra slagen, men hon har inte haft en \"rusning\" (episod) på 3 månader ... Håll Tummarna att medcinen fungerar även i framtiden!!! Hur gammal är den här pojken? Det är ju vanligast att man bränner bort retledningar när barnen är 3-4 år ... Jag blev lite intresserad!!! Hur mår pojken annars? Tack igen! Mvh, Regine
Skrivet av    Lillemors mamma

Han är runt 20 år, tror jag.

En annan mamma känner henne och ska kontakta henne. Eftersom hon inte är aktiv här, så går det lättast om du lägger ut din fråga i gästboken på www.hjartebarn.org, för där kan hon lättare få kontakt med dej. Samt kanske andra föräldrar som läser där mer än här. Lycka till!
Skrivet av    Pia & Mimi

wpw

Hej min dotter diagnostiserades med wpw i v 22...hon är 11/2 idag. Om du vill kan vi gärna utbyta lite erfarenheter. Hör gärna av dig! MVH Sara
Skrivet av    sara

Artiklar från Familjeliv