Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Så här blir det

Skrivet av Sophie m Lucas&Emmie
Jag födde ju Lucas med planerat snitt pga säte och allt gick jättebra och jag har varit helt säker hela denna graviditet att jag ska snittas igen. Nu var ju inte läkarna lika pigga på det så efter diverse samtal med läkare och SPECMVbarnmorskor så har det nu bestämts att jag ska försöka föda vaginalt med en sk förlossningsplan. Läkaren ska diktera in ett par punkter i min journal (bl a att det ska bli tidigt akutsnitt om det behövs, jag ska alltså inte behöva tigga och be) och BM har hjälpt mig skriva en plan och hon har gått runt med mig på förlossningen och presenterat mig för så många som möjligt och förklarat min situation och min rädsla för ruptur och rädslan att inte bli hörd/förstådd. Alla var jättegulliga och lovade mig att de skulle ta hand om mig på bästa sätt och att jag inte var den första som fött med snitt innan...:-) Tänk att de på ett sådant sjukhus som Lund har möjlighet och tid att hjälpa till på det sättet! Läkaren har också lovat att jag inte ska behöva bli igångsatt om jag går över tiden och på fredag när jag träffar honom igen så ska vi sätta ett snittdatum ett par dagar efter BF så vet jag att om bebisen inte har kommit ut tills dess så blir det planerat snitt. Allt detta känns jättebra, det känns faktiskt lite som om jag nu lägger ödet i högra makters händer. Är det meningen att lillasyster ska födes vaginalt så kommer hon i tid och är det inte meningen så kommer hon med snitt runt den 10 november (får som sagt datum på tisdag). Trodde först de ville vänta och se om jag gick över tiden först innan de satte ett datum, men de sa att det var helt okej att göra det nu så har jag den tryggheten i alla fall. I vilket fall som helst, så känns det inte som on hon kommer inom de närmaste dagarna. Jag känner absolut ingenting. Enligt UL så har jag ju BF 5 november, men enligt "mina datum" så har jag BF 30 oktober och det tror min BM också för magmåttet visar att jag är en vecka före vad UL visar. Så nu är det bara att vänta och se....
Svar på tråden: Så här blir det

Men vad skönt!

Det känns som att du har fått till en ganska bra avvägning mellan allt nu, vad skönt att höra! Tänk om alla kvinnor kunde få samma proffsiga bemötande, då skulle den här sidan knappt behövas längre.. Kram!
Skrivet av    politisk vilde, 2 snitt

Hej!

Det låter väl som en bra plan tycker jag! Jag är väldigt nöjd med hur jag har blivit bemött i Lund, och jag är glad att du har upplevt detsamma! Lycka till!
Skrivet av    ulrica, hugo & karoline

Bra!

Precis så vill jag ha det om jag mot förmodan skulle bli gravid med nummer 3. Jag har en vaginal förlossning med sfinkterruptur och ett snitt i bagaget. ( snittet av rädsla för att återigen få en sfinkterruptur). Visst är jag nöjd med snittet, allt gick jättebra, men nånstans där inne i mig finns en liten röst som skriker \" revanch\" när det gäller vaginal förlossning. Vi vill inte ha fler barn som det känns nu, men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden ( är bara 24 så man har ju några år på sig om man säger så). Skulle det bli en 3:a så är min önskan att jag blir bemött precis som dig! Det kommer nog gå jättebra! Kram!
Skrivet av    Jenny

Artiklar från Familjeliv