Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

...phuu..

Skrivet av Anonyyym...
Måste bara få klaga lite till NÅGON!! Jag har varit hemma sen ca 2 år tillbaka . JAg har två barn; en 2 åring och en 5 mån gammal bebis. De är absolut underbara. Grejen är den att jag är såå stressad av att ha det jättestökigt och skitigt hemma.. Jag hinner inte städa, laga mat och sen DESSUTOM ska man gå ut med barnen. Knappast! Pappan jobbar ca 14 timmar/dag så han är inte mycket till hjälp med hemarbetet. Hur gör ni andra? Hur orkar ni? Hur organiserar ni allt så att ni hinner? Tycker såå synd om mitt äldre barn som inte kommer ut tillräckligt (tycker jag).
Svar på tråden: ...phuu..

Här är det lite sa ocksa..

men det har blivit bättre efter att vi anlitat en städfirma som kommer 2ggr/manad och städar ALLT. Det blir lättare att halla efter da. Ja det kostar..men mannen anser att det far bli hans bidrag till hemarbetet:-)han jobbar ocksa mkt sa han hinner inte göra sa mkt hemma-sa han har lejt bort sin del *hihi*. Linda
Skrivet av    Linda med AoO

Lever i skiten...

och städar bäst det går och vid tillfälle. Har också två småbarn hemma en snart 3 åring och en 1 åring och väntar en till till hösten. Dessutom har jag en surmulen 13 åring som hjälper till ytterst motvilligt och helst mot betalning (!). Man blir lite trött mellan varven. Man måste ju hela tiden prioritera och fördela. Vad rä viktigast att komam ut och göra saker eller bara låta barnen springa av sig lite eller ha blanka golv utan smulor? Här är det iaf givet, trevligare blir det med barn som fått göra nåt. Sommartid vill man ju ta vara på möjligheten att vara ute i fint väder så städningen kommer inte i första hand här. Men visst vore det väl trevligt att ha städhjälp som skribenten ovan men det är varken ekonomiskt försvarbart eller möjligt att få här ute på landsbygden.
Skrivet av    Asereht

Vad skönt att höra!

Att jag inte är den enda!! Jag måste tacka er som orkade svara, det gjorde faktiskt min dag mycket bättre! :) Jag har börjat fundera på det där med städhjälp men det pinsammaste är att vi äger själva ett litet städbolag... Det kanske är därför som jag tycker att det är så pinsamt/ stressande/hemskt etc. när det är ostädat. Dessutom är jag inte ens pedant ( VERKLIGEN INTE). Men jag kanske ska släppa på allt och börja bara koncentrera mig på det allra viktigaste; BARNEN!! :-)
Skrivet av    Anonyyym...

Jag...

gör en hel del hemma. Men så passar jag även på att vi äter lunch och eller mellis på nån ÖF eller ute i gräset nu på sommaren för att skippa DET kaoset som blir då iaf. På en del Öf här slipper man tom diska efter sig. Hihi! När jag precis fått Minna så var det faktiskt papperstallrikar som gällde här första månaden...\'skäms nu men men\' Kram
Skrivet av    mamma t minna 03 o denise 98

Går ut

\'Jag går ut med barnen så jag slipper se skiten. Knappast att man hinner städa med en 22 månaders och en 7 månaders hemma och sambon borta 10 timmar.
Skrivet av    Susanna med Tova -03 & Torkel 041116

*LER*

Är ju lokalvårdare själv! Förstår ju att det är tufft att se till att det blir städat hos andra,ha ett eget företag och småbarn! *ler* Men om ni har ett städbolag finns det ju sääääkert nån som vill städa hos er? *LER* ta vara på det....se det som en liiiten \"lyx\" istället. Kram på dej ps! kan du skicka hit dem istället förresten???? asg ds!
Skrivet av    mamma t minna 03 o denise 98

Här hemma så har...

..alltid sett till att barnen går före städningen..Men sen har vi gjort den arbetsfördelningen att städar gör man den dagen sambon/mannen är hemma o kan ta ut barnen på aktiviteterna alt tvärtom... Det ska ju synas att man är en barnfamilj=) Har varit hemma i 6 år nu och har haft turen att min sambo hellre ser att barnen är glada o att maten står på bordet då han kommer hem, efter maten så tar han oftas vid o röjer undan i köket o tillsammans m mig tar vi hand om barnen... Sedan lever vi lite i nuet o tar dagarna som de kommer, är det dåligt väder ute så kan man ju alltid sysselsätta barnen m något o själv kanske röja undan o dansa ett varv m \"Fido\"... Ett tag hade vi en barnvakt som kom o tog med sig barnen på utflykter, fixade en fikakorg o såg till att de hade en mobil som de kunde ringa med om något hände eller att man kunde få tag på dom...Det var så underbart eftersom samtidigt som barnen var med barnvakten fick jag själv tid för saker jag behövde uträtta o tid för mig själv... Sedan så blev det allt för mkt för min del, min gubbe jobbade ibland upp till 16 timmar per dag o då slog jag näven i bordet...MAn tjänar mindre om nån av oss går in i väggen o tiden m barnen är värdefullare än pengarna...Det slutade med att min sambo började ta ut en fp dag i veckan under en tid o slutade arbeta övertid, istället kunde jag ta ett extra jobb vid sidan om...Det var en märkbar ekonomisk skillnad ett tag men det kunde vi leva med o har nu idag 4 år senare tom bättre ekonomi än då.... Så mitt egentliga råd är att prata m gubben din o säg att det är verkligen jobbigt och det vore bra om Ni kunde hjälpas åt med städningen på helgen eller att Ni skaffar en barnvakt som kan passa dina barn så du kan få städa alt skaffa en städerska.....
Skrivet av    Mimmi & Zacki

Artiklar från Familjeliv