Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

"Det var så roligt, jag måste skratta

Skrivet av Cattie
det kom en trekantig gubbe in". Jaha, så långt (långt??) gick det ju bra, men sen då?? Är det nån som kan resten? Treåriga dottern håller också på och sjunger nånting om Bockarna Bruse och "ta inte mig, ta nästa" eller nåt sånt. De sjunger den på dagis, men tro inte att mamma kan.... Ni kanske vet texten (melodin får jag väl lista ut på nåt sätt). Tack för hjälpen på förhand!
Svar på tråden: "Det var så roligt, jag måste skratta

Han hade...

DEt var så roligt, jag måste skratta det kom en trekantig gubbe in. Han hade skinnskor och näver jacka och hatten kantad med korva skinn. Han satte sig på en stol i köket och tog ur fickan ett munspel upp. Han börja spela så allting dansa med tjo och tij och trallalan lej. Det va så roligt jag måste skratta det gick en spelande gubbe ut och allting dansade ut med honom så hela köket blev tomt till slut. ????????????????????????????Men jag blev sittandes där jag satt. Så blev jag farfar, så blev jag morfar och mmorfars farfars farfar fars far. Bockarna bruse är den andra sången du frågar efter jag kan inte hela men den börjar så här Lilla bocken Bruse trippa över trolle bro, nu tar jag dig sa trollet. Vad svara bocken då? Nej, nej, nej ta inte mig. Ta den som är efter mig, ta du mellan bocken, stor och fet och tjocken. Sedan kommer nästa vers om mellanbocken, den är i stort sett likadan. Sist kommer stora bocken och han svara \"jag är inte rädd för dig, kom du bara efter mig. Slutet kan jag inte rikitgt så vi har gjort ett eget.
Skrivet av    Sofia*

Resten

Här kommer resten :) ?????? = Det var så länge sen som det hände men jag blev sittandes ....osv Stora bocken Bruse klampa över Trollets bro: -Nu tar jag dig sa trollet. Vad svara bocken då? Rädd för dig det är jag ej. kom du bara upp till mig, sa den stora bocken Stor och fet och tjocken. Stora bocken Bruse stånga trollet ner i ån och alla bockar Bruse går trygga över bron. Nu är denna visa slut. Bockarna går ofta ut. Att på ängen beta, äta och bli feta.
Skrivet av    Mifflan

Min gubbe

hade iofs träskor på sig, men i övrigt sjunger vi loka. Om bockarna så är går den sista versen så här: \"Stora bocken Bruse stånga\' trollet ner i ån och alla bockar Bruse går trygga över bron Nu är denna visa slut Bockarna går ofta ut Att på ängen beta Äta och bli feta.
Skrivet av    Nefertari

Sjunger _lika_

ska det förstås stå, \"loka\" sjunger vi inte om alls. :o)
Skrivet av    Nefertari

Tack så jättemycket för era svar!

Nu ska hem och sjungas!!!
Skrivet av    Cattie

Artiklar från Familjeliv