Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Astrologi och familjekonstellationer?

Skrivet av Marilo
Sitter här och nattsuddar, kan inte sova för ovanlighetens skull och funderar på olika konstellationer i olika familjer.Vi planerar ett syskon till vår lille kille en glad och bestämd oxe.=jordtecken såklart. Själv är jag en känslosam vädur=eldtecken ihop med en svalare men omtänksam Kräfta=vattentecken. Vi har försökt i två omgångar med ett syskon men misslyckats. Om det hade lyckats hade det blivit antingen ett jordtecken till, stenbock, andra gången en fisk= vatten. Kanske är inte vår konstellation komplett utan ett lufttecken. Vi gör ett nytt försök om ett tag i hopp om en våg. Själv har jag alltid haft svårt att förstå luft tecken speciellt vattumän och därför dragt mig men jag har kanske inget att säga till om i det högre planerna och vågar går väl ihop med de flesta eller? Vad tror ni, är det flummigt att tänka så? Hur ser era familjer ut med tanke på de olika elemnten.Hur funkar det? Ta det som kul kuriosa om inte annat. Kommer föressten från min barndomsfamilj där jag som barn var ensamt eldtecken med ett jordtecken och ett vattentecken som föräldrar samt en syster som var jord. Även som vuxen känner jag att det är jag som får stå för de svåra lite obekväma frågorna i familjen samt att få något gjort för sammanhållningen, jag har ideerna i en annars ganska steril omgivning.Kan det ha något med saken att göra ni som vet?
Svar på tråden: Astrologi och familjekonstellationer?

Skämtar du?

Eller menar du verkligen att ni försöker planera vilket stjärntecken ert kommande barn ska födas i? För mig låter det som att du förläst dig på veckotidningshoroskop.
Skrivet av    Vind

Tänkte också lite

Vi hade två lufttecken i familjen redan. (Jag är ensam jord.) Så jag tänkte att det vore bra med det tredje lufttecknet. Och så blev det. Vi \"misslyckades\" med en fisk. Det var bara slumpmässigt att vi försökte just då. En fisk skulle ju _inte alls_ passat in. (Läs det med en nypa salt.) Sen skyddade vi oss i två månader pga min jobbsituation. Men sen struntade vi i att skydda oss pga jobbsituationen så vi fick en tvilling. Själv tycker jag om lufttecken. Jag har månen i vattumannen. Det har hänt att folk trott att jag är våg. Jag har norra noden i tvillingarna och ska tillägna mig dess kvalitet. Menar du att ni ska vänta tills i vinter med att göra barn? Vågen görs väl ungefär i stenbocken? Vem som står för de svåra frågorna eller för sammanhållningen i en familj kan man inte enbart se på soltecknet. I min ursprungsfamils är alla jord utom pappa. Alla jordtecken är representerade. Pappa är fisk (1 grad)
Skrivet av    Varelsen

Tilltro.

I vår familj är vi 3 eldtecken, på gott och ont! Men det var absolut inte planerat. Jag tror att du får ha lite tilltro till universum. De barn du ska ha har antagligen redan valt dig och jag tror inte du kan styra så mycket. men om du känner i hjärtat att det inte är rätt tid just nu så vänta med att försöka, men jag skulle inte låta elementen styra. Så tror jag. Kram Karin
Skrivet av    Karin S

Nejje

Jag håller med ovanstående skribent (Karin S) om att det ligger i Universums händer. Men saken är intressant i sig, hur familjekonstellationerna ser ut om man kollar på de olika tecknen - finns det något bra skrivet om det?
Skrivet av    HwilaOrvar

Har aldrig försökt få något

speiciellt tecken till mina barn. Men om man ser det på det sätt du ser det, att du har svårt att förstå lufttecken (vattumän borde du annars kunna ha ett stort utbyte av) borde ju din partner och du ha det väldigt kämpigt - vädur och kräfta i kvadratur - och du borde verkligen inte önska dig en våg. Vädurar och vågar brukar ju verkligen inte gå ihop - väduren är för direkt och vågen velar för mycket för vädurens smak. Vad jag menar är att du kan lika gärna träffa på en oxe som beter sig som en vattuman som en vattuman som beter sig som ett lejon. Man måste ju kolla hela horoskopet - och ska man föda barn efter hur gynnsamt horoskopet blir så blir det nog väldigt svårt att bli gravid. Om inte omöjligt. Gör barn när du känner för det - vissa kvinnor har lättare att bli gravida en viss tid på året (jag är en av dem) och du kanske är det du också. Jag själv är kräfta, min man är skorpion, vår äldsta dotter är stenbock och vår yngsta dotter är våg. Jag i min tur kommer från en familj där det inte finns någon född i ett eldtecken och min man kommer från en familj där det inte finns någon född i ett jordtecken. Bara som kuriosa alltså. Personligen ser jag eldmänniskor (särskilt vädurar i alla fall) som handlingsmänniskor, jordmänniskor som praktiska personer, luftmänniskor som idésprutor och diplomater och vattenmänniskor som känslomänniskor.
Skrivet av    Missmu

Lite förtydligande till er alla.

Lite förtydligande till er alla efter nattens trötta uttalande. Nej, jag planerar inte barn efter stjärntecken. Som jag skrev så har vi försökt innan och misslyckats och att vi inte vill försöka förrän till vintern beror på att jag börjar jobba nu efter ett års mammaledighet och vill konsentera mig på det till 100 % samtidigt som att vi redan har ett \"sommarbarn\" och känner att den sommaren försvann så kan det vara trevligt med ett barn efter sommaren och se hur det är. Men som sagt så spelar det ofta ingen roll hur mycket vi vanliga dödliga planerar. Det som händer gör det när tiden är rätt.Huvudsaken är ju att det blir något överhuvudtaget. Som jag skrev var det mest kuriosa! Men att jag har svårt för luft tecken står jag fast vid. Men att de var just luft har jag ju inte vetat förrän senare och då fått en aha upplevelse. Min bästa vän är en tvilling och ärligt kan jag ju säga att om vi träffats i vuxen ålder så hade vi nog inte funnit varandra men nu har vi kännt varandra sedan koltåldern. Jag har accendenten i jungfrun kanske därför jag trivs så bra med jordtecken,och fungerar till 110% med min kräfta som också har accendenten i kräftan, vad vet jag?Någon som är haj på detta ämne?
Skrivet av    Marilo

Varför tre luft tecken?

Varför tre luft tecken? Är inte det lite obalans, eller var det för att ni trivdes med dem? Jag tänker mer en av varje för balans i alla elementen.
Skrivet av    Marilo

Tilltro, ja

Tilltro, Ja det har jag men jag tror att det finns ett flertal alternativa vägar och att vi har en del spelutrymme själva, annars vore det ju ganska trist. Tack för dina tankar! Kram!
Skrivet av    Marilo

Ja det skulle vara kul att veta

Ja det skulle vara kul att veta om det fanns något skrivet om det hela. Men det beror kanske mer på varje familjs angelägenhet, man får det man behöver arbeta med, eller? För mig borde det bli en vattuman så jag får så jag tiger, ha ha. Kram!
Skrivet av    Marilo

Eftersom vi redan var

två lufttecken så var det ju inte en chans att kunna bli en av varje. Nej jag upplever ingen obalans. Tror inte att man kan gå efter soltecknen egentligen.
Skrivet av    Varelsen

Tror också

absolut att man får det man behöver arbeta med. Hur uppfattar du vattumän?
Skrivet av    Varelsen

Precis...

Ser också det så som eld=handling, fort in fort ut,startar upp, fullföljer inte alltid ,jord=,praktisk, arbetar på, vatten= känslomänniskor men att de kanske inte alltid visar sina känslor , luft=lever mycket i tankevärlden men får inte alltid gjort så mycket. Så, nä jag önskar mig väl egentligen ingen våg, tycker att luft tecken är för veliga för mig men kan se längre dvs vad jag tycker passar mig bäst bekvämlighetsmässigt kanske inte utvecklar mig bäst. Jag behöver familjemedlemmar som breddar mitt seende.Får se om det blir så! Kramar!
Skrivet av    Marilo

Hm Hm

Om vi nu tittar på den här kuriosan så kommer Marlio från en familj där alla elementen är representerade. Och hennes idé är nu att det saknas luft när de är eld,jord och vatten. I min ursprungsfamilj finns stenbocken, oxen och jungfrun och så är det ett vattentecken. När vi hade fått vårt första barn så var vi vattuman, våg och stenbock och då tänkte jag som så att en tvilling vore ju bra. I din och din mans familj så saknas det ett element och det gör det nu i er familj också.
Skrivet av    Varelsen

Min subjektiva uppfattning....

Min subjektiva uppfattning utifrån EN vädurs sett att se är att vattumän är ganska känsliga och lättsårade men har en tuff, proffessionell, charmig, uttåtriktad, pratig yta, vill gärna vara i centrum som ger sken av att vara givmilda. Många faller för då dem men ser inte igenom det tunna skalet där de egentligen gör det mesta för egen vinning.De utmanar mig ständigt att förklara mina åsikter, ställer mig mot väggen, är ganska opålitliga och påfrestande. Inga peroner jag kan känna mig trygg och harmonisk med.Det känns som om jag ständig är med i en tävling mot min vilja med dem. Eftersom väduren i mig inte vill ge med sig. Hur ser du på dem, är du en måntro?
Skrivet av    Marilo

Hmmm ja

Hmmm ja. Kanske är jag trött men jag förstår inte riktigt vad du ville säga.Kan du förtydliga?
Skrivet av    Marilo

Nej jag är

Stenbock. Jag känner egenligen inga vattumän förutom min 7-åriga dotter. Har träffat på vattumän naturligtvis men aldrig kommit någon nära. Det är lustigt men ibland känns det som om vissa tecken träffar jag aldrig. Jag har månen i vattumannen och de kvaliteter som beskrivs för vattumannen är mycket viktiga för mig. Personlig frihet, otraditionell, världförbättrare. Min dotter är väldigt intresserad av fakta.
Skrivet av    Varelsen

Också trött

Tyckte jag såg ett mönster. Att vi återskapat/vill återskapa samma möster elementmässigt.
Skrivet av    Varelsen

Vi saknar jord här

Mamma och pappa är eldtecken båda två. Här slår gnistor ibland. :-) Sen har vi tre barn i samma tecken och alltså samma element - luft. Så har vi ytterligare ett eldbarn, fött i ett annat tecken än oss andra. Och ett vattenbarn. Luften märks märks defenitivt mest kan jag säga...
Skrivet av    MsK

Jo, men det är inget vi saknar

Vi har eldtecken i släkten så att det räcker och blir över;-)
Skrivet av    Missmu

Vete katten

Äldsta dottern skulle ha varit skytt men blev stenbock, yngsta dottern skulle ha varit jungfru men blev våg. De har alltså bestämt sig för ett helt annat element än vad det var tänkt. Jag tror det är BARNET som bestämmer när det ska komma - inte vi föräldrar.
Skrivet av    Missmu

Vilken olika syn vi har på dem!

Jag ser vattumän som fullständigt oförutsägbara, folk som är som blixten. Jag känner flera vattumän och ingen av dem har jag upplevt som du upplever dem. Jag skulle inte vilja leva med en, jag har lite för stort kontrollbehov, men som vänner är de ganska roliga tycker jag. Det du beskriver låter mer som ett lejon i mina öron (ser mer ut som ett lejon i mina ögon). Har du kollat resten av horoskopet på den du råkat på som uppför sig så?
Skrivet av    Missmu

Vi föräldrar är...

våg (mamma) och vädur(pappa) , barnen skorpion (Storasyster) och oxe (Lillasyster). Vi är således en av varje...
Skrivet av    Fru Ekorrbär

Spännande

Bara oppositioner:-) Vilken otroligt spännande kombination!
Skrivet av    Missmu

Olika vet jag inte direkt.

Jag tycker vi hade ganska lika åsikt. Det du sa att de var oförutsägbara till viss del, min tolkning var liknande, jag sa att de var opålitliga. Du sa roliga, jag sa charmiga. Jag har endast kännt tre st som jag tycker är sådana så det är min tolkning avett ganska litet antal. Men sedan kanske inte jag är en typisk vädur heller, lite för blek i vissa lägen och tycker clowner kan vara skrämmande. Fast jag tuffat till mig ordentligt med åren. Lejon går jag däremot jätte bra ihop med ibland och ibland inte alls. Så visst skall man titta på hela horoskopet men med vissa tecken så har jag kännt samma varenda gång bla vattumän, det finns flera som är favoriter och sådana jag helst undviker om jag kan välja.
Skrivet av    Marilo

Behöver ju inte vara motsägelsefullt.

Att barnet väljer när och var det skall födas behöver ju inte gå stick i stäv med vad familjen behöver arbeta med. Barnet väljer ju också en familj där det finns en viss familjeuppbyggnad som gynnar dess utveckling.Alla medlemmar i familjen har ju sin roll.
Skrivet av    Marilo

Jag brukar ha väldiga problem

med skyttar av någon anledning. Tycker att de borde stoppa foten i munnen (vilket de ju faktiskt borde ibland eftersom de blandar förolämpningar och komplimanger hejvilt) och känner faktiskt väldigt ofta att jag nästan per automatik reser ragg när jag måste umgås med skyttar:-)
Skrivet av    Missmu

Nej, visserligen inte

Men jag tänker på mina små barn som jag gått mer än 14 dagar över tiden med (bägge två) så att de helt och hållet bytt tecken:-) Den äldsta var helt oplanerad men vi hade känslan av att hon väntat på att få komma till oss medan den andra kom till när vi bad universum att ge oss ännu ett barn.
Skrivet av    Missmu

Vad intressant....

jag har faktiskt aldrig kännt eller umgåtts med någon skytt. Jag var förälskad i en på avstånd i min gröna ungdom, men kände honom egentligen inte. Så vet inget om dem än.
Skrivet av    Marilo

Ja det är ju svårt att tajma...

in tiden helt. Jag menar det var ju säkert bestämt att de skulle gå två veckor över tiden så att de blev de tecknena de blev även om det kändes \"för sent\" för er.Däremot är ju din ägglossning osv inte lika lätt att påverka kanske så de små liven får ju vänta eller snabba på för att hänga med.Hänger du med? Märker att jag låter lite suddig.
Skrivet av    Marilo

Märks luft mest för att

de är tre i samma element, de som är mest lika brukar ju bråka mest. Eller beror det på att de är luft och lufttecken brukar vara verbala?
Skrivet av    Marilo

För att

de hörs, de har ett otroligt och snabbt intellekt och de fladdrar runt som fjärilar mest hela tiden, både verbalt, intellektuellt och fysiskt. PUH!
Skrivet av    MsK

Det är väl det

att jag inte ser dem som känsliga direkt, inte heller som personer som vill låtsas vara generösa. Det var just den meningen som fick mig att associera till lejon:-)
Skrivet av    Missmu

Min ägglossning

är ju tack och lov av den arten som känns så jag har inga problem att pricka in den när den väl kommer (december, mars, juni och oktober) var det åren innan jag blev gravid senaste gången. Nu har det visat sig att jag inte KAN föda vaginalt så min kropp får inga signaler om att det är dags att föda och därför går jag över tiden. Tre veckor med den äldsta och 15 dagar med den yngsta. MEN - jag tror att det är vårt val sedan innan vi kom hit. Flummar vidare;-)
Skrivet av    Missmu

Ja, det är lite småspännande...

Vi är väldigt olika allihopa också i många stycken, men ett har vi gemensamt - familjedraget så att säga - och det är att vi alla har otroligt lätt till glädjen!
Skrivet av    Fru Ekorrbär

Fladder här med

Tror mig veta att våra fyraåriga döttrar är födda i samma tecken.
Skrivet av    Varelsen

Vi är en av....

...varje i familjen Nu när den lilla främlingen i min mage kommer som Jungfru....:)....Har tänkt lite på hur vi passar ihop emellanåt.....utan att lägga särskilt mkt värde i det..... Jag är Våg....min nya man likaså.....Äldsta sonen är Fisk.....den yngre Skytt....Och nu kommer alltså ett jordtecken med (om allt händer i rätt tid).....Luft,Vatten,Eld och Jord... Kul att se hur vi interagerar....:)
Skrivet av    Morran

Artiklar från Familjeliv