Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Behöver hjälp!!

Skrivet av Anna
Hej
Heter Anna och är heltidsarbetslös. Har fått ett jobb till sommaren timanställning 75%. Ska ta semester två veckor, kan jag ta ut fp dessa veckor? det gäller två veckor.
Hälsn Anna
Svar på tråden: Behöver hjälp!!

De kan aldrig

neka dig föräldraledighet så ta du semester.
Skrivet av    Bellona

Nja...

Det är sant att arbetsgivaren inte kan neka dig föräldraledighet men det gäller bara om du uppfyller följande krav: -du ska ha varit anställd hos företaget minst 6 månader när föräldraledigheten börjar -du måste ansöka om föräldraledigheten 2 månader i förväg -om barnet är äldre än 18 månader måste du ha föräldradagar kvar att ta ut Företaget kan självklart bevilja föräldraledighet även om du inte uppfyller dessa krav men i så fall är det helt upp till deras goda vilja, du kan alltså inte kräva det. Sen tror jag inte att du kan ta ut föräldradagar från FK om du har semester från företaget, du måste alltså söka föräldraledigt istället för semester. /Malin
Skrivet av    Malin S

Gäller det för arbetsgivaren

eller a-kassan? För a-kassan fungerar det utan problem att ta 2 veckor fp. Du fyller bara i det på dina kassakort. Om det gäller arbetsgivaren så har ni redan avtalat att du ska vara ledig dessa 2 veckor så borde det itne spela arbetsgivaren nån roll om du är ledig utan betalning eller om du tar FP. Har du däremot skrivit på för hela sommar inklusive dessa 2 veckor så är det upp till arbetsgivaren om h*n vill ge dig ledigt då.
Skrivet av    Maria m 3 och bf 7/7

Artiklar från Familjeliv