Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

stallplats ledig?? någon??

Skrivet av Vildmärren, i behov av vila
För en Mycket Bångstyrig Vildhäst som aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig (ja, ni begriper...) kan kompromissa eller ändra sin dagordning.

Eller kanske för en Mycket Slutkörd Vildmärr som till slut blev så trött på allt gnäll och tjat att hon tog sin kaffekopp och bok och travade ut från caféet medans Vildhästen satt kvar....

Svar på tråden: stallplats ledig?? någon??

Önskar jag visste...

Jag har en minst sagt bångstyrig unghingst (8:årig AS) hemma som uppvisar samma beteende. Dom sade senast häromveckan på skolan (med lite förundrade röster) att: -\" Ja, vi som arbetar med Aspergerbarn vet ju att de kan vara väldigt envisa och man får hålla på lääääänge innan de ger sig... men... din som verkar liksom _aldrig_ ge sig.\" Nä, just det. Skulle vi kämpar för den saken hade vi haft konflikter kvar sedan stora kille var 2 år.... Och kompromissa.. vad är det?? Ingen hjälp, men jag förstår din situation!!
Skrivet av    Ika

Vi kanske ska byta?

Då kanske det blir lugnare hemma ett tag åtminstone, tills de börjar känna sig hemmastadda...
Skrivet av    Safiren

Ja,

kompromissa... att det kan vara så svårt... Samtidigt som jag vet att det är en del av hennes svårigheter så drabbar det ju _mig_ med full kraft. Oftast går det bra att agera \"ställföreträdande frontallob\" och avleda, planera, förutse, inse, ..., men ibland får jag kramp bakom pannbenet!!!! Skönt att det finns såna som förstår!
Skrivet av    Vildmärren

:-)

Ja det kanske vore något. Hon är ju så snäll i skolan, hos pappa (oftast iaf), hos avlösaren, med kompisar. Men hemma hos mig är hon en GNÄLLSPIK och TJATMOSTER. Om hon inte får som hon vill (=har tänkt sig). Och man kan ju inte rätta in hela tillvaron efter hennes föreställningar om världen. Avlösaren fick se Vildhästens andra sida i veckan. Vi kan kalla henne Mia. Vildhästen brukar vara hemma hos Mia, men i veckan ville hon vara hemma hos oss. Ok. De skulle göra läxorna, och duscha. Det var det enda som var inbokat på fyra timmar. När jag kom hem var Mia lätt rödaktig i ansiktet, och \"ganska\" trött. De hade gjort 1/3 av läxorna, och ingen dusch. Vildhästen hade sagt NEJ, och då menar hon ju nej. Ingen övertalning i världen kan få henne att byta åsikt. Inte ens en så proffsig avlösare som Mia, som jobbar med autistiska barn dagarna i ända och inte är rädd att ta strid... Det känns gott trots allt att Vildhästen visade den sidan för Mia också. Även om jag berättat för Mia om hur Vildhästen är med mig, så tar man till sig det på ett annat sätt när man upplevt det själv. Ja, nu öser jag ur mig märker jag. Hoppas du står ut ;-)
Skrivet av    Vildmärren

Precis

Tösen är ju precis likadan. Jättelugn och snäll överallt utom hemma med mig och pappa. Mormor har börjat fått känna av Tösens humör något på sista tiden. Hur tycker ni det funkar med avlösare? Hur ofta har ni det? LSS-handläggaren tycker det skulle vara bra för oss med en avlösare i hemmet, då det är eftermiddagarna och kvällarna som är jobbigast, speciellt läxor, dusch och tandborstning. Men det känns jobbigt tycker jag att ha en främmande människa hemma på kvällarna (vi har väl autistiska drag både jag och min man;-). Men vad vi funderar på är en ledsagare som kan följa med Tösen på aktiviteter, t.ex badhus, skogspromenad, kanske scouter eller nåt sånt. Så fort vi föreslår någon sån aktivitet slår hon bakut direkt och vägrar följa med, men vi tror att hon skulle följa med någon annan. Jag förstår att det känns skönt att Vildhästen visade \"sitt rätta jag\" även för Mia, då kanske hon kan börja förstå varför du behöver avlösare!
Skrivet av    Safiren

avlösare

Det går sådär. Jag får en paus på ett par tre timmar, men sedan är hon hopplös när hon väl kommit hem. Totalt sett är det nog bra. Jag får tid att göra något med Mustangen enbart, och det behöver hon. Eller bara gå hemma och ta det lugnt; det behöver _jag_. Tyvärr är Mia allergisk mot våra katter, så det är lite svårt att vara hemma hos oss. Och Vildhästen vill allra helst vara hemma. Dessutom har vi en avlösare till, som tidigare var Vildhästens elevassistent på den vanliga skolan. De avgudar varandra och Vildhästen tigger och ber om att få åka till henne. Jag har haft två andra avlösare tidigare och en kontaktfamilj. Avlösarna var unga tjejer som inte riktigt visste vad de ville göra i livet - helt värdelösa som avlösare. Kontaktfamiljen var bra, men Vildhästen ville som vanligt inte åka hemifrån så samarbetsformen passade inte henne... Mia lyfte frågan om ledsagare häromveckan. Jag har inte funderat på skillnaden tidigare, men nu närhon börjar bli äldre kan det ju vara en poäng med en ledsagare. Att göra saker för Vildhästens skull, typ komma ut på bio utan att morsan hänger med. Men jag tror det dröjer några år innan vi är där, än så länge vill hon inte släppa mina \"kjolar\"...
Skrivet av    Vildmärren

Artiklar från Familjeliv