Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

operation

Skrivet av Evelinas mamma
Hej!
Vi har fått veta att vår lilla tjej på 1,5 år ska opereras i Lund för hål mellan förmaken. Är det någon som har erfarenhet av det? Hur är det på sjukhuset i Lund? Massor av funderingar och tankar. Operationen blir först till hösten men redan nu finns alla funderingar. Har ni några tips ang. op i Lund? Har hört att det ska finnas ett Ronald McDonalds hus där, är det någon som bott där? Berätta ni som varit där eller ni som har barn som gjort en sådan operation. Tack på förhand.
Svar på tråden: operation

Evelinas mamma

Jag har också en liten dotter på 1,5 år som heter Evelina. Hon opererades i GÖteborg i höstas för hål mellan kamrarna och förträngning i lungpulsådern. Allt gick jättebra och personalen var fantastisk.
Skrivet av    Helena och Evelina 031122

Nämen...

vad kul att tjejerna har samma namn, visst är det fint =) Härligt att höra att operationen gick bra.
Skrivet av    Evelinas mamma

Hej! (långt)

Jag har en son på 14 mån, han genomgick en \"hjärtoperation\" i Lund för drygt ett år sedan. Hur som helst så var personalen i Lund helt underbara. Vi han med att vara på av 67, dagvården, Barn- IVA och neo, så vi träffade massor av olika personal och patienter. Förutom att det såklart var en jobbig tid, så har jag inget negativt alls att berätta. Vi kände oss mycket trygga där, de har ju de bästa kirurgerna i världen , fick vi höra :) Tyvärr så var det fullt på Ronald Mc Donald hus när vi var där, så vi fick bo på pat hotellet, det var helt ok det också. Hälsade på några andra föräldrar på RMD och det var super flott, till och med en guldfiskdamm i trägården. Sedan var det bra att man hadde en egen köksdel och tillgång till tvättmaskin. Kontakta avd så hjälper dom er att boka. Jag har ingen erfarenhet av den operationen din dotter ska göra men om du vill kan jag berätta lite allmänt om Edwins op. Oj....det här blev väldigt långt och svamligt... Ha det bra!
Skrivet av    Linda & Edwin

Tack

för ditt långa mail. Känsn skönt att höra att personalen på sjukhuset i Lund är bra, det betyder ju så otroligt mycket. När vi fått mer info under hösten om när operationen blir etc ska jag kontakta avdelningen ang. RMD. Vill gärna bo där eftersom vår andra dotter på 4 år kommer att vara med. Vi bor annars i Stockholm så vi vill ha våra båda tjejer med. Du får gärna skriva mer om Edwins operation.
Skrivet av    Evelinas mamma

Maya har opererats

Hon hade också hål (knappt någon vägg alls) mellan förmaken. Hon opererades för 2,5 månad och allt har gått bra hittills. Vi bor i Lund så jag kan inte berätta om boende etc. Vi gick hem på kvällarna (den som inte var kvar hos Maya under natten). Men de är super-bra på kardiologen och vi hade fullt förtroende för ALLA! Det ska säkert gå bra för er också. Krama er lilla tjej från en som vet vad ni går igenom. Jag har all förståelse för alla tankar och funderingar ni har just nu. Det är en jobbig väntan fram till operation. Prata mycket och låt era nära och kära ta del i hur ni känner det! Du kan se bilder från Mayas operation m.m. på hennes hemsida. Adressen står i min info. Maila gärna om du har fler frågor. Det känns bra att få dela med sig av sina tankar for funderingar. Vi hade jätte stor glädje av bl.a. Jennie & Alvas hemsida som vi kollade igenom inför Mayas operation. Om vi kan bidra med något till någon annan så gör vi gärna det. Kramar.
Skrivet av    IkaPika med Maya 28/8-04 (ASD)

Tack

ja, det är jätte skönt att höra att de är duktiga i Lund. Allt som är positivt vill man höra, det stärker en. Jag sak gå in och kolla hemsidan och se operationsbilder. Tack.
Skrivet av    Evelinas mamma

Hej igen!

Hejsan! Om din andra dotter ska med så rekomenderar jag absolut RMD, det är bra för barn där. Min Edwin har ju gjort en helt annan operation men vården före och efter är nog ganska lika. När vi kom ner till Lund, dagen innan op gjorde de en massa undersökningar tex lung rtg, ekg, blodtr mm. Vi fick ett rumm på avd 67, på rummet fanns en bäddsoffa för den ena förälderna att sova på, den andra fick sova på pat hotell/ RMD. Alla var jätte hjälpsamma, visade och förklarade. Det märks att de är vana med \"utomlänspatienter\", vi fick även info om vart det fanns mataffärer, hur man tog sig till centrum mm. På operationsdagen fick vi bära Edwin ( han var 5v) upp till barn-IVA , där fick vi träffa narkosläkaren som förklarade sövningen och lite om hur det skulle vara efter op (med respirator och slangar). Sedan fick vi gå in till op- slussen, där länade vi Edwin till narkosläkaren, vi fick alltså inte vara med när han sövdes, så vi sa hejdå där. Jag vet att när det är äldre barn så får man vara med tills de sövts. Det var förståss jätte jobbigt, men man klarar mer än man tror. Op tog fem timmar, när den var klar ringde kirurgen och berättade att allt hade gått bra. Vi fick gå till barn-IVA oc träffa Edwin. Han var då nedsövd och låg i respirator och hade en massa slangar överallt. Vi kände oss ändå lugna , då personalen var jätte proffsiga. Min man tyckte att det var jätte jobbigt med alla slangar och larm som pep, jag är lite mer van ( jag är sjuksköterska)men personalen förklarade hela tiden. Vi fick vara med att sköta Edwin hela tiden. Han låg i resp i 2 dygn. När han väckts och sluppit alla slangar gick det jätte fort och han var pigg. Vi fick åka hem efter en vecka. Har du fått veta något om din dotters operation?, behöver han ligga i respirator? Ha det bra i sommar värmen! P.S På min meddlemssida finns det kort på Edwin i Lund.
Skrivet av    Linda & Edwin

Vet

ännu inte så mycket om operationen, utan mer besked om den får vi under september månad. Det känns läskigt men vi vill ju självklart samtidigt att hon ska bli hjärtfrisk. Som det är just nu orkar hon inte så mycket som hon borde, och det är det vi vill ska förbättras...orken alltså:) Får man ett eget rum om mna kommer till avd 67? Ligger RMD i närheten? Känns tråkigt att inte båda föräldrarna får ligga över med barnet på avdelningen, mne det orsnar sig säkert. Eftersom storasyster sak med är det nog bra att man delar upp sig lite. Ska kolla nu på dina bilder av Edwins operation. Har jobbat idag min sista arbetsdag innan semester och det känns underbart. Trevlig midsommar!
Skrivet av    Evelinas mamma

Artiklar från Familjeliv