Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Min tur att be om förbön... *långt*

Skrivet av Siv m. D&S
Jag vet inte hur många av er som stött på beskrivning av min situation just nu inne på andra snack, men jag tar den igen lite kort.

Jag blev akutsnitad med första barnet. Är i sluttampen med mitt andra, och har hela tiden tänkt mig en vaginal förlossning.

Men "Liten" har hela tiden legat på tvären. Den sista månaden har jag oroat mig över att värkarna ska startaeller att vattnet ska gå och jag måste åka ambulans akut till förlossningen...

Förra måndagen gjordes en vändning, som varade i ca 10 minuer innan h*n svängde tillbaka. Läkaren vände omedelbart igen - och då var Liten kvar med huvudet neråt tills jag lade mig för att vila på eftermiddagen. Nu är det samma tvärläge igen.

I torsdags hos min BM förklarade jag att nu vill jag ha ett planerat snitt, jag orkar inte med detta mer. Hon ringde o bokade tid för läkarsamtal om detta. Redan samma kväll ringer de från förlossningen o säger att läkaren bokat om - inget samtal alls utan tid för vändning och sen igångsättning. Vilket jag inte alls ville, men orkade inte säga emot. Min man ringde upp o fick dem att ändra sig igen (telefonsamtal igår) - vi har kvar tiden för vändningen, men inget ska göras förrän vi fått tala med den läkare som på måndag har bakjour på förlossningen.

Så nu sitter jag här... och vet inte riktigt vad jag vill. En del av mig vill undvika snitt igen, den andra delen av mig är rädd för komplikationer som kan bli av en igångsättning efter tidigare snitt.

Vi har tid för avgörandet kl. 8.00 på måndag. Det skulle kännas bra att veta att jag har några som tänker på och ber för oss ... framför allt skulle jag vilja att ni ber för att jag o min man får träffa en läkare som förstår min oro och kan hjälpa mig/oss fram till ett beslut som är rätt för oss, och för att Litens ankomst till denna värld ska bli så bra som möjligt för oss alla.

Tack på förhand!
Svar på tråden: Min tur att be om förbön... *långt*

Jag ber

Fader! Du ser till hela Siv´s situation och du har helheten i allt. Jag ber att du skall vara där både nu och på måndag morgon och leda läkarens tankar och händer så att detta blir som du vet att det är bäst för Siv och det underbara lilla liv som Siv bär på i sin kropp! Jesus tala in i Siv din frid just nu och lägg dina armar omkring henne så hon känner din närvaro och får lugn i sin själ! Jes 66: 9 kram
Skrivet av    Ingela

Hej!

Jag var i ungefär samma situation som du för tre månader sedan. Fick urakut snitt med första barnet och nu vände sej min bebis. Skillnaden är att min bebis stannade i hyggligt rätt läge (dock inte perfekt) efter vändningen. Jag blev igångsatt p.g.a. preeklampsi och det gick jättebra med förlossningen. Förstår din oro för jag kände likadant så jag lovar att be för dej och din bebis så allt ska gå bra. Vill också säga att det var alldeles fantastiskt att vara med om en vaginal förlossning så jag önskar att du får vara med om det. KRAAAM!!!
Skrivet av    lizaliza

Hej !

Såklart jag ber för detta ! Jag ber att läkaren ska ha förstånd att lyssna, om tålamod för er alla och för bebisen i magen - att h*n ska må bra. Gud är stor och ser till vårt bästa. Skriv och berätta hur det går för er ! Må Herren välsigna er alla !
Skrivet av    KarlAstrid

hej vännen.

Så klart jag ska be för er. Ska be för läkaren ni ska möta ,,,,att det är en klok och hjärtevarm människa ni får träffa. Hör av dig hit igen när du vet hur det ska bli. Stort lycka till med förlossningen. Kram Åsa.
Skrivet av    bullen71

Tack ni som svarat

hittills... känns skönt att ha era förböner \"i ryggen\" på måndag. Känner mig ganska lugn nu inför det hela. Vet fortfarande inte hur jag kommer välja eller vad jag egentligen VILL - tankarna irrar runt och jag får inte riktigt tag i dem. Har jag \"tur\" så sitter jag här med bebis i famnen när jag återkommer...
Skrivet av    Siv m. D&S

Tänk på...

Att ett tidigare snitt inte påverkar en igångsättning och inte en vaginal förlossning heller. Födde mitt första barn med akutsnitt och förlöstes vaginalt denna gången, helt uten problem. Om de dessutom vänder och säter igång dig direkt och tar hinnorna så vattnet går brukar de inte kunna vända tillbaka sig eftersom huvudet sjunker ner vid vattenavgång! Lycka till!
Skrivet av    Therese m. M & E

Jo

ett tidigare snitt KAN påverka en vaginal förlossnings senare. Det finns en liten risk för livmoderruptur, och den risken ökar något om man blir igångsatt eller får värkstimulerande dropp. Jag vet att risken inte är så stor, men det hände en vän till mig i februari, så jag känner mig lite orolig.
Skrivet av    Siv m. D&S

Nä risken är väldigt liten!

Risken ökar om du har tätt mellan barnen, alltså om du har tätt mellan barnen. Å ger dom dig en supp vaginalt som gör att livmoderhalsen mognar så kanske de inte ens behöver sätta dropp! En vanlig igångsättning ska inte påverka. å det finns ju en anledning varför man rekomenderar tidigare snittade mammor att föda vaginalt.... Denna gången kom jag i.o.f.s igång av mig självt genom vattenavgång. Men blir du igångsatt är du ju inlagd och har all hjälp inom räckhåll om något skulle hända. Dessutom har man nästran alltid lite snittberedskap på igångsättningar....
Skrivet av    Therese m. M & E

Blev lite tokigt i första meningen...

Det jag menar är att om du födde barn för kanske ett år sedan så har inte ärret från snittet tagit ihop lika bra som om det skulle ha gått några år. Ett ärr är alltid ett ärr, men livmodern läker väldigt bra. Men det verkar som om du fick ditt förra -03 precis som jag, så ditt ärr är nog läkt ordentligt. Tänk inte på komlikationerna. Allt kan hända vid en vanlig förlossning oxå, allt verkar normalt till en början men sen går det åt skogs.... Å det som verkar dömt att misslyckas till en början kanske slutar med en skolboksförlossning! Jag oroade mig når oerhört för jag ville absolut inte bli snittad första gången, vägrade nästan när läkaren sa att det blir snitt. Då hade jag varit inlagd i 3 dagar pga. havandeskapsförgiftning och 2 dygn av igångsättningsförsök. å med detta i bagaget inför nästa frlossning så målade jag upp ett mardröms scenario. Men vattnen gick en natt, 9 dgaar innan bf, och 12 timmar senare va hon född genom en helt vanlig förlossning. Men jag hoppas naturligtvis att allt går bra för dig och att de kan vända och ändå ha ett snitt med i planeringen om det är det du hellre vill. Va bestämd mot läkaren. Vill du ha ett snitt ska du få det! Det finns förstföderskor som önskar sig ett snitt det första dom får rda på att de är gravida, och dom får det!! Så varför skulle inte du kunna önska dig ett?
Skrivet av    Therese m. M & E

Jag skrev ju

att jag vet att risken inte är stor. Men du kan inte förneka att den finns. Min kompis blev just igångsatt, och det \"ska\" ju inte påverka som du skriver... men för henne hände det, och det blev katastrofsnitt. Så det händer. Sen blev det just akutsnitt förra gången, och det vill jag inte vara med om igen - fast hellre då att de avbryter o snittar tidigare än förra gången.
Skrivet av    Siv m. D&S

risken ökar också

om det skulle bli en lååång förlossning. I alla fall sa specialistläkaren detta till mig inför Gullans födelse, dvs jag fick veta att jag inte skulle behöva ligga i någon 36 h förlossning... Bertil är född med akutsnitt pga havandeskapsförgiftning och jag var också rädd för att bristning i livmodern. Gullan hade vi tänkt föda naturligt ända fram till dess att vattnet gick men hon hade snott in sig i navelsträngen både runt kropp och hals så det blev ett snitt till (hon var alltså hyperaktiv redan i moderslivet :-)),planerat men jag kunde vara vaken. Mer än tio år sen nu, oj vad tiden går! Ber att allt skall gå bra och att Siv känner sig omhändertagen.
Skrivet av    Portia

Jag är hemma igen

med \"Liten\" fortfarande i magen. Vi fick ett samtal med en helt underbar läkare, som förstod oss... inget blev helt bestämt, utan vi hoppas att Liten ska begripa att det är dags att komma ut ändå *s*. Har h*n inte fattat det den 31 oktober så blir det en ny bedömning på förlossningen (BF är 26 oktober...). TACK alla ni som tänkt o bett för mig!
Skrivet av    Siv m. D&S

Artiklar från Familjeliv