Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Rosa ok på män, men inte på pojkar?

Skrivet av Tekla
har läst här lite då och då och det verkar som att en del tycker att pojkar kan ha alla färger, förutom rosa (och lila?). Ni som tycker så, tycker ni att det är ok med rosa shortor på män?
På mitt jobb dyker det då och då upp en rosa shorta på männen. det är ju ganska ovanligt så man hajjar ju till, men jag tycker det är skönt om alla kan få välja de färger de trivs bäst i.
Svar på tråden: Rosa ok på män, men inte på pojkar?

Tycker inte det är ovanligt

med rosa eller lila på män nuförtiden. Jobbar i butik (Systembolaget) och tycker ofta jag ser de färgerna på män och äldre killar. Tycker också att det är snyggt. Dessutom tycker jag ju att det är fint på mindre pojkar, så egentligen var jag väl inte rätt person att svara, men jag har tänkt på att det är konstigt att det är okej på äldre, men inte yngre.
Skrivet av    fru Bill

Vuxna man

forvaxlas inte med kvinnor hur rosa deras skjortor an ma vara...! Tror manga ar lite radda for att deras sma pojkar i rosa trojor ska tas for flickor... eller bli fjollor.... ;-) Min son ar jattefin i sin rosa piketroja men en av mina amerikanska mammor forfasas over den och tror att det kommer att gora honom till en \"sissy\"...... Att han dessutom alskar sin lilla docka Rosie gor ju inte saken battre... *skrattar* Tycker ofta man kan se aldre killar och vuxna man med rosa nu for tiden (t o m har i den konservativa amerikanska sodern! *s*) men som sagt, det ar anda ingen som misstar dem for tjejer sa da ar det OK. Tror jag.
Skrivet av    Hermelinen

Duh...

\"En av mina amerikanska mammor\"....??? Menar givetvis en av mina amerikanska vanner! :-)
Skrivet av    Hermelinen

Hm, ärligt talat skulle jag

protestera högt om min man köpte rosa shorts. Min fd hade på 80-talet aprikosfärgad skjorta (det var till och med jag som sydde den :)), men jag måste säga att jag inte längre tycker att det är snyggt på män det heller.
Skrivet av    Elisha

Men lila tycker jag är en

helt annan sak, det kan alla oavsett ålder och kön ha. Det är åtminstone min uppfattning.
Skrivet av    Elisha

Tyvärr

så tycker ju inte klädfirmorna det. Inte ens att lila är okej alltså. Men om man verklgen letar kan man hitta på tjejsidan, sånt som är lila, utan att det står girlpower på...
Skrivet av    fru Bill

Kanske är dåligt för barn,

för vuxna finns det ju, det tror jag i alla fall. När mina äldsta var barn så fanns det mycket lila till killar. Jag har en del kvar som jag haft på lillen, men de stora klagar och tycker att det är tjejigt. Jaja, så är det.
Skrivet av    Elisha

Ååå

inget du vill sälja vidare? Vet att man inte får göra affärer här, men det måste jag väl kunna fråga?
Skrivet av    fru Bill

Jag har svårt för sådana där

generella uttalanden \"det är inte snyggt på män\". Kan man säga att en färg inte är snygg på ett helt kön? Att grått inte är snyggt på kvinnor? Beror inte det på personen ifråga.
Skrivet av    seven

Normalt sett ja, men just

de färgerna klarar jag mig utan på män oavsett hur de ser ut.
Skrivet av    Elisha

Det måste man väl få fråga

Kan dock säga att det är lite rörigt hemma för tillfället (ett långt tillfälle tyvärr) då vi håller på att bygga om. Men jag ska ha dig i åtanke om jag hittar några kläder.
Skrivet av    Elisha

Tackar

är så svårt att hitta lila, till mina lila killar.
Skrivet av    fru Bill

Absolut!

Min 10-åriga kille har en rosa HOOD tröja med ärtgrön text och han är så fin i den. Alla på skolan blev gröna av avund för att det var så snyggt med rosa på en kille. Jag frågade om han kunde tänka sig en sådan tröja och visst han var helt med, dock inte min stora kille (12) som tyckte det var tjejigtl MEN när han fick se tröjan och höra om alla positiva kommentarer ville han också han en.
Skrivet av    Pellis

Vad tror du det beror på?

För det handlar ju då egentligen inte om ifall färgen passar personen utan om ngt annat som sitter i ditt huvud. Hur har det kommit dit, tror du?
Skrivet av    seven

Jag skulle gissa att det beror på

att man blir påverkad, precis som med allt annat. Jag föredrar blonda män, kanske hade jag inte gjort det om jag vuxit upp i ett annat land. Jag gillar inlagd sill, kanske hade jag inte gjort det om jag inte vuxit upp med det. Jag rakar benen, som de flesta andra kvinnor, för det tillhör våra ideal. Jag föredrar att äta med kniv och gaffel, för det har jag lärt mig. Jag tycker män i flätor ser larviga ut, för det är inte vad vi/de flesta tycker är snyggt, eftersom vi inte fått med oss de idealen. Jag tror att du också vet varför vi har olika uppfattning om saker och jag är övertygad om att om du funderar, så har du massor av ideal själv som skulle sett helt annorlunda ut om du varit född 50 år tidigare eller på andra sidan jordklotet. Simple as that...
Skrivet av    Elisha

Jag har faktiskt

inga sådana utseende preferenser när det gäller män. Typ blonda, eller brunögda eller lilaskjortade. Det handlar mer om en helhet - vad man totalt sett utstrålar. Där gillar jag trygghet, manlighet och livslust. Ngn med en lila skjorta kan se oerhört trygg och manlig ut, medan ngn anna med lila skjorta kan se oerhört ytlig, självupptagen och trist ut. Därför skulle jag aldrig kunna fälla ett sån´t generellt uttalanden om lila skjortor som du gjorde, för mig är det obegripligt.
Skrivet av    seven

Men jag gillar lila skjortor,

det var rosa jag inte tyckte var snyggt på män och det har inget med trygghet att göra. Saken var ju varifrån jag fått det och alla - även du - blir påverkade av den miljö vi växer upp i. Nu delar jag inte smak på kläder med det stora flertalet om man talar om mode, så man kan ha väldigt mycket personliga åsikter och smak, men även jag blir påverkad mer än jag tror förmodligen, precis som alla andra. Har ju inga funderingar så att jag inte skulle kunna ha en man som inte är blond (har haft det), men alla människor har ju vissa saker som tilltalar dem mer än andra, annars är det ju bara att plocka någon från gatan så länge han är snäll och trevlig, men så enkelt är det ju inte.
Skrivet av    Elisha

och min man som är så fin....

i sin ljusgrå kostym med rosa skjorta och grå/rosa slips :) He he så olika det kan vara :)
Skrivet av    Lena & Anton

Ska man tro på det? :) imt

Skrivet av    Elisha

Tja...

jag kör mycket rött på min pojke och min man har en del röda tshirts, piké osv. Men rosa tror jag inte min man skulle passa i. Men min lillebror har rosa shorts, rosa skjortor etc och han passar verkligen i det. Jag tycker att rosa skulle bli för mesigt på sonen och lila gillar jag inte alls, inte på mig, inte på min son och inte på min man. Jag gillar rött och blått på sonen allra mest. Men om man gillar färgerna och passar i dem så varför inte?
Skrivet av    Nasuns

Artiklar från Familjeliv