Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Andlig mat?

Skrivet av Varelsen
Kan vad man äter underlätta eller försvåra andligheten? Vad är er erfarenhet?
Ofta dömer jag ut mig själv och säger till mig själv att jag tröstäter. Men jag är egentligen inte säker.
Svar på tråden: Andlig mat?

Jag tror...

... att det du säger till dig själv och ditt självfördömande påverkar din andlighet MYCKET mer än det du äter. Jag kommer ihåg ett samtal jag lyssnade på mellan en \"andlig lärare\" (Byron Katie) och en ung kvinna som berättade att hon hetsåt och sedan spydde. Budskapet kvinnan fick var att först äta med värdighet och sedan spy med värdighet. Hm, det låter nog konstigt nu, helt borta från sitt sammanhang, men hur som helst handlar det om hur du äter, din inre monolog och dina känslor, inte om vad, hur mycket eller varför du äter. Lycka till!
Skrivet av    Animisha

Tack

Jag har träffat Byron Katie. Det var vackert sagt.
Skrivet av    Varelsen

Det är ingen slump

att många sökare som jobbar med inre och yttre transformation blir vegetarianer.\"The vibration of your body is raised by consuming foods of high life energy. \" Det är heller ingen slump att man tröstäter; det sänker vibbarna i kroppen och man \"slipper\" möta de känslor som man skulle behöva möta men som man dämpar med mat.
Skrivet av    Morot

Har du

erfarenhet av att annat än animalier ger \"low energy\"? Apropå att inte vilja möta känslor: Jag skrev så fint att det som Byron Katie sa var vackert. Men märkte som hastigast, och det var obehagligt, att det fanns motstånd mot att äta med värdighet.
Skrivet av    Varelsen

Det var intressant!

Om du har mött Byron Katie, känner du säkert till The work. Jag kan råda dig att skriva ett sådant papper om ditt ätande - och kanske be någon som har erfarenhet av the work att ställa frågorna. \"Min andlighet blir lägre när jag tröstäter.\" Är det sant? Kan du verkligen veta att det är sant? osv... Lycka till!
Skrivet av    Animisha

Tack

Du återför mig till the work. (Jag var på Clarion hotel förra sommaren, du kanske också var där)
Skrivet av    Varelsen

Nej, utan i Holland för flera år sedan...

... och fick då turen att jobba med Katie själv. Den unga kvinna jag nämnde såg jag senare på Ängsbacka festivalen i Värmland. Men sedan dess har jag inte varit på fler sådana evenemang.
Skrivet av    Animisha

Lyssna på kroppen...

Jag tror att ett enkelt och ganska effektivt sätt att ta reda på vad som ger \"low energy\" är att lyssna på kroppen. Hur pigg är du 30 minuter efter avslutad måltid? Och efter 1 timme? Är du fortfarande pigg och mätt efter 3 timmar? Genom att lyssna på sig själv, i detta fall den del av dig som tar hand om den fysiska näringen, tror jag att man kan få bra ledtrådar om vad som är bra för dig...och inte.
Skrivet av    Robban

Tack

Bra tips.
Skrivet av    Varelsen

Artiklar från Familjeliv