Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sjuk kommentar

Skrivet av Pallas *med triss i grabbar*
I förrgår förlöstes min tredje son. Det är det första barn jag inte varit separerats från länge efter förlossningen och min lycka över detta måste fullkomligen strålat! För första gången kunde jag känna genuina moderskänslor direkt efter förlossningen istället för "vem är det där?"

Igår låg jag i sängen och ammade den lille pysen då rumsgrannens kamrat kom in. Hon frågade om det var mitt första barn och jag log och svarade att det är min tredje pojke. Hennes replik fick mig nästan att ramla ur sängen:

"Wow, du måste vara jättebesviken! Du MÅSTE ju bara velat ha en flicka den här gången!"
Svar på tråden: Sjuk kommentar

Det trodde folk om oss också

när vi fick vår tredje pojke. Och vi som var så överlyckligtsuperduperjätteglada !!!!! och är det fortfarande sju år senare.
Skrivet av    ulmerkott o kalle

Åhå! Jättebrattis!

Härligt att det gått så bra! GRATTIS! Men jag håller med - folk fäller de mest underliga kommentarer. Bara för att de själva känner/tror vissa saker så anser det att det är det enda sättet att vara.
Skrivet av    -ES-

Hmmm... inte brattis - grattis! (imt)

.
Skrivet av    -ES-

Visst är det konstigt!?

Jag väntar vårt tredje barn, vi har en flicka och en pojke redan, lyckliga oss *s* Den vanligaste kommentaren jag har fått är nog: -Åhh vad skönt för dig ,då spelar det ju ingen roll vad du får du har ju redan en av varje. Men jag har helt ärligt aldrig tänkt tanken att jag vill ha det ena eller det andra, jag kanske är ovanlig men det har verkligen inte spelat någon roll. Grattis till pojken!
Skrivet av    Anna med Bullen

knasigt sagt

Det var kanske inte den mest smidiga kommentar jag hört *fniss* Men jag måste säga att när jag väntade första barnet så ville jag att det skulle vara en flicka. Tror att det bottnade i en osäkerhet om jag skulle klara av att vara en bra föräder och om det var en tjej så visste jag ju iaf hur hon funkade och var...killar hade jag ingen aning om hur man skulle hantera - skulle jag klara att uppfosta en grabb? Så kom sonen och det blev inga problem med det, iaf inga som har med hans kön att göra *s* testa gränser och driva föräldrar till nervsammanbrott gör både killar och tjejer. När tvåan kom så tog vi reda på könet innan, så jag visste att jag skulle få en liten tjej - jag var övertygad om att det var en kille innan vi gjorde ultraljudet. Och jag måste säga att jag var glad att det var en tjej, inte för att det spelar nån roll för mig pesonligen (längre...jag har lärt mig att grabbs är lika kul som flicks) utan mer för att nu får jag chansen att se både en liten kille och en liten tjej växa upp - för mig var det rätt häftigt. Men det betyder ju inte att jag hade varit besviken om det varit en kille - då hade jag kanske istället tyckt att det var häftigt att ha två killar - bröder som håller ihop i vått och torrt - eller nåt annat fånigt (man blir lätt lite fånig sådär direkt efter förlossning - skyller på hormoner)
Skrivet av    lisalei

En del fattar

inte vad tacksamhet är! Tacksamheten och glädjen i den närmast religiösa upplevelsen att det kommer en alldeles perfekt liten mänsklig varelse ur en har varit en enorm känsla för mig. Vissa verkar tro att det är ngn sorts beställningsvara. Det är ju egentligen mest synd om dem, särskilt om verklighetens mer grymma sidor ngn gång skulle drabba dem. SuperGrattis!
Skrivet av    seven

Å, grattis!!!

Har ju också triss i grabbar och jag känner tyvärr igen kommentaren allt för väl, för att inte tala om alla kommentarer när jag nu väntar en till, undrar hur det kommer att låta sedan om det nu blir fyrtal i killar (vilket jag förövrigt inte skulle ha något emot, skulle inte ha något emot en tjej heller).
Skrivet av    fru Bill

Men...

vad svarar man då? Otroligt dum kommentar du fick. Väntar själv tredje pojken (bara jag och mannen som vet) och det ska bli superhäftigt med tre grabbar. Det som oroar mig lite är såna kommentarer för jag blir uppriktigt ledsen, speciellt å min blivande tredje sons vägnar. Vad svarar man på såna idiotkommentarer?
Skrivet av    Pepparkakan m 2 grabbar + bf juli

Förslag:

\"Wow, du måste också vara jättebesviken! Du MÅSTE ju bara velat ha ett mörkhårigt barn, eftersom de flesta i din släkt är ljushåriga!\" \"Ja. Helst skulle man ju vilja lägga det här barnet på hyllan och göra ett nytt försök, men då kommer väl socialtjänsten och härjar som vanligt.\" Eller för att vara lite mer seriös: \"Varför tror du att jag är besviken? Tycker du att det är något fel på mitt barn? Jag tycker nämligen inte det.\" Aaaah, vilka _puckon_ det finns... (Lycka till förresten med kommande barnet!) /Jenny
Skrivet av    Jenny RE

Åh så plumpt, hur kan man

vara så fräck så man säger något så dumt? Hoppas hon grämer sig till tusen nu.
Skrivet av    Elisha

Grattis!

Skönt att allt verkar ha gåt tbra :) Jag kan sätta 1000 spänn på att bruden inte har några barn själv. Då hade hon förstått att det inte spelar någon roll!
Skrivet av    Louise med William f. 040213

vi har en av varje

och fick höra när minsta kom att: Va skönt, då är ni färdiga nu då när ni har fått en av varje. Vi skulle vilja ha fyra barn (vilket vi får massor med taskiga kommentarer om), om det blir pojkar eller flickor spelar ingen roll.
Skrivet av    Åsa 2barn+en i magen

Grattis

Jag har också begåvats med tre friska barn modell gossar. Jag har inte fått någon sådan kommentar tack och lov, men massor av kommentarer som bygger på förväntningarna att tre gossar är lika med helvetet på jorden. Pojkar ska alltså springa omrking och skrika och slå på allt och alla för att betraktas som normala. Inte konstigt att många barn blir så, de försöker ju leva efter våra förväntningar. När jag säger att det är ganska lugnt och skönt hos oss när de inte är hungriga och trötta så \"förstör\" jag outtalade övernskommelser och blir obekväm. men det är det värt. Återigen - supergrattis till knyttet!
Skrivet av    G

Grattis till sonen..

jag har fått höra tvärt om när min son föddes. Flera stycken har sagt att nu ska vi väl inte ha fler barn eftersom vi har en av varje. Precis som det skulle ha nån inverkan på hur många barn jag vill ha. Undrar hur synd folk tyckte om min mamma och pappa när jag föddes, jag är femte barnet av bara flickor.
Skrivet av    Matilda m N-99&A-03

Artiklar från Familjeliv