Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Konstig kväll

Skrivet av Isa Sve
Har nu nattat lillevilde efter en biltur. Bilturen togs endast för att ladda batteriet som av okänd anledning hade laddat ur. Arghh.
I morgon ska vi på födelsefest hos en av As kusiner, och det blir stressigt att åka tåg. Jag ska ju till flygplatsen på kvällen. Så A fick pyjamas och nallar och täcke i bilen ifall han skulle somna. Min man är på 30-årsfest, men han och en kompis hann starta bilen mha kablar innan. Jag skulle ha hängt med en stund innan A blev för trött, (ingen barnvakt), men jag kände att jag var för trött. Ville packa och sova istället. Så nu efter bilturen och nattning ska jag sätta igång att packa.

Jag tror det är dags att köpa ny bil... En med 4 dörrar hade ju också passat bra... Hade hoppats att denna skulle hålla tills jag börjar att jobba igen, men för dessa reparationskostnaderna vi har nu kan vi nog låna till en nyare begagnad istället. Usch, finns det något tråkigare än att köpa bil? Måste ju läsa in sig på olika märken och annat otroligt ointressant. Både jag och min man är totalt ointresserade av bilar. Min man lyckades fö knappt öppna motorhuven ;-)
Lite avslöjande...
Svar på tråden: Konstig kväll

tja

min bil har en motor som bara gâr och gâr, dâremot börjar dörrarna att bli sega att öppna, hur mycket man än smörjer. Jag vill byta bil till en mindre, smidigare att fickparkera! Att fickparkera i frankrike är att be till gud att fâ in häcken i ett skruvstäd!!
Skrivet av    dosiss

Ja det

låter svårt ;-) Jag tyckte jätemycket om min Peugeot 205 jag hade innan denna, men den kändes ju inte speciellt säker. Dert hade nog blivit trångt med barnstolar i den. Jag blev volvobilisthatare när jag åkte motorväg med liten bil varje dag. Det var alltid volvoförare som inte kunde hålla avstånd på motorvägen. \"Jag har en sådan trygg bil så jag behöver inte hålla avstånd\" Typ. Det kändes nästan som mordhot. Därför vill jag inte ha en volvo nu...
Skrivet av    Anonym

Det ryms mycket mer än vad man tror

i smâ bilar. Menjag hâller med att fyradörrars är ett mâste med tvâ bilbarnstolar. Sen sâ drar ju en stor bil mycket bensin.Vi har en Citroën Picasso och en Ford c-max. Tvâ relativt stora bilar, sâ det är därför jag vill byta ner mig. Citroën c- serien tilltalar mig mycket, eller en Peugeot!
Skrivet av    dosiss

Min man älskar bilar...

så jag slipper oroa mig för det. Vi har två Volvobilar (en modell amazon 1966 och en V70 ifrån 2002). Jag rekommenderar Volvo, en nyare begagnad är pålitlig!
Skrivet av    evaOregon

Joo

det kanske blir en sådan, fast det tar emot ;-)
Skrivet av    Isa Sve

Elegant uttryckt...

\"... häcken i ett skruvstäd\" Mycket elegant. Vi är jättenöjda med vår nya bil - minns inte vem som hade en liknande bil (Toyota). Men om det bara var jag och inte massa packning och vagnar och barnflickor och tjafs, skulle jag vilja ha en Mini Cooper Convertible!
Skrivet av    TTUK

Âhh

en sân ser jag varje dag. En av mammorna i B:s skola puttrar fram i i sân. Hennes man kör en BMW Jeep, vilken skillnad pâ bil och bil!
Skrivet av    dosiss

Jag är jättenöjd...

med vår Renault Scenic, men vi har ju iof bara haft den lite mer än ett år och köpte den ny, så man vet ju inte hur den blir med åren. Nu ska vi i vilket fall sälja den och köpa en ny i Sverige sedan. Så vi kan ju tipsa varandra om bra bilar att ha i snörusk och -15 grader *hua*
Skrivet av    SAix

V70 är...

väldigt populär i Sverige har jag läst i de svenska tidningarna.
Skrivet av    evaOregon

Ska du flytta???????

har jag missat ngt?
Skrivet av    dosiss

jo...

Det blir nog så :) Är inte 100% ännu, måste få bekräftelse på lägenhet och sådant i Stockholm först, men troligtvis flyttar vi Feb/Mars.
Skrivet av    SAix

va va va va

men var det inte din man som jobbade vid järnvägen??
Skrivet av    dosiss

Som tur är finns det fler

som inte kan köra Favoriterna på autobahn är Merca,BMW; Audi som inte heller kan hålla avståndet och har bar fått en blinkers, den till vänster - och funkar endast i från 150 km/h :=) Själv kör vi en V70 och har en VW Passat av äldre årgång, som egentligen är min bil - fast jag kör heller volvon...(den är nyare = säkrare?!) Lycka till med bilköpet och den ev. flytten
Skrivet av    Lena Cw.de

Artiklar från Familjeliv