Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Denise får penicillin 3 ggr/dag i 10 dagar....

Skrivet av Mamma t Denise 98 o Minna 03
Hennes fingrar (3 st) är infekterade. =(
Det började med hennes eksem...vi försökte hålla rent och smörja smörja som vi brukar men ena fingret svällde upp och det gjorde ont.
Det hela spred sig sen...hon har utslag överallt. Ser ut som värmeutslag nästan....
Nu var vi till jourdr efter en natts gråtande. Oja, fick penicillin 3 doser/dag i 10 dagar. O hur 17 ska jag få i henne det??? Första dosen gick halva...får se ikväll hur det går...hon tjuter redan NEEEJ om det.
Tavegylen mot klådan gick ner...15 ml puts väck. Skönt det iaf!!!
Kram på er alla badande...här badas alltså inte =(
Svar på tråden: Denise får penicillin 3 ggr/dag i 10 dagar....

Stackars lilla tjej...

...och stackars dig som nu har ett par jobbiga dagar framför dig med penicillin givandet. Jag hade en sådan jobbig period med Molly när hon hade lunginflammation för ett tag sedan. Minns du?! VI valde att ge henne dosgranulat i form av droppar som vi sög upp i en doseringsspruta (tror det var 1,5 ml??!) och så hade jag blandat det med lika mycket saft. (Mest för att det skulle bli något av det...) och så fick hon ligga i min famn i \"fosterställning\" på rygg och så sprutade jag in det på insidan av kinden. Efteråt fick hon SNABBT ta ett glas saft för att få bort den ÄCLIGA penicillinsmaken. Jag sa också att för varje gång hon tog medicinen snabbt och duktigt så fick hon poäng som vi skulle handla på Toys`R´Us för. Bar hon sig dåligt åt blev hon av med poäng. Sista dagarna kom hon självmant och frågade om det inte var dags för medicinen... Hoppas Denise blir pigg och kry snart igen så att ni också kan få bada. KRAM!
Skrivet av    Åsa m Alex`94, Molly`98 och Klara 021129

När Tor fick sin häst-kur !

Stackaer ! inget kul hoppas det snart blir bättre. Tor råkade rulla över katten hon blev tvär ilsk o bet då fick han antibiotika o ända sättet att få i honom det var att blanda ut det med en halv Danonino inte för jag gillar det men han åt det o det var huvudsaken ! Nånn annan jag känner har blandat med socker lösning bara det går ner !!! Får hon lite is eller en frusen frukt innan så smakar det inte lika illa Lycka till !
Skrivet av    trollmamma med Tor o Axel

Fast många läkare säger...

...att man inte ska blanda penicillinet i mat eller annat som barnen tycker om innan för då kan man förstöra den för dem eftersom de sammankopplar det med penicillinet som bryter igenom allt. Gäller kanske inte just Danonino eftersom det kan man ju vara utan...hihihi!! Vissa har blandat i vällingen och sedan vill barnet inte dricka välling längre. Men OJ vad svårt det är ibland att få i småbarnen penicillinet. Tror fullt och fast på att det är PANG-BOM som gäller så man får det överstökat.
Skrivet av    Åsa m 3

Japp

men läs ovan så får du se vad duktig hon e =)
Skrivet av    Mamma till Denise 98 o Minna 03

Artiklar från Familjeliv