Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Och en rapport från oss

Skrivet av Pia & Mimi
Oj vad tiden går. Läser allt, men hinner inte skriva så många svar.
Mimi har slutat nian, lyckades med bedriften att få VG i idrott och hälsa! jag är så GLAD! för hon har verkligen kämpat och hon tycker ju att idrott är kul, prövar på allt, är med på allt. Men det har varit så svårt att få lärarna att förstå att de måste anpassa kraven. Att hon inte kan springa 10 varv runt fotbollsplan som uppvärmning, att hon inte ska simma 30 längder i bassängen för att få G, att hon inte kan gå 12 kontroller på orienteringen. Men äntligen gav tjatet lite resultat. Och det ökar ju hennes möjligheter att komma in på den gymnasielinje hon vill för egen maskin (hon får annars hjälp m h a intyg från SYV-konsulenten i hennes gamla skola men det är ju alltid bättre att klara det själv)
Jag hoppas att ni alla har det bra, att värmen snart kommer och att jag får semester! men det dröjer ytterligare fyra veckor

Kram allihop!
Svar på tråden: Och en rapport från oss

Hej Pia!

Vilka härliga nyheter!! Grattis och hurrarop till Mimi för den bedriften! Och VG dessutom... Detta bådar ju gott för oss med mindre hjärtisar, när det väl är dags för våra små glin, så kanske individuell anpassning är mer rutin. Hoppas hon får svar snart från intagningen! Vi håller tummarna! Kramar!
Skrivet av    Jennie & Alva

Hej Pia

Vad kul att det gått så bra för Mimi,hoppas nu hon kommer in på den linje hon sökt. Ha en härlig sommar,jag räknar med att värmen kommer på måndag,för då börjar min semester!! Ha det gott,kram Lena
Skrivet av    Lena & Sebastian

Oj

Vad kul att det kunde bli ett VG! Det inger dessutom hopp inför kommande hjärtbarnsegenerationers skolgång. Vi har inte haft samma framgång tyvärr. Med en hjärtoperation mitt i högstadiet (8:an) och en mitt i gymnasiet (2:an) så har all Idrott havererat och hon har fortfarande inte ens ett U i gymnasiebetyget (hon gav upp inför krav som att simma 28 längder för ett G och annan pennalism). Vi får se hur vi kan lösa detta. Idrott läser man ju inte på Komvux heller precis och utan betyg i ämnet har hon inte tillträde till högskola vad jag vet. Vilken linje har hon sökt till? Hoppas hon ska trivas och att Idrottslärarna är lika mänskliga där.
Skrivet av    Kerstin med Karolina

Hej Kerstin!

Tänkte bara berätta att jag själv fick idrotten reducerad pga ryggbesvär. Jag vet inte vad det innebär för högskola, men det kanske är värt att kolla upp. Jag behövde intyg från min sjukgymnast och en förstående gympalärare! Ett tips bara! Kram Linn.
Skrivet av    Linn&Isaac.

Tyvärr

är Karolina i den situationen att hon gått ut trean, men eftersom hon genom hjärtoperationen missade en hel del kurser så får vi hoppas att hon kan ta igen även Idrotten i efterhand. Hennes gympalärare har inte alls varit förstående hittills, men vi får se om vi kan få till en ändring under året som kommer. Tack för tipset i alla fall!
Skrivet av    Kerstin med Karolina

Hej Kerstin!

ja, jag är jätteglad att det gick bra, att alla mina samtal om anpassade mål hade lite effekt. De skulle också simma 28 längder, men Mimis anpassades till 6 längder för G, och hon simmade 8-9, tror jag. Mimi har valt Barn och Fritid. Skolan ligger dock på fel sida om stan så det blir rätt lång resväg med flera byten, men vi får se hur det går.
Skrivet av    Pia & Mimi

Hoppas

att hon kommer att trivas på det programmet och att de också förstår problematiken på den nya skolan! Karolina gick Natur fram till operationen (nr 4) i tvåan, missade hela tvåan och försökte ta igen åk 2 och 3 på tredje året genom att gå Estetisk. Det orkade hon naturligtvis inte, så nu blir det nya strategier som gäller. Behöver jag säga att hon är besviken på sina gymnasieår? Suck... Lycka till! Kram!
Skrivet av    Kerstin med Karolina

Artiklar från Familjeliv