Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ett lugnt rum...?

Skrivet av anna
Har fått ett rum "över" på vår småbarnsavd. 0-2 år, och vill göra det till ett mysrum (måste vara billigt). Funderar på täcka golvet med madrasser, ikeas speglar på väggarna, fairylights i taket.. men annars då? Vi vill göra det rätt från början, men sitter lite fast med ideer!
Svar på tråden: ett lugnt rum...?

diskoboll

och såna där tunna tyger från ikea (chiffong?) Kanske en cdspelare med avslappningsmusik.
Skrivet av    christina

Ni kan ha

vita tyger på väggarna och en diskokula som snurrar om ni tex har andra färger på lamporna. Vi har Ikeas stjärnor i vårt lilla mys rum.
Skrivet av    Mia.Fskl

Svartvita foton

på barnen som sover. Det är mysigt att titta på.
Skrivet av    Kulan

Men vilken bra idé

Det ska jag fixa till barnens sovrum här hemma. Har så kalt på väggarna o vill ha något men inte kommit på vad. Tack!
Skrivet av    Nette m.E o G

Färgvalet kan

vara viktigt. Jag har läst att gult kan göra människor rastlösa medan rosa verkar lugnande. Jag skulle nog måla rummet ljusrosa och sy ljusblåa gardiner med moln på till fönstren samt måla ett grått slott på vägen. Då blir det ett rum för vila, sagor och drömmar.
Skrivet av    laxen

Snoozele

På vår förskola har vi ett snoozelerum, ett helt vitt rum med discokula, vattenrör med bubblor och en lampa som skiftar i olika färger. (Madrasser på golven, vita kuddar, vitt tyg på väggarna.) Där vet barnen att de måste vara tysta. Vi läser sagor därinne, eller om de helt enkelt vill gå ifrån en stund så kan de vila där inne. Urmysigt!!
Skrivet av    Mari

Artiklar från Familjeliv