Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Förutsätts det att man ger sina barn BabySemp??

Skrivet av -Marlin-
Jag var på ettårskontroll med min dotter idag. Vi kom in på att prata om det här med mjölk, och att det kan vara dags att börja ge henne det nu, typ till måltider osv. Sköterskan sa något om att det kan bli lite rummel i magen i och med att mjölk är nytt, och då säger läkaren "Men hon (min dotter) har ju klarat av BabySemp1 och BabySemp2 och vad det nu heter". När jag då svarade att hon inte har fått det såg han förvånad ut och frågade vad hon har fått istället. Jag svarade att jag ammar henne och ger henne välling, och då sade han inget mer om det.

Förutsätter "samhället" att man ger sina barn ersätting? Är det jag som har missat något? Jag har trott att det räcker med att jag ammar henne, ger henne välling och naturligtvis allt vatten hon vill ha när hon är törstig... Skulle hon vid några tillfällen ha fått ersättning istället? *förvirrad*
Svar på tråden: Förutsätts det att man ger sina barn BabySemp??

hej

det är nog bara så olika hur folk gör. Kanske sköterskan lägger fram det så för att det är väldigt vanligt och för att de som slutat amma då inte ska få dåligt samvete, jag vet inte. Jag ammade tills min dotter var 15 månader. Hon åt inget annat, inte ens välling. Jag tycker inte du behöver oroa dig. Amma så länge du vill. Det är näringsrikt.
Skrivet av    Novis

Kan han ha blandat ihop det?

Han kanske tänkte fel och tänkte på någon annan familj som han vet har gett ersättning? Annars tycker jag det låter jättekonstigt att säga det så självklart, \"hon har ju klarat av Babysemp\". Eller? Jag har aldrig hört det, visst är folk förvånade över att jag ammar länge (nja...13 månader än så länge med lilla sonen, men det lär bli mer), men aldrig någon fråga om ersättning. Mina barn har i princip aldrig druckit välling heller, kanske totalt tio gånger på båda barnen. Har funkat utmärkt med amning.
Skrivet av    Cat med K + S

Det tror jag inte...

... för han verkade inte veta något alls om oss när vi kom in. Sköterskan sa typ \"det här är M, och hon ska vägas och mätas utöver ettårskontrollen\". Han stod mest och såg bortkommen ut i början, innan han började undersöka lillan. Jag tror inte att han trodde vi var några andra / blandade ihop det med nåt annat. Hmmm... Tycker fortfarande det är lustigt att han så självklart utgick ifrån att alla ger sina barn ersättning. Varför är det så?
Skrivet av    Marlin

Det är väl inte värre

än det oförstand som flaskmatande mammor drabbas av dagligen pa BVC där de tvingas försvara och förklara sitt beslut om och om igen? Han baserade väl sitt antagande pa sin egen erfarenhet. Not a big deal skulle jag vilja pasta.
Skrivet av    Tango

Artiklar från Familjeliv