Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bodypump fundering

Skrivet av Nette m.E o G
Har hört att instruktörer har lite olika inställning till om man ska köra så pass lätta vikter att man verkligen orkar alla rep eller om man ska köra tyngre o ev inte riktigt orkar det alldra sista.

Själv är tycker jag att det är "dumt" att ha krafter kvar, så jag missar hellre några rep på slutet av låten o kör tyngre. Vad tycker ni?
Svar på tråden: Bodypump fundering

bp

är ju framförallt förbränning o uthållighet, för att klara av köra tungt så måste man verkligen köra tungt så man orkar typ 10 reps, orkar man mer än 15 då är det dags o öka.Men orkar man hålla på så i längden, det är frågan,bp är ju oerhört slitsamt för kroppen.Hellre satsa på supernoga teknik än tänka på antal reps och belastning.
Skrivet av    o

Håller med...

dig helt och hållet. Klockren teknik framför vikter.
Skrivet av    Millan68

När det börjar bli

för tungt tappar man lätt tekniken och då är risken att man skadar sig väldigt stor,,, lät som ett eko av de två andra svaren,, men skrev ändå :)
Skrivet av    Sanna

Tack för era svar.

Var nog lite otydlig. Det jag menade var att jag helst har så tungt så att jag, med bibehållen teknik, orkar nästan genom hela låten (att det kanske saknas typ de två sista långsamma rep i slutet). Tappar jag tekniken se jag det inte som att jag orkar den vikten..
Skrivet av    Nette m.E o G

Artiklar från Familjeliv