Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

alpha-kursledare...

Skrivet av Marie
Prästen frågade mig igår om jag ville bli alphakursledare till hösten. Det var roligt att bli tillfrågad, men jag är väldigt kluven. Är det någon här som varit ledare? Jag ska sitta med i diskussionsgruppen som ledare där. Är inte såå pratglad själv men det skulle man tydligen inte vara? Skulle gärna vilja men vet inte om jag klarar av uppgiften. Åsikter??
Svar på tråden: alpha-kursledare...

Hej

Jag känner inte dej, men jag tror att du kan klara av det. om det är uppbyggt som vårt Alpha så har vi Förskrivna Frågor att diskutera över, oftast så hamnar man utanför ramarna, det är väl dåman som ledare kanske får leda in det snyggt till ämnet igen. Vi var ju fler kristna som gick samtidigt så vi stöttade varandra det kanske blir lika för dej. Mej jag Tycker att det är roligt att du blivit tillfrågad, det bevisar att Prästen har Förtroende för dej... Det kanske just är så att han valde dej för att du inte är den pratglada typen, du är kanske mer av en lyssnare. lycka till Vad du än gör....
Skrivet av    virriga bettan

Det finns en liten utbildning...

våra samtalsledare ska på utbildning en helg i augusti - kolla om du kan få åka på den. Det är en liten kurs just för Alphaledare. Det kanske kan vara något för dig?
Skrivet av    Anthea

Artiklar från Familjeliv