Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Infektionskänslig

Skrivet av Kaja m Gurkan
Vår son var väldigt sjuk när han föddes och har legat på neo ganska länge, vi ska snart få ta hem honom. Saken är den att han är otroligt infektionskänslig och ska undvika stora folksamlingar åka kommunalt m.m.
Men hur gör man när det finns syskon? De är 2 och 5 och små barn är ju ofta sjuka och kommer antagligen att smitta ner honom. Hur har ni gjort med era barn om de haft syskon?
Svar på tråden: Infektionskänslig

Hejsan

Jag har låtit mitt äldsta barn stanna hemma från dagmamma helt. Det är ju oftast därifrån infektionerna kommer... Vi var oftast ute och lekte och då smittas man inte så lätt... Dessutom var vi supernoga med att INGA personer fick komma hem till oss/eller vi besöka dem om de var förkylda , ont i halsen etc... De närmsta vännerna vi har hade jämngamla barn och de var väl införstådda med vad det innebar så de granskade sina barn väldigt noga innan vi träffade. Dessutom avstod de från att gå på öppna förskolan etc... Jag vet att det här låter jättetråkigt MEN har läkarna sagt att ni ska undvika folkmassor etc så MENAR de ju det... Vi fick dessutom vår mellersta dotter i november så vi hade extremt tunga månader framför osss med risk för rs-virus etc Tycker alltså helt enkelt att du inte ska ha dem på dagis, framförallt inte nu på hösten och fram på våren då infektionsrisken är stor. Messa mig gärna om du vill ha meer råd och kanske lite mer ingående för det här blev svamligt=)
Skrivet av    tingeling

Artiklar från Familjeliv